Wedstrijd Sleeuwijk 1 - Sparta'30 1

Sleeuwijk
Sleeuwijk 1
Competitie
1-1

05-05-2012

Arbiter: B Cakir
Sparta'30
Sparta'30 1

Foto's

Selectie Sparta'30 1

Andel, Lennard van Balen, Tom van
Bergeijk, Ard van Bergeijk, Bertil van
Fijter, Jan de Noorloos, Arne van
Noorloos, Remco van Prins, Thomas
Smits, Arnald Tankens, Peter
Verbruggen, Tim Verhoeven, Arnoud
Verhoeven, Arwin Visser, Anrico

Wedstrijdverslag

Onvoorstelbaar, andere woorden zijn er niet te bedenken voor de manier waarop Sparta deze wedstrijd niet won. Er waren nog zo’n tien minuten te spelen en inmiddels was het team van Sleeuwijk tot tien man gereduceerd tot tien man na een tweede gele kaart voor Marinko de Haas. Sleeuwijk nam risico’s om de volle winst te pakken en de Spartanen konden counteren. Diverse kansen lieten zij hierbij aan zich voorbijgaan maar het toppunt kwam in de laatste minuut. Een scherpe counter van Sparta bracht drie Spartanen vrij voor doelman Corné Dekker. Ze kregen zelfs nog de mogelijkheid om elkaar de bal toe te spelen zonder dat er een Sleeuwijk-speler in de buurt. Geen van de drie durfde de trekker over te haken tot tenslotte de naar voren gekomen Peter Tankens het aandurfde in te schieten. Tot afgrijzen van al wat Sparta was schoof hij de bal echter naast het doel van de Sleeuwijk doelman die al volkomen uit positie gespeeld was.. Onbegrijpelijk en hij had met deze goal geschiedenis kunnen schrijven. In de eerste plaats ontnam Sparta Sleeuwijk daarmee de kans op de na-competitie helemaal. Dat was ook al bij een gelijkspel het geval. Bovendien had hij daarmee het derde klasserschap van Sparta’30 veilig kunnen stellen. Maar vooral ging door deze gemiste kans ook de deelname aan de na-competitie voor promotie naar de tweede klas verloren. Nu is Sparta alsnog veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden. Ze eindigden als nr. 10 in de 3e klas en de mogelijke tegenstander hierin is Kerkwijk Dat het nog zo ver is gekomen is eigenlijk ook een klein wonder want met Sleeuwijk, dat lang titelkandidaat was en nu alles op alles moest zetten om de nacompetitie te halen, troffen de Spartanen wel de sterkste tegenstander van de andere degradatie kandidaten. Giessen moest thuis tegen NEO’25, dat geen enkel belang meer had bij de wedstrijd, terwijl Wilhelmina’26, ook al degradatiekandidaat, de uitwedstrijd tegen GVV’63 – dat al een periodetitel op zak had - te wachten stond. Wilhelmina speelde zich vrij door winst bij de Gamerse ploeg maar Giessen werd tenslotte het directe slachtoffer door slechts gelijk te spelen tegen en zwaar verzwakt NEO’25. Geluk dus voor Sparta’30 dat de kansen op behoud nog in eigen handen heeft door twee beslissingswedstrijden.

In de eerste helft was Sleeuwijk, voor het laatste half uur van die helft oppermachtig en de Spartanen werden in een wurggreep gespeeld. Die omsingeling van de Sleeuwijkers leverde echter nauwelijks kansen op. Er werd wel aardig gecombineerd mar telkens weer konden de Spartanen tijdig ingrijpen Pas in de 37e minuut was het uiteindelijk Remco Viveen die uit een voorzet van links de bal bij de tweede paal achter doelman Robin van Wijk koppen. Kort daarop was het bijna nog gelijk toen Ard van Bergeyk de bal tegen de buitenkant van de paal kopte uit een corner van broer Bertil van Bergeyk

Na rust tapte Sparta uit een geheel ander vaatje en werd Sleeuwijk onder druk gezet. Dat leverde Sparta wel enkele vrije trappen op zodra de Sleeuwijk verdedigers aan de noodrem moesten rekken. Maar ook daar werd geen winst uit gehaald. Der wanhoop sloop in het spel van Sleeuwijk en reeds in de 55e minuut was het een vrije trap op links die door Bertil van Bergeyk werd verlengd waarna Jan de Fijter de bal maar weinig van richting behoefde te veranderen om doelman Corné Dekker het nakijken te geven. Het spel werd aan Sleeuwijk zijde onzuiverder en Sparta kreeg de kansen op de volle winst. Helaas werden die niet benut tot aan die laatste minuut die voor de Spartanen dan toch nog ondanks het gelijke spel, op een teleurstelling uitliep. Het had zo’n mooie afsluiting kunnen zijn maar nu zal de spanning nog een paar weken voortduren.

Wedstrijdgeschiedenis

Wedstrijdgeschiedenis Sleeuwijk 1 - Sparta'30 1
Sleeuwijk 1 - Sparta '30 1 31-01-2009  
Sparta '30 1 - Sleeuwijk 1 27-09-2008 0-1
Sparta '30 1 - Sleeuwijk 1 19-04-2008 2-0
Sleeuwijk 1 - Sparta '30 1 10-11-2007 2-1
Sleeuwijk 1 - Sparta '30 Unsorted 31-03-2007 1-1
Geef items 6 t/m 10 weer.
<< Volgende | Vorige >>

Locatie en tijden

  • Aanvang wedstrijd: 14:30 uur
  • Spelers en begeleiding aanwezig: 13:00 uur