Sparta’30 2 – SCC’55 2

Eindelijk, eindelijk weer eens competitiewedstrijden. Een half jaar op moeten wachten ivm de Corona.
Zelf ben ik na 7 jaar de jeugd getraint te hebben doorgeschoven naar het 2e elftal. 7 prachtige jaren gehad met uitstekende resultaten dankzij de jongens. We konden nog 1 jaar met de JO19 doorgaan maar ik vond dat de jongens aan een nieuwe uitdaging toe waren. Stijn de Boer traint met het 1e mee en Ruben van Rijswijk, Rik Nuvelstijn, Marwin Elshout en Dennis Naayen sluiten bij mij aan in het 2e. Jammer genoeg kozen Gerton Koekkoek en Zeno Krauweel voor het 4e. Verschillende keren gesprekken mee gehad maar hun keuze stond vast. En dat moet je dan accepteren. Koen Verhagen koos er voor om bij zijn vrienden bij GRC’14 JO19 te gaan voetballen. Heel veel succes Koen bij GRC’14, en je bent weer van harte welkom bij Sparta’30 als je weer terug komt.

De eerste competitiewedztrijd is thuis tegen SSC’55 2 uit Sprang-Capelle. Wat zijn de verwachtingen? Je kan de lat direct heel hoog liggen maar dat zou niet reëel zijn. De oudere in het 2e zijn lager gaan voetballen, dus we missen routine wat we eigelijk wel nodig hebben tussen de jongeren. Maar het is niet anders, en voor mij een mooie uitdaging om te proberen om er een goed voetballend team van te maken. Het zijn allemaal jonge honden, en die moeten eerst afgericht worden en dat kost tijd.

Tijdens de warming up viel Dennis N. al af vanwege liesklachten. Om 14.30 bracht de scheidsrechter het balletje aan het rollen. Al snel was het duidelijk wat voor tegenstander we hadden vandaag. Rustig aan de bal, en vaak de bal diep op hun spitsen. In de 12e minuut moest Rik ook al gewisseld worden door een oude blessure. De ben je al 2 wissels kwijt met nog 78 minuten spelen. De eerste grote kans voor ons was in de 21e minuut met een bal op de lat door Jarno v A. SSC’ 55 pakte daarna steeds meer het initiatief. Tot de 40e minuut konden we de stand op 0-0 houden. In 5 minuten tijd daarna was het 0-2 door niet goed opletten. Dat was een grote domper zo vlak voor rust. In de rust moeten we Jarno v A. ook nog afstaan door blessures bij het 1e. De 2e helft was ook helemaal voor SSC’55. Wij konden geen vuist maken tegen SSC’55.
Zij waren vandaag de bovenliggende partij. Een elftal met minimaal 4 oud eerste elftal spelers die net het verschil maakte tegen de jonge honden van ons. Routiniers die rust brachten, overzicht, coaching en vele malen slimmer. Zo werd onze 1e wedstrijd verdiend verloren. Maar geen paniek we hebben nog een lange tijd te gaan en alles komt bij deze jonge honden wel op zijn pootjes. Hopende dat alle blessures snel voorbij zijn. We hebben nog niet 2x in dezelfde samenstelling kunnen voetballen door alle blessures. En dat is natuurlijk ook niet bevordelijk voor het team.

Volgende week spelen we om 14.30 uit tegen NOAD’32 2.

Hans Nuvelstijn hartstikke bedankt voor de nieuwe teneus.

De scheidsrechter? Hij floot een goede partij, onze jonge honden moeten leren omgaan met teleurstellingen!!!!

Wim Vos