Wedstrijdverslag CHC JO11-3 – Sparta ’30 JO11-1

Wedstrijdverslag CHC JO11-3 – Sparta ’30 JO11-1

Uitslag: 2-5 (ruststand 0-1)

Za 4/12, aanvang 10.30u in s-Hertogenbosch

De JO11-1 van Sparta ’30 bestaat uit de volgende spelers: Olivier Vervoorn, Rev Peele, Maudi de Fijter, Laurens van den Haak, Remco Vos, Leroy de Waal, Nathan de Fijter, David Bouman en Micha Millenaar. Sinds kort traint ook Rosa de Jonge mee, zij speelt nog geen wedstrijden. De begeleiding wordt normaal gesproken gedaan door Arie de Fijter, MedadVervoorn en eerste elftalspeler Derk Groenenberg.

In de eerste reeks van het seizoen werden uit 5 wedstrijden een knappe 10 punten behaald. Hiermee eindigde het team op een twee plaats in de 4e klasse. Voor de tweede reeks wedstrijden werd de JO11 een klasse hoger ingedeeld. Het verschil bleek best groot want helaas gingen de eerste vier wedstrijden verloren.

Vandaag stond de wedstrijd tegen CHC JO11-3 op het programma. Een team dat slechts twee wedstrijden had gespeeld in deze reeks en beide wedstrijden had verloren. David Bouman kon er vandaag helaas niet bij zijn. Hij werd vervangen door Sven van Noorloos van de JO10-1.

Voor de wedstrijd werd er in de kleedkamer even teruggeblikt op de afgelopen wedstrijden. De spelers waren het er over eens dat ze minder snel moesten opgeven bij tegenslag. Ook werd er afgesproken dat ze elkaar zouden helpen in het veld en allemaal mee zouden doen in het verdedigen, omschakelen en aanvallen.

Ondanks de vele regen van de afgelopen week speelden we op een redelijk bespeelbaar grasveld bij de Bossche gastheren. We begonnen de wedstrijd vol energie en al snel hadden we de tegenstander behoorlijk onder druk.

Iedereen deed goed mee in het druk zetten naar voren toe en CHC kreeg weinig kans om de bal goed over te spelen. Al snel kregen we een aantal hoekschoppen die voor wat gevaar zorgden. Ook stuitte Sven een keer op de keeper en werden schoten van Nathan en Leroy net geblokt.

CHC moest zich beperken tot verdedigen maar kwam er wel een paar keer snel en gevaarlijk uit. Gelukkig hadden we met Laurens en Micha een goed verdedigingsblok staan dat veel gevaar kon weghalen. Ook Olivier, Nathan en Sven verdedigden goed mee terug. En ook Leroy en Maudi, die voorin stonden, schakelden steeds goed mee om zodat we elkaar goed konden helpen bij het verdedigen.

Rev keepte de eerste helft en deed dit uitstekend. Hij greep een paar keer goed in. Aan de andere kant lieten we een paar mooie aanvallen zien waarbij goed werd overgespeeld. Zelfs Micha kwam een paar keer met ferme passen naar voren en werd een paar keer gevaarlijk.

Uiteindelijk was het Sven die na een actie over rechts de bal voorgaf en daar stond bij de tweede paal Maudi klaar en zij maakte haar eerste doelpunt uit haar voetbalcarrière! Keurig schoot ze de voorzet tegen de touwen: 0-1!

Maudi kreeg gelijk een publiekswissel om even bij te komen van dit euforische moment, ze werd vervangen door Remco. Die kreeg nog geen minuut later al de kans om de score te verdubbelen. Hij schoot goed in, maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de time-out halverwege de eerste helft bleven we goed doorgaan al werd het wel wat lastiger om druk te houden op de tegenstander. We wonnen echter veel duels, vooral op rechts met Olivier die zich in de rug wist gesteund door Micha en Laurens. We kregen nog wat mogelijkheden via Sven en Leroy maar tot de rust bleef de score ongewijzigd: 0-1.

Na een korte rust van een paar minuten waarbij de ranja op het veld moest worden opgedronken, startten we alweer met de tweede helft.

In de tweede helft begon CHC energiek en na balverlies aan onze kant schakelden ze razendsnel om. De CHC-spits kwam alleen voor Olivier (die de tweede helft keepte) en wist netjes de gelijkmaker binnen te prikken: 1-1. Nu kwam het erop aan, hoe gingen we hiermee om?

CHC was heel blij met de gelijkmaker en speelde direct wat verder naar voren. Hierdoor kwam er wat meer ruimte voor ons. Het was in een counter Leroy die Sven aanspeelde, die omspeelde de keeper en kon de 1-2 binnenschuiven.

Het ging nu echt gelijk op en CHC bleef de aanval zoeken. Na een corner kwam de bal hard voor het doel en via het been van Olivier viel helaas de 2-2.

Mooi om te zien dat het team niet opgaf. Al snel was er een grote kans voor Rev, maar helaas raakte hij de bal niet lekker. Er kwam meer ruimte. Rev werd aangespeeld op rechts, hij dribbelde goed naar binnen en richting de goal, iedereen verwachte een voorzet maar hij schoofde bal keurig in de korte hoek. Daar had de keeper niet op gerekend! 2-3!

Hier moest CHC toch even van bijkomen en we werden weer sterker. Laurens, Remco en Micha wonnen weer meer duels en het was mooi om te zien hoe we vaak met meerdere spelers de tegenstanders onder druk zetten. Door goed samen te werken konden we vaak de bal veroveren of voorkomen dat CHC gericht op goal kon schieten.

Uiteindelijk konden we de marge vergroten. Het was Sven die in een kluwen van spelers de 2-4 binnen wist te schieten. Het was de slotfase en er was al veel energie verspeeld. Het was nu zaak om gedisciplineerd te blijven. Uiteindelijk was er nog een uitval van ons waarbij Sven nog een keer diepging en met links de 2-5 kon scoren. Bijna direct was het afgelopen. Een knappe teamprestatie was geleverd. Feest op het veld en in de kleedkamer!

Hopelijk geeft het weer vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Als je samenwerkt, niet opgeeft en als iedereen zijn / haar taken gedisciplineerd uitvoert, dan kun je veel bereiken. Goed gedaan allemaal!

Voldaan gingen we onder de douche en in de auto weer terug naar Andel. Op naar volgende week als de uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen JO11-4 op het programma staan.

Scoreverloop:

0-1 Maudi de Fijter

1-1

1-2Sven van Noorloos

2-2

2-3Rev Peele

2-4Sven van Noorloos

2-5Sven van Noorloos