Van de tafel van de TC jeugd v.v. Sparta’30

Van de tafel van de TC jeugd v.v. Sparta’30

 

Via deze weg even een update betreft de gang van zaken binnen de TC jeugd, zodat jullie op de hoogte zijn van wat er speelt en waar wij mee bezig zijn.

Trainers

Allereerst zijn wij met Piet Mosterd overeengekomen om komend seizoen 2021/2022 de trainingen en wedstrijdbegeleiding te verzorgen van onze JO18. Piet heeft afgelopen seizoen al meerdere malen ingevallen als trainer, dit is ons en de groep goed bevallen. Piet is al jaren een ervaren trainer met veel kennis van voetbalzaken. Wij wensen Piet succes!

Daarnaast zullen er ook twee trainers stoppen binnen onze club. En wel Teus Nieuwenhuizen en Theo Sonneveld. Wij willen hen bedanken voor het verzorgen en begeleiden van de teams de afgelopen jaren.

Zoals jullie mogelijk al voorbij hebben zien komen is er een vacature voor onze JO16 van komend seizoen. Wij hopen op reacties. Mocht u via via trainers spreken of kennen die eventueel interesse hebben laat het ons dan weten.

Ook zijn wij blij met de toevoeging van Derk Groenenberg bij onze toekomstige JO11. Hij zal Medad en Arie gaan ondersteunen op voetbal technisch gebied tijdens de trainingenen op de zaterdagen. Door zijn ervaring in ons eerste elftal zien wij als TC jeugd hier een enorme meerwaarde in.

De constructie om naast vrijwillige ouders een persoon te zetten die zelf voetbalt en op technisch gebied meer inhoud aan de trainingen kan geven hopen wij komend seizoen meer te kunnen bieden. Hiervoor zullen wij spelers benaderen waarvan wij denken dat ze de capaciteiten hebben om hun voerbalervaring over te kunnen brengen op onze jeugd. Deze jonge trainers zullen er aankomend seizoen niet alleen voor staan. Wij zijn trots om te melden dat onze huidige hoofdtrainer, Mark van Noorloos, een rol van betekenis gaat spelen in het ontwikkelen van ons trainersgilde. Zijn kennis en ervaring op het veld en tijdens wedstrijden wil hij graag met ons delen en komend seizoen zullen er dan ook een aantal activiteiten worden gepland voor onze jeugdtrainers. Denk hierbij aan een inhoudelijke presentatie aan het begin van het seizoen met alle trainers en een veldsessie om de trainingenper leeftijdscategorie beter op elkaar aan te laten sluiten. Ook zal Mark regelmatig tijdens trainingen aanwezig zijn om tips en trucs mee te geven aan alle trainers. Hij zal ook een goedesparringpartner zijn voor de meer ervaren trainers. Kortom een belangrijke stap in de ontwikkeling en verbetering van onze jeugdopleiding.

Meiden

De laatste periode zijn er steeds meer meiden geïnteresseerd in voetbal. Wij juichen dit natuurlijk toe als vereniging en hopen op nog meer aanmeldingen. Op dit moment trainen er al een aantal meiden mee om te bekijken of zij het voetbal leuk vinden. We zijn de mogelijkheden om een meiden team te starten aan het bekijken. Dus als jullie je vriendinnen aansporen en hiervan op de hoogte stellen kan er in de toekomst een meidenteam ontstaan die gaat zorgen voor een goede aanwas richting ons damesteam. Of dat meidenteam er in het begin van het seizoen zal zijn is gezien de aantallen twijfelachtig. Dit zorgt dan ook weer voor verschuivingen binnen de andere teams. En een periode meetrainen met de jongens is eigenlijk alleen maar beter voor de ontwikkeling. We gaan bekijken binnen welke tijdslijnen het opzetten van een meidenteam haalbaar is.

 

Wedstrijdsecretarissen jeugd

Vanuit de TC zijn we erg blij met de mededeling dat Marwin Elshout en Marec Kant zich voor komend seizoen willen inzetten als wedstrijdsecretaris jeugd. Dit is een zeer belangrijke functie binnen onze vereniging. Zonder deze mensen worden er geen wedstrijden of oefenwedstrijden gespeeld. Wij wensen ze dan ook succes en zullen ze ondersteunen waar nodig.

Indelingen teams seizoen ’21-‘22

Komende periode gaan wij als TC ons ook buigen over de indeling voor volgend seizoen. De laatste periode hebben wij, ondanks het niet voetballen, trainingen meegekeken en informatie ingewonnen bij de huidige trainers. Ieder jaar is het weer puzzelen, ook omdat er zelfs nog in mei / juni / juli nieuwe leden kunnen aanmelden wat de indeling soms weer kan wijzigen. De basis blijft bestaan dat er ingedeeld wordt op leeftijd, met enige uitzonderingen daar gelaten, waarbij wij proberen rekening te houden met kwaliteit, inzet, sociaal aspect en wie speelt er al langer in een bepaald team. Eind juni / begin juli zullen jullie via de site worden geïnformeerdbetreft de indelingen voor komend seizoen. Waarbij wij toch zeker hopen weer eens competitie te kunnen gaan spelen.

Soms vernemen wij ook via de trainers dat er helaas spelers stoppen of vertrekken naar een andere vereniging. Dit vinden wij uiteraard jammer en zouden dan ook van de ouders graag de reden van stoppen of vertrekken willen weten. Hierdoor kunnen wij er in de toekomst mogelijk voor zorgen dat er zoveel mogelijk jeugdleden actief blijven binnen onze vereniging.

 

Met sportieve groet,

TC jeugd v.v. Sparta’30