Jo12-2 redt het net niet tegen L.R.C.-Leerdam.

Jo12-2 redt het net niet tegen L.R.C.-Leerdam.

16 september v.v.Sparta’30 JO12-2 – L.R.C. JO12-1

Ruststand 2-2​​

Eindstand 3-5

Doelpuntenmakers: Tjaard Wind 2x en Stijn Vos (Penalty)

 

Afgelopen zaterdag speelde de JO12-2 de 3ecompetitiewedstrijd van het seizoen. Het team is ingedeeld in de sterke 1e klasse. Tegenstanders zijn over het algemeen fysiek veel sterker doordat de meeste spelers enkele jaren ouder zijn. Ook deze jongens van L.R.C. waren weer enkele kopjes groter dan onze jongens die enkele jaren jonger zijn. Vooral achterin bij L.R.C, stond een erg grote jongen met lange woeste haren die zodoende de nodige indruk maakte op de frêle Spartaspelers.

Om 09.00 uur floot scheidsrechter Jordy Meerburg voor het begin v.d. wedstrijd. De Spartaspelers waren bepaald niet onder de indruk van de fysiek sterke L.R.C.-spelers en speelde frank en vrij. Achterin heerste Floran als een vorst en gaf de voorhoedespelers van L.R.C. geen schijn van kans. Op rechts achterin stond Ties van Herwijnen die steeds beter gaat voetballen. Links Micha Millenaar en daarvoor Brent Sterrenburg. Vanuit het middenveld spelen veelal Tjaard Wind, Shiffra Bouman en voorin Stijn Vos en Nout Sonneveld. Keeper is de betrouwbare Rev Peele. Net na het begin van de 1e time out gaf Stijn Vos vanaf links een prima voorzet die door Tjaard Wind onberispelijk werd binnengekopt, 1 – 0 voor Sparta. Even later een nieuwe voorzet van Stijn nu vanaf rechts en in paniek sloeg een verdediger van L.R.C. de bal uit het doel. De bal ging op de stip en Stijn schoot onberispelijk en strak in de beneden hoekde 2 – 0 binnen. Een mooie en op dat moment dik verdiende voorsprong voor Sparta. Helaas ging de begeleiding wisselen om te wisselen en werd Floran gewisseld, kwam Shiffra in het veld en werd Micha laatste man. Binnen 5 minuten profiteerde L.R.C. van deze wisselingen en trok de stand gelijk 2 -2 wat ook de ruststand werd.

Vooral in het begin v.d. 2e helft werd Sparta verrast en liep L.R.C. snel uit naar 2 -5. Na de time out herstelde Sparta zich enigszins en kon Tjaard 3 – 5 maken. De keeper van L.R.C. haalde nog enkele goed in geschoten ballen van Nout en Tjaard uit zijn doel maar het bleef uiteindelijk bij 3 – 5.

Na een heel goed begin en prima veldspel waarin men zeker niet van voor de tegenstander onder deed, was de fysieke tegenstand van L.R.C. wat uiteindelijk de doorslag gaf.