Wedstrijdverslag Sparta ’30 JO10-1 – Woudrichem JO10-1

Wedstrijdverslag Sparta ’30 JO10-1Woudrichem JO10-1

Uitslag: 4-3 (ruststand 3-0)

Za 27-11, aanvang 09.00 in Andel

Na de winstpartijen tegen LRC en GJS ging onze wedstrijd vorige week tegen Theole helaas niet door. Vandaag gelukkig wel weer een wedstrijd, en wel tegen streekgenoot Woudrichem JO10-1.

Het werd wederom een leuke wedstrijd waarin we vol aan de bak moesten. Daantje keepte vandaag de eerste helft en Daan de tweede helft.

We begonnen sterk en creëerden een aantal kansen. Helaas lukte het steeds net niet om te scoren, de bal werd geblokt, ging net naast of de keeper van Woudrichem zat er tussen. Zo bleef het lang 0-0. Ook Woudrichem kreeg een aantal goede mogelijkheden maar ook zij wisten het net nog niet te vinden.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Luuk, Nick en Tijs probeerden de ruimtes goed klein te houden en van daaruit probeerden we via Sven, Jelle en Daan in de omschakeling gevaarlijk te worden. Na de time-out lukte dit steeds beter. We gaven weinig meer weg en het was uiteindelijk Daan die de verdiende 1-0 binnen wist te schieten met een mooie diagonale knal. Ondertussen deed Daantje ook prima haar werk op het doel.

Een paar minuten voor de rust was het Sven die met een individuele actie alleen voor de keeper kwam en met links de 2-0 wist aan te tekenen. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft een wat ander spelbeeld. De ruimtes werden groter en we kregen meer moeite met onze tegenstander. Woudrichem werd sterker en sterker en we kwamen een paar keer goed weg bij een aantal hachelijke situaties in de doelmond.

Ineens was daar toch Sven die na een actie door de as Jelle vrij voor de keeper zette. Jelle schoot vol overtuiging de 3-0 binnen. Hierna was het weer Woudrichem dat het initiatief nam en met een bal onderkant lat kwamen we weer goed weg. We verdedigden de tweede helft niet met de passie die we in andere wedstrijden wel hebben getoond.

In de laatste time-out drukten we de spelers dan ook op het hart dat er een tandje bij moest anders zou het zomaar kunnen dat we in de problemen gingen komen. Helaas bleek dit nog niet direct effect te sorteren want het was inderdaad Woudrichem dat via een mooie vrije trap de 3-1 wist te scoren.

Een paar minuten later weer een penibele situatie voor ons doel en de bal werd van dichtbij hard achter Daan geknald: 3-2. Met nog ongeveer een minuut te spelen kreeg Woudrichem een corner. We letten niet goed op de Woudrichem-speler kon indribbelen en de verdiende gelijkmaker binnenschieten: 3-3.

Het leek wel of we toen pas weer wakker schrokken. Sven begon vanaf de aftrap aan een actie over de rechterkant. Op de achterlijn wist hij een tegenstander te passeren en hij legde de bal terug op Jelle. Jelle dacht niet na en schoot de winnende treffer binnen: 4-3! En bijna gelijk was het afgelopen! Nou, dat hadden we niet meer durven hopen. Wat een veerkracht toch weer ineens. Zo wonnen we toch nog onze derde wedstrijd op rij. Belangrijker nog was dat het weer een leuke pot voetbal was met twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren.

Nog vol euforie zochten we de kleedkamers en de warme douche op. De komende weken hopen we op zaterdag te kunnen blijven voetballen. Ook zullen we bekijken wat we kunnen doen om toch te blijven trainen. Johan Holl bedankt voor het begeleiden van het spel vandaag.

Sportieve groet van de trainers,

Frank Jiskoot en Mark van Noorloos

Scoreverloop:

1-0 Daan Pörtzgen
2-0 Sven van Noorloos
3-0 Jelle Jiskoot

3-1

3-2

3-3

4-3Jelle Jiskoot