Sleeuwijk jo16- Sparta’30 jo16

Verslag JO 16 tegen Sleeuwijk 18-10-2023

Toen ik ’s morgens de gordijnen van de slaapkamer open deed twijfelde ik om terug te gaan in bed of naar Sleeuwijk af te reizen wegens het gekletter op de ramen.

Maar een echte supporter laat zich door weer en wind niet tegen houden. Dan maar hopen dat de wedstrijd op het hoofdveld met een tribune gespeeld zou worden.

Gelukkig was dat het geval met een flinke supportersgroep.

De sportieve vooruitzichten uit de laatste wedstrijd tegen Sleeuwijk stond nog in ieders geheugen met een 7-0 nederlaag.

Op alle fronten werden we voorbij gelopen. Maar we waren nu zowat compleet en de spelers met de leiding aasden op revanche. De Sleeuwijkspelers meldden zich met kreten om indruk te maken maar de Sparta-spelers lieten zich niet van de wijs brengen. Met een portie inzet en zelfverzekering werden de aanvallen afgeslagen, duels gewonnen en de voorhoede werd in stelling gebracht. Dat had ook de Sleeuwijkleiding niet verwacht. Met een beetje wanhoop van de tegenstander werd de rust met een blanco stand bereikt. Zou er nog een schepje bovenop kunnen bij de Spartanen? Het zou al mooi zijn om deze stand uit het vuur te slepen. De supporters moedigden extra aan, de paraplus waren niet meer belangrijk en voor plassen was geen tijd, dat moest maar achter de tribune uit het zicht van de bestuurskamer. Toen gebeurde het ongelooflijke. Uit een schot van 30 meter werd er in de rechter bovenhoek gescoord. Onhoudbaar in de touwen voor de keeper. Sleeuwijk werd steeds nerveuzer met pittige overtredingen maar Sparta hield het hoofd koel. Kansjes waren er over en weer, maar Sparta bleef storen om moedeloos van te worden. Zou het dan toch gaan gebeuren? De seconden tikten weg op het bord. De klok stond al op 44 minuten alsof het een seniorenwedstrijd was. De regen en wind was onbelangrijk geworden. De trainer van Sleeuwijk had een gelijkspel een goede uitslag gevonden. Sparta niet en de juichkreten maakten indruk. Ondanks het slechte weer iedereen genoten, vooral van de inzet en de tanden laten zien. Een mooie groep met een fanatieke leiding waar vv Sparta trots op kan zijn. Hier zit toekomst in als de groep hopelijk bij elkaar blijft. Met opzet geen namen genoemd want het was een compleet succes.

Frans