Wedstrijd oud 1e tegen huidig 1e

Heerlijke wedstrijd bij v.v.Sparta’30.

Afgelopen zaterdag werd er voorafgaande aan de Nieuwjaarsreceptie een wedstrijd gespeeld tussen een team van Oud eerste elftal spelers en het huidige eerste elftal van v.v.Sparta’30. Na een aantal jaren is deze traditie weer opgepakt en met succes. Het elftal van oud Sparta bestond voornamelijk uit spelers die in het jaar 2002 het kampioenschap vierde in de 4e klasse van de KNVB. Nadien speelde Sparta’30 onophoudelijk in de 3e klasse KNVB dus uiterst stabiel. Vele spelersvrouwen en kinderen waren toeschouwer deze middag. Het begon nog rustig voor de “oudjes ”met een beetje aftasten en het balletje rondspelen. Het eerste gevaar ontstond toch verrassend bij het doel van het huidige 1e elftal. Good old Peter van Wijgerden lepelde de bal zomaar op de lat bij keeper Yanick Pelle. Daarna schakelde Sparta 1 een tandje bij en moest keeper Marco Kwetters laten zien dat hij het keepen nog niet verleerd is. Na een aftastend begin van de ervaren Spartanen moest er natuurlijk veelvuldig gewisseld worden en maakte het 1e elftal in de 25e minuut de 1 – 0 door aanvoerder Martin Kant. Hij verschalkte oud-doelman Collin Bouman bij de 2e paal. Nog voor rust van de 2 x 30 minuten gespeelde wedstrijd werd het 2 – 0 door een goed uitgespeelde aanval van Sparta 1. Na de welkome rust en de nodige wisselingen bij oud Sparta werd aangevangen met de 2e helft. In het veld stonden toen 3 broers van Bergeijk nml., Marco, Bertil en Ard in een elftal wat op jongere leeftijd niet was voortgekomen. De ook aanwezige voormalig oud keeper van Sparta’30 1 Wim van Bergeijk en vader van voornoemd 3-tal zal het met genoegen aan schouwt hebben. In het veld lieten met name Arnoud Verhoeven, Bert Jan v.d. Beek en Erik van Stigt ondanks hun leeftijd zien dat zij het spelletje nog niet verleert zijn. Het bleef voor de vele toeschouwers een mooie wedstrijd en dat Sparta 1 uiteindelijk met 3 – 0 won daar maalde niemand om. Scheidsrechter Arie Kant paste prima in deze wedstrijd en floot zo als dat zo mooi heet in de geest van de wedstrijd. 

Foto verslag te bekijken via de Facebook pagina