Technische commissie jeugd zoekt trainers

Technische commissie jeugd zoekt trainers

Bij Sparta’30 streven we altijd naar een gezonde combinatie van recreatief en prestatief voetbal. Op beide gebieden wil de club zich voortdurend ontwikkelen door de voetbalontwikkeling voor alle voetballers te organiseren. Plezier in het voetbal en ontwikkeling van de spelers staan voorop. Ook de ontwikkeling van trainers vinden we belangrijk. De technische commissie wil de trainers hierin faciliteren. Wij zijn op zoek naar leden van Sparta’30 die geïnteresseerd zijn in het volgen van een opleiding tot jeugdvoetbaltrainer.

Zo kun je al starten met een opleiding bij de KNVB als pupillentrainer (tot 13 jaar) of juniorentrainer (13-19 jaar). Gedurende 6 of 8 sessies van 3 uur leer je de belangrijkste taken van een trainer-coach. Wat zijn de leeftijdsspecifieke kenmerken van een speler, wat zijn de 4 gouden trainingsprincipes etc.

Heb jij dus interesse om je binnen Sparta’30 te ontwikkelen als jeugdtrainer laat het ons dan weten. Zo kunnen we samen eens het gesprek aangaan en ideeën uitwisselen voor de toekomst! Ook het ondersteunen van een huidige trainer (bv 1x per week) valt binnen de mogelijkheden.

Natuurlijk kan het zo zijn dat een trainerschap je niet ligt, maar wil je wel je steentje bijdragen aan een team. Ook als leider of vlagger ben je zeer waardevol en kun je de jeugd zowel sportief als maatschappelijk verder op weg helpen.

We zien je reactie tegemoet via tcjeugd@sparta30.nl of neem even contact op met iemand van de commissie.