Lid worden

Lid worden….. hoe werkt dat?

Wil je ook lid worden van onze mooie club, je bent van harte welkom!

  • Bij Sparta’30 kun je al vanaf een leeftijd van 3,5 jaar lid worden. Indien je 3,5 jaar bent, begin je als kabouter en start je met alleen trainingen op zaterdagochtend. Deze trainingen zijn dan 45 minuten. Hierbij wordt op een speelse wijze kennis gemaakt met voetbal.
  • vanaf 5-6 jaar ben je in principe klaar om wedstrijden te spelen en ga je competitiewedstrijden spelen op een kwart veld. 
  • vanaf 10 jaar speel je op een half veld (8 tegen 8) en 
  • vanaf 12 jaar start je op een heel veld (11 tegen 11).

Heb je eerder gevoetbald bij een andere vereniging, dan kun je je laten overschrijven naar onze club. Je kunt dat aangeven in het aanmeldingsformulier. Natuurlijk kun je ook vanaf een latere leeftijd lid worden van onze club, ook al heb je nog nooit gevoetbald.

Wanneer je je als spelend lid hebt aangemeld, wordt je ingedeeld in een team. Afhankelijk van het aantal spelers binnen dat team zal het in het begin eerst trainen zijn en waar mogelijk starten met wedstrijden. Het meespelen met wedstrijden op zaterdag wordt per team bekeken. De leider en/of trainer van het team zal contact met je opnemen, nadat je lidmaatschap administratief is geregeld. Het voetbalseizoen loopt vanaf begin augustus tot juni het jaar erop.

Weet je het nog niet zeker of je het voetballen leuk gaat vinden? Dan mag je altijd 4x op proef mee trainen. Stuur in dat geval een mailtje naar info@sparta30.nl of kom een keer langs op ons sportpark om dit direct met een van onze trainers, leiders of bestuursleden te bespreken. Na 4x te hebben meegetraind hopen wij natuurlijk dat je enthousiast bent geworden en ook lid van onze mooie voetbalclub wil zijn.  

Via de volgende link kun je op een eenvoudige manier lid worden van Sparta’30:

https://www.knvb.nl/ontdek-voetbal/ga-voetballen/vind-een-club

Contributiereglement

Het verenigingsjaar (seizoen) van vv Sparta’30 loopt van 1 juli tot en met 30 juni. De hoogte van de contributie wordt aan het begin van ieder seizoen vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering. Leden die op 1 juli lid zijn van de vereniging en leden die in het tijdvak 1 juli tot en met 31 december starten met sporten zijn contributie verschuldigd over het gehele seizoen. Leden die in het tijdvak 1 januari tot en met 30 juni lid worden zijn contributie verschuldigd voor een half seizoen. Bij (tussentijdse) beëindiging van het lidmaatschap vindt in principe geen restitutie of kwijtschelding van contributie plaats. In incidentele gevallen kan het bestuur besluiten om contributie te restitueren of kwijt te schelden.

De inning van de contributie wordt verzorgd door ClubCollect. U heeft hierbij de mogelijkheid om ineens of in termijnen te betalen. Voor meer informatie, zie https://www.clubcollect.com/nl/home. Voor leden die in de loop van het seizoen lid worden zal de contributie door middel van automatische incasso geïnd worden. Door lid te worden bij Sparta’30 ben je tevens direct lid bij de KNVB, de nationale voetbalbond.

Stilzwijgende verlenging lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap voorafgaand aan een nieuw jaar dient uiterlijk voor 31 mei te worden gedaan. Indien voor 31 mei geen opzegging is ontvangen, wordt het lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd. Opzeggingen dienen enkel schriftelijk gedaan te worden door het mutatieformulier op onze site in te vullen en op te sturen of via email te verzenden naar info@sparta30.nl.

De contributietarieven voor seizoen 2022-2023 zijn door de algemene ledenvergadering in april 2022 vastgesteld. De tarieven per seizoen bedragen:

 Categorie  Tarief per jaar + Kledingplan 
 Kabouters t/m 4 jaar  € 25,00
 Pupillen 5 – 6 jaar  € 60,00 €5,00
 Pupillen 7 – 12 jaar  € 80,00 €5,00
 Junioren 13 – 14 jaar  € 92,50  €5,00
 Junioren 15 – 16 jaar  € 95,00 €5,00
 Junioren 17 – 18 jaar  € 110,00 €10,00
 Senioren  € 155,00 €10,00
 Steunende leden / donateurs  € 60,00

Voor meer informatie betreft het lid worden van Sparta’30 kunt u mailen met info@sparta30.nl