Collin en Rick waren bereid om met de JO15-2 mee te doen omdat zij spelers tekort kwamen. Zij speelden met 2-2 gelijk tegen de Alblas en kwamen daarna bij ons erbij. Wij moesten vandaag tegen GRC’14 waar we uit met 0-1 van gewonnen hadden. De wedstrijd stond weer onder deskundige leiding van Paul van de Wiel.

Om exact 10.30 uur de aftrap van GRC’14. Direct werd er druk naar voren gezet. Bij balverlies van GRC’14 komt in de 3e minuut de bal bij Memphis en die schiet net naast.  In de 5e minuut komt de bal bij Stijn en schiet de bal over het doel van GRC’14. GRC’14 werd bij de strot gepakt en kwamen er niet uit. Een doelpunt kon niet uitblijven voor ons. En in de 7e minuut is het raak. Vanuit een prachtige aanval komt de bal bij Memphis en die geeft een prima pass op Stijn en die weet de bal achter de keeper van GRC’14 te schieten.1-0. In de 13e minuut een prachtige aanval waar we zoveel op trainen. Een pass van Rik op Dennis, Dennis op  Stijn, Stijn op Koen en Koen op Memphis en die schiet de bal hard in het doel van GRC’14.2-0. Een geweldige mooie aanval met de bal 1x raken. We bleven heer en meester. GRC’14 had geen schijn van kans. We zette zoveel druk naar voren dat GRC’14 in balbezit direct weer balverlies had. Dit werd in de 16e minuut beloond. Koen zette zijn tegenstander onder druk en kwam de bal bij Stijn terecht die vanaf 20 meter de bal snoeihard in het doel schiet.3-0. Het was genieten van de jongens. Vanuit weer een vlotte aanval in de 22e minuut is het weer Memphis die de keeper van GRC’14 met een strak schot verrast.4-0.  Weer 3 minuten later een schitterende aanval met Dennis in een hoofdrol. Uit de opbouw van achteruit komt de bal bij Dennis die speeld de bal in 1x door op Ruben, Ruben kaatst de bal terug op Dennis, Dennis de bal op Koen en die schiet de bal terug op Rik, en Rik schiet de bal vanaf 30 meter in het doel van GRC’14.5-0. Een prachtig doelpunt. Als in de 30e minuut Olav een overtreding maakt gaat de bal op de penaltystip. GRC’14 benut deze kans en is het 5-1. Dit is tevens de ruststand. Een geweldige 1e helft van de jongens. Het was een ware voetbalshow om trots op te zijn. In de rust aangegeven zo door te gaan maar in het achterhoofd van, dit is onmogelijk een hele wedstrijd zo goed voetballen. In de 2e helft begon GRC’14 veel feller. Zo is de eerste kans voor hun in de 37e minuut. Zij weten met een afstandschot Olav te verrassen en de bal valt net onder de lat in het doel.5-2. We waren even van slag. Niet dat GRC’14 zo goed voetbalde, maar zij gingen de duels veel feller aan. Hier hadden wij moeite mee en vergaten wij te blijven voetballen. Het duurde tot de 54e minuut voordat wij weer de draad oppakten en ons spelletje weer gingen spelen. Een prachtige pass van Dennis op Stijn en Stijn lobt de bal over de graaiende keeper van GRC’14.6-2. Het vertrouwen was weer terug. Een solo van Dennis in de 59e minuut en die speeld de bal op Koen en Koen schiet de bal net naast. Een nieuwe kans voor Koen in de 63e minuut vanuit een pass van Stijn en nu schiet hij de bal wel binnen.7-2. We kregen daarna nog enkele goede kansen op meer maar de scherpte ontbrak. Na 70 minuten maakte de scheidsrechter er een einde aan en weer 3punten erbij.

Een fantastische 1e helft waarin het genieten was en een mindere 2e helft wat niet zo raar is met zo’n hoog tempo als in de 1e helft.

Ik wil niemand tekort doen maar vandaag was Dennis “man of the match”
Heeft zich de laatste weken ontwikkeld tot een vaste centrale middenvelder. Rustig aan de bal, goed overzicht en een kilometervreter. Vooral dat laatste is weleens anders geweest.

Paul weer bedankt voor je leiding. Volgens mij heb je er veel plezier in ons te fluiten.

Volgende week voetballen we vriendschappelijk thuis tegen 2e klasser Veerse boys.

Wim.

Geef een reactie