Omdat de C2 spelers tekort kwam deden Jan en Collin met de C2 mee. Zij wisten die wedstrijd te winnen met 6-0. Klasse jongens dat jullie met de C2 mee wilden doen. Jannick heeft na hun wedstrijd Jan en Collin bij Wilhelmina’26 gebracht waar de C1 tegen moest voetballen. Allemaal keurig opgelost zo, zoals het ook hoort vind ik.

Wij hadden vandaag een taaie tegenstander. Thuis nipt met 2-1 gewonnen, waar Wilhelmina’26 zeker een puntje verdiend had. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd. In de 3e minuut de eerste kans voor ons en Memphis schiet net naast. Gerton krijgt in de 7e minuut, vanuit een mooie aanval, een prima kans maar verzuimd de bal binnen te schieten. Na 10 minuten een hoekschop van Ruben en Memphis weet de bal tegen het netje te schieten.0-1. Een verdiende voorsprong. Hoe of wat weet ik niet maar daarna was het over en uit voor ons. We gingen weer in de fout door  met de lange bal tegaan spelen. We verloren elk duel om de bal. Totaal geen beweging zonder bal. Onbegrijpelijk. Wilhelmina’26 nam het initiatief en werd sterker. In de 27e komt de gelijkmaker op het scorebord. Door veel te slap ingrijpen schiet de spits de bal achter Olav.1-1. Als in de30e minuut de bal wordt weggewerkt door ons komt de bal bij een speler van Wilhelmina’26 terecht en die schiet de bal vanaf zo’n 25 meter snoeihard in het kruis.2-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust is het stil, heel stil in de kleedkamer.
Ondanks de goede voornemens begonnen we de 2e helft zoals we de 1e eindigden. De harde wind tegen en dan toch steeds de lange bal hanteren. Totaal geen beleving en nog steeds geen beweging zonder bal. Wilhelmina26 was de bovenliggende partij. We knoeiden maar wat. Het is dat Olav in goede doen was anders was de achterstand groter geweest. Dit duurde tot de 60e minuut. In de 62e minuut een kans voor Memphis en hij wist met een prachtige lob de keeper van Wilhelmina’26 te passeren.2-2. Ineens was het geloof er weer. Als in de 64e minuut de bal wordt gespeeld op Memphis weet Memphis dat hij buitenspel staat en laat de bal gaan. Maar Stijn die niet buitenspel staat gaat als een speer naar de bal en weet die achter hun keeper te schieten.2-3. Heel Wilhelmina’26 in rep en roer omdat zij het buitenspel vinden. De scheidsrechter keurd hem echter goed. Als Koen in de 69e minuut een prachtige pass geeft op Stijn weet hij hier wel raad mee en schiet de bal naast de keeper in het doel.2-4. Na 75 spelen fluit de scheidsrechter voor einde wedstrijd en kunnen wij er weer 3 punten bij schrijven.

Een onverdiende overwinning. Wilhelmina’26 had zeker een puntje verdiend net als bij onze thuiswedstrijd tegen hun. Maar we waren vandaag weer de gelukkige winnaar. Maar dat het beter moet……………

Komend weekend spelen we thuis tegen Asperen.

Wim.

Geef een reactie