Wedstrijdverslag T.S.V. Theole JO10-2 – Sparta ’30 JO10-1

Wedstrijdverslag T.S.V. Theole JO10-2 – Sparta ’30 JO10-1

Uitslag: 10-10 (ruststand 3-2)

Za 18-12, aanvang 09.45 in Tiel

Vandaag de laatste wedstrijd van reeks 2. Een inhaalduel in Tiel. Op het veld waarop we speelden werden maar liefst vier wedstrijden tegelijkertijd gespeeld. Leuk om te zien al die kinderen die weer lekker hun wedstrijd gingen spelen.

Sven keepte vandaag de eerste helft. We begonnen veel minder scherp als Theole en al snel stonden we tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Daarna pakten we het wat beter op en kwamen we in ieder geval in de duels. Theolebleef de eerste helft wel de bovenliggende partij. Gelukkig was Daan wel scherp. Hij zette twee keer goed druk waardoor hij tweemaal de bal kon veroveren en ook nog kon afmaken: 2-2.

Tijs, die een goede eerste helft speelde, kreeg even later ook nog een dubbele schietkans maar helaas, de bal wilde er niet in. Een minuut of vijf voor de rust weer een goede aanval van Theoleen de 3-2 werd binnen geknald. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft kwam Sven in het veld en ging Tijs keepen. We waren nog maar amper weer op het veld op de 4-2 lag al in ons doel. Dat was geen lekker begin. We rechtten onze rug en het was Sven die vrijwel direct daarna de 4-3 kon scoren. Dit gaf weer vertrouwen. Goed samenspel resulteerde vervolgens in een loepzuivere hattrick van Daan. Hij scoorde driemaal achter elkaar, veelal na goed samenspel met Jelle en Sven. Theole wist even niet wat ze overkwam.

Helaas was de eerste de beste bal die wij op doel kregen alweer een tegendoelpunt waardoor Theole op 5-6 kwam. We konden het telraam er zo langzamerhand wel bij gaan pakken. De koek was nog niet op voor Daan want Sven speelde hem aan en hij knalde overtuigend de 5-7 binnen.

Theole gaf niet op en had een aantal vaardige spelers die het onze verdediging met Luuk, Daantje en Nick flink lastig maakten. Helaas bleek het voor Tijs vandaag te lastig om de ballen tegen te houden. Binnen een mum van tijd stonden we weer met 8-7 achter. Zo bleef het maar heen- en weer gaan.

Uit een corner voor ons was het Sven die de 8-8 kon scoren. Hierna was het weer de beurt aan Theole: 9-8. Waar ging dit eindigen? We bleven in ieder geval hard werken en goed samenspelen als team, iets dat we vorige week op het laatst wat hadden nagelaten. Daan haalde nog maar eens uit met zijn linkerbeen en het stond weer gelijk: 9-9. Nog een paar minuten te spelen.

Het leek verkeerd af te lopen toen Theole de 10-9 binnenschoot. Toch zetten we nog een keer aan en we kregen nog een corner. De bal kwam bij Nick, die schoot op doel, de bal belandde bij Sven, die nam aan met rechts en schoot met links toch nog de gelijkmaker binnen: 10-10!

De wedstrijdbegeleider liet nog doorspelen, er kwam nog een vrije trap voor ons vanaf de zijkant. Zou het dan toch nog lukken om te winnen? Sven gaf de bal voor maar het lukte Daan en Jelle net niet om nog een keer op doel te schieten. Zo bleef het bij 10-10. Een ongelofelijke uitslag natuurlijk die laat zien dat beide teams over veel scorend vermogen bezitten, maar dat de tegengoals ook makkelijkvielen vandaag.

Op de terugweg zijn we nog gezellig bij de McDonalds wezen eten om de eerste seizoenshelft af te sluiten. Johan Holl nogmaals dank voor de traktatie!

De volgende wedstrijd is normaal gesproken weer op zaterdag 8 januari als we een oefenwedstrijd gaan spelen tegen GRC14 JO10-1.Tot die tijd proberen we zeker nog lekker te blijven trainen. Hierover informeren we de spelers komende week.

We wensen iedereen goede feestdagen en alvast een goed 2022 toe.

Sportieve groet van de trainers,

Frank Jiskoot en Mark van Noorloos

Scoreverloop:

1-0

2-0

2-1 Daan Pörtzgen

2-2 Daan Pörtzgen

3-2

4-2

4-3 Sven van Noorloos

4-4 Daan Pörtzgen

4-5 Daan Pörtzgen

4-6 Daan Pörtzgen

5-6

5-7 Daan Pörtzgen

6-7

7-7

8-7

8-8 Sven van Noorloos

9-8

9-9 Daan Pörtzgen

10-9

10-10 Sven van Noorloos