Sparta’30 2 – Woudrichem 2

Vorige week hebben we 9 minuten gespeeld tegen NOAD’32 maar werd de wedstrijd gestaakt omdat een speler positief werd bevonden door Corona. Zodoende mogen we afgelopen week maar 1x trainen.

Maar vandaag mochten we weer de wei in. Een thuiswedstrijd tegen Woudrichem 2 die de eerste wedstrijd gewonnen had met 5-1. Dus we konden aan de bak. 14 spelers aanwezig, waarvan iedereen bijna fit. Jarno v Andel was op huwelijksreis en zal wel zijn eigen wedstrijd gespeeld hebben.

Om 14.30 was het de 73 jarige scheidsrechter die floot voor de aftrap. De leeftijd was geen record voor ons want we hebben er al 1 gehad die 79 was. Eigelijk diep triest dat scheidsrechters van die leeftijd 2e elftallen moeten fluiten.

We begonnen goed aan de wedstrijd door de bal lekker rond te laten gaan zodat Woudrichem niet aan de bal kon komen. In de 4e minuut werd dit beloond door een doelpunt van Ruben.1-0. Na 15 minuten een snelle omschakeling en is het Jarno v O. die de 2-0 tegen de touwen werkt. Wat een luxe. Na 23 minuten een grote kans op 3-0 maar ging de bal net naast. Wat er daarna gebeurde in de hoofden van onze spelers weet ik niet. In plaats van rustig te blijven in balbezit werden we erg slordig. Gingen verstoppertje spelen en werd er veel teveel de lange bal gespeeld. In de 28 minuut krijgt Woudrichem een vrije trap mee en kon hun spits zo vrij als een vogeltje de 2-1 binnen koppen.
Het werd daarna nog onrustiger met deze jonge honden. We missen dan een leider die ze weer in het gareel brengt. Na 40 minuten een misverstand achterin en staat het 2-2. Dit is tevens de russtand.
De 2e helft begon redelijk maar Woudrichem nam het initiatief. Het bleef bij ons erg onrustig aan de bal. Door weer zwak verdedigen komt Woudrichem in de 51e minuut op 2-3. We zijn dan verdedigend veel te lief en bang om een duel stevig aan te gaan. Na 73 minuten krijgt Jarno v O. zijn 2e makkelijk gegeven 2e gele kaart en staan wij met 10 man. Door weer niet stevig ingrijpen komt Woudrichem in de 78e minuut op 2-4. In een onschuldig duel krijgt Marwin ook zijn 2e gele kaart na 80 minuten en staan we met 9 man. Dan is er geen houden meer aan. We krijgen in de 84e minuut nog een vrije trap tegen. Een muur van 4 spelers en de speler van Woudrichem plaats de bal in een vrije hoek. 2-5. Na 90 minuten floot de warrig fluitende scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Een wedstrijd waarin we de eerste 25 minuten totaal onder controle hadden, en met goed voetbal wat ik graag zo zie. We moeten daar maar verder aan gaan werken. Ze hebben laten zien dat ze het kunnen.

De scheidsrechter? Met alle respect, maar op die leeftijd kunnen ze het niet bijbenen. Bijna alle beslissingen worden op te grote afstand genomen.

Volgende week spelen we om 11.30 uit tegen Internos die nog geen wedstrijd gespeeld hebben.

Wim.