Wedstrijdverslag Sparta ’30 JO10-1 – SC Everstein JO10-1

Wedstrijdverslag Sparta ’30 JO10-1SC Everstein JO10-1

Uitslag: 5-6 (ruststand 2-4)

Za 12-11, aanvang 09.00 in Andel

Vandaag kwam SC Everstein JO10-1 op bezoek in Andel. Het werd wederom een spannende strijd waarbij we dit keer helaas aan het kortste eind trokken.

Met Luuk op het doel in de eerste helft begonnen we vol frisse moed aan de wedstrijd. SC Everstein zette direct veel druk vooruit en al snel moesten we de 0-1 toestaan.

Na een minuut of acht was het Daan die de kans kreeg op de gelijkmaker na een diepe bal van Sven. Helaas prikte hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. We kwamen wel direct wat beter in de wedstrijd en even later was het Sven die de bal goed afspeelde aan Jelle. Hijscoorde keurig de 1-1.

Het spel bleef op en neer golven en al snel werd duidelijk dat we een aantal spelers van SC Everstein zeker niet te makkelijk moesten laten schieten. Vaak konden we dit ook voorkomen. Toch was er een schot van afstand dat leidde tot de 1-2. Niet lang daarna een grote kans voor Sven maar hij schoot de bal voorlangs.

We gaven niet op en zetten nog een tandje bij. Na goed druk zetten voorin was het Tijs die de bal naar Daan speelde en die kon de stand weer gelijktrekken: 2-2. Daantje en Nick verdedigden samen erg goed en voorkwamen een hoop gevaar door goed samen te werken.

SC Everstein bleef echter gevaarlijk en na een goede redding van Luuk met de voet, ging het daarna toch mis en werd de 2-3 gescoord. Vlak voor rust werd het ook nog 2-4 na balverlies van ons op het middenveld. SC Everstein schakelde snel om en bracht de marge op 2. Ruststand: 2-4.

Ondanks de achterstand waren er nog volop kansen in de tweede helft. We waren voetballend niet minder maar helaas vielen de tegengoals wat te makkelijk. Daarnaast beschikt SC Eversteinover een goede vaste keeper die er heel wat ballen wist uit te houden.

Wij moesten in de rust weer wisselen van keeper: nu was het Jelle die het doel ging verdedigen. Luuk kwam weer op zijn vertrouwde positie achterin te spelen. Al snel in de tweede helft konden we de aansluitingstreffer scoren. Sven kon profiteren van een misverstand bij SC Everstein achterin en scoorde de 3-4.

Niet veel later kon ook Daan een foutje achterin bij SC Everstein afstraffen en stond het binnen no-time 4-4. In deze fase speelden we erg sterk en SC Everstein moest even het antwoord schuldig blijven. De mooiste combinatie van de wedstrijd leidde tot de 5-4. Daantje, Daan en Luuk combineerden goed, uiteindelijk kwam de bal bij Sven en die schoot diagonaal de 5-4 binnen. Prachtig samengespeeld!

Na de laatste time-out werd SC Everstein weer sterker. Een geweldige redding van hun keeper voorkwam eerst de 6-4 van Daan. Niet lang daarna wist SC Everstein de 5-5 te scoren met een schot in de korte hoek.

Hierna pakten we het niet goed op. We waren teveel bezig met wat er mis ging en vergaten om als team samen te blijven werken. Uiteindelijk gaven we wat teveel ruimte weg en kon SC Everstein met een fraai afstandsschot de eindstand op 5-6 bepalen.

Mentaal goed omgaan met tegenslag en blijven concentreren op de uit te voeren taken, dat kunnen we hier weer van leren. Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd uit bij Theole JO10-2. Dit is dan de laatste wedstrijd van reeks 2.

Ondanks de nederlaag van vandaag hebben we weer een leuke en uitdagende wedstrijd gespeeld. Mooi om te zien dat we met dit team prima mee kunnen doen in de 1e klasse. Komende week gaan we weer lekker trainen om nog beter te worden. Thijs Garstman bedankt voor het begeleiden van het spel.

Sportieve groet van de trainers,

Frank Jiskoot en Mark van Noorloos

Scoreverloop:

0-1

1-1 Jelle Jiskoot (assist: Sven van Noorloos)

1-2

2-2 Daan Pörtzgen (assist: Tijs Bax)

2-3

2-4

3-4 Sven van Noorloos (onderschepping)

4-4 Daan Pörtzgen (assist: Sven van Noorloos)

5-4 Sven van Noorloos (assist: Daan Pörtzgen)

5-5

5-6