Wedstrijd Sparta'30 DA1 - SSC'55 DA1

Sparta'30
Sparta'30 DA1
Competitie
2-1

28-04-2012
SSC'55
SSC'55 DA1

Selectie Sparta'30 DA1

Akkerman, Roxanne Andel, Martine van
Bode , Marit de Naaijen - de Fijter, Tanja de
Naayen, Angela Oudheusden, Marion van
Sonneveld-Groenenberg, Linda Vink, Gaby
Vos , Laura Vos, Madeleine
Vos, Marlinda Wijgerden, Denice van
Wijnen, Annemarie van Wind-Fitters, Jamie

Wedstrijdverloop

Goal 37' Martine van Andel
43' Goal
Goal 71' Martine van Andel

Wedstrijdverslag

Que Sólo ejeccta cuando en árbito hace sonar su silbuto para el último
Es wird nur ausgefùrt, wenn der Schiedsrichter pfeift fur den letzten.
It is only run when te referee blows his wisltle for the last.

Deze 3 zinnen had ik gisterenmorgen op het coachbord in de kleedkamer geschreven.
Want wat ga je je team meegeven als ze hun verdiende kampioenswedstrijd mogen gaan spelen na 19 wedstrijden op rij ongeslagen ( alleen de 16e wedstrijd was een gelijkspel )
te zijn geweest.
Vandaag moest het gaan gebeuren tegen de dames van SSC’55 een geroutineerd team dat goed met doelkansen omgaat en er dus ook maar heel weinig nodig heeft.

“Het is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het laatst heeft gefloten”
Bij Barca , Real , Bayern en Chelsea kunnen ze erover mee praten.

Om 12.30 floot de scheidsrechter ( Marco Kwetters ) voor de aftrap en de wedstrijd kon los. Onze dames pakten gelijk het initiatief en wisten de eerste 20 minuten enkele goede kansen te creëren echter speelde de zenuwen vandaag begrijpelijk een grote rol waardoor de stand lange tijd op 0-0 bleef steken. Naarmate de openingsgoal uitbleef werd het spel er van onze dames niet beter op. De eindpass ging teveel door de midden en langzamerhand begonnen we ook meer ruimte weg te geven. In de 37e minuut konden we dan eindelijk juichen toen onze topscoorderd Martine de nul van het scorebord wist af te halen.
Echter daar je zou denken dat we daardoor vrijer zouden gaan voetballen leek het alsof deze goal het team nog meer benauwde en was het zelfs SSC dat met pas hun 2e kans de gelijkmaker achter onze keepster hadden liggen.
Met een gelijke stand vertrokken we richting de kleedkamers om te kunnen gaan reorganiseren om aansluitend de laatste 45 minuten te kunnen gaan uitspelen. Dat we met zijn allen 2 seizoenen naar deze wedstrijd en naar ons moment hebben kunnen toewerken is een fijn gegeven. De dames voerde hun taken goed uit en ondanks de zenuwen konden we de 2e helft het overwicht weer oppakken om in ieder geval het nodige punt over de streep te kunnen gaan trekken.
Met een schot van Madeleine in de 47e minuut waren we weer dicht bij de voorsprong maar haar schot schampte de doelpaal. Onze dames lieten het balletje lekker rondgaan in de opbouw, toonde karakter in de omschakeling en in de 71e minuut was het Martine die werd neergelegd waardoor we het verschil weer kon gaan maken vanaf de 11 meter.
Een klusje normaal voor Linda, maar zij was al in het begin van de wedstrijd door haar enkel geklapt waardoor zij de wedstrijd al met een enkelbrace moest vervolgen was het Martine die zelf plaats nam achter de bal en deze strak de hoek in stuurde.
Deze 2-1 gaf de rust die de ploeg nodig had en waardoor we in de laatste 20 minuten met wat ontspannerde koppies naar dat minimale gelijkspel voor het kampioenschap konden voetballen.
De laatste 20 minuten bevond zich op de helft van de tegenstander echter werd er niet meer gescoord.

“ Het is pas afgelopen als de scheidsrechter voor het laatst heeft gefloten”
28 april 2012 om 14.15 uur DAAR WAS TIE DAN, dat ene fluitsignaal waar we met het hele team de afgelopen 2 seizoenen naar toe hebben gewerkt, zijn ONZE SPARTA’30 DAMES en sorry dat ik het voor deze keer niet kan laten “MIJN” SPARTA’30 DAMES de meer dan terechte kampioenen van het seizoen 2011/2012. Nadat de dames de flessen champagne hadden ontkurkt en van de inhoud ontdaan was het de aanvoerster van SSC’55 die namens haar team nog een fles champagne en een hele mooie kaart aan onze el Capitain overhandigde. Namens al onze dames en begeleiding wil ik haar bedanken voor dit mooie gebaar.
Onze dank gaat ook uit naar alle supporters die vandaag langs de kant stonden en ons afgelopen seizoen ondersteund en gevolgd hebben. Er zijn vele foto’s genomen en weldra ik er de beschikking over krijg dan zal ik u er zeker deelgenoot van maken op onze Sparta site.

Met Jasper achter het mengpaneel, een heerlijke kampioensrit op de vrachtauto door Ael en waar de kantines van Giessen en Rijswijk ook zeker niet werden vergeten om langs te gaan kon het feestje gaan losbarsten. Na een gezellige middag in de kantine waar inmiddels ook het 4e hun kampioenschap had binnengebracht na een 0-14 monsterzege op Almkerk vertokken beide kampioensteams naar het Aelse Cafe om daar gezamenlijk deze mooie dag te gaan afronden.

Marco Vos.

Wedstrijdgeschiedenis

Wedstrijdgeschiedenis Sparta'30 DA1 - SSC'55 DA1
SSC'55 DA1 - Sparta '30 DA1 03-03-2012 1-4
Sparta '30 DA1 - SSC'55 DA1 10-09-2011 5-5
SSC'55 DA1 - Sparta '30 DA1 31-03-2007 1-3
Sparta '30 DA1 - SSC'55 DA1 04-11-2006 6-0
Geef items 1 t/m 4 weer.

Locatie en tijden

  • Aanvang wedstrijd: 12:30 uur
  • Spelers en begeleiding aanwezig: 11:00 uur