Op Gerton na was iedereen fit vandaag. Met Gerton zal het nog wel even duren voordat hij erbij is want hij heeft een vervelende liesblessure.
Om de druk op Haaften te houden moesten we winnen en hopen dat Haaften punten morst.

Om klokslag 11.00 uur was de aftrap voor Unitas. Direct zetten we Unitas vast om weer zo snel mogelijk te scoren. De eerste kans was in de 3e minuut voor Memphis maar die was te onrustig en schiet de bal hoog over. Weer 3 minuten later was Stijn er tussen uit maar kreeg de bal moeilijk onder controle zodat deze kans ook voorbij ging. Maar het veld zou onze grootste tegenstander zijn vandaag. We willen altijd van achteruit opbouwen maar dat was vandaag onmogelijk. Een onvoorstelbaar slecht veld. Zo hobbelig en vol met gaten, levensgevaarlijk. Je kon de bal nog niet over 3 meter spelen of hij stuiterde alle kanten op. Daarom spraken we af om meer met de lange bal te spelen. Het duurde tot de 13e minuut voordat we op voorsprong kwamen. Een diepe bal van Rik op Memphis en die schiet de bal tegen de keeper en via de keeper komt de bal voor de voeten van Ruben en schiet beheerst binnen.0-1. Het was voor ons onwennig het spelen van de lange bal. Automatisch probeerden we te bouwen aan een aanval maar het was onmogelijk. In de 20e minuut wordt Stijn diep gestuurd en die weet keurig af te ronden.0-2. Memphis wordt in de 28e minuut weggestuurd maar kreeg de bal niet onder controle. Idem voor Koen in de 31e minuut maar had hetzelfde probleem als Memphis. De 0-2 was de ruststand. Tijdens de rust nogmaals afgesproken meer op de lange bal te spelen. De 2e helft was 10 minuten oud toen Memphis alleen op de keeper afging en de 0-3 binnen tikt. Koen wordt in de 52e minuut diepgestuurd en klopt op snelheid hun laatste man en schiet de bal hard in het doel van Unitas.0-4. Hetzelfde in de 59e minuut en het is weer Koen die de eindstand binnen schiet.0-5.

Eem rommelige wedstrijd waarin goed voetbal totaal niet mogelijk was. Gelukkig konden we de punten meenemen. Een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week thuis tegen GRC’14 en kunnen we weer ons eigen spelletje spelen.

Wim.

Geef een reactie