Na een dramatische eerste seizoen helft was het de vraag of Sparta 2 een goed vervolg kon geven aan de laatste 2 gewonnen competitie wedstrijden.
Het tweede begon in de volgende opstelling; op doel good old Marco Kwetters, de achterhoede werd gevormd door Jacky Sonneveld, Bart Kant, Joram Kuypers en Wesley Akkermans. Middenveld; Terach vd Aa, Emiel Groenenberg, Jarno van Andel en Martin Kant. De 2 mans voorhoede werd gevormd door; Remco van Buren en Thomas Prins. Als wissel fungeerde Martijn Timmer, Michel de Cloe en vanuit het 3e sloot Mark van Helden aan.
Het 2e had de boodschap goed begrepen en schoot als een komeet uit de start blokken. Op links ging Jarno goed door gaf een pass op Remco van Buren die inschoot, de keeper keerde in 1e instantie zijn schot maar de goed mee opgekomen Emiel Groenenberg was er als de kippen bij om de bal in de touwen te jagen. Een droom start voor Sparta 2. In de 12e minuut werd het nog mooier toen een perfecte voorzet vanaf rechts werd in geslingerd door Bart Kant.
Thomas Prins kwam goed voor z’n man en kopte perfect binnen 2-0. Een 1e kwartier met fantastisch voetbal van Sparta 2, waarschijnlijk het beste voetbal tot nu toe. in de 25e minuut een vervelende knieblessure voor Jacky Sonneveld die zich dan ook direct moest laten vervangen door Martijn Timmer. Door wat omzettingen in de achterhoede waardoor Bart Kant laatste man ging spelen Wesley op rechts en Martijn op links werd het wat rommeliger en moest Sparta zich weer herpakken. In de 31e minuut een goede actie van Jarno wat leidde tot een hoekschop. Daarop volgend schoot terach vd Aa op doel doch de doelman van Willem II pakte de bal. In de 32e minuut werd Willem II voor de eerste keer gevaarlijk en een schot van hun spits ging rakelings naast.
Vlak daarop moest onze keeper vol aan de bak om verder onheil te voor komen. In de 40e minuut een goede Sparta aanval waarbij Emiel op Thomas pass te doch zijn schot ging net naast. In de 41e minuut een mooie diepe bal van Martin Kant die Jarno in de diepte aan speelde. Jarno ging goed door maar werd ten koste van een gele kaart neergelegd, vrije schop Sparta doch Martin Kant schoot te slap in. Na een prima 1e kwartier viel Sparta ver terug. In de rust werden de bekende puntjes op de i gezet en Sparta zette weer aan. In de 50e minuut een prima aanval van Sparta over rechts waarbij Thomas Jarno in stelling bracht doch zijn schot was te slap om de Willem II doelman te verontrusten. In de 52e minuut kwam Sparta toch op 3-0. Een voorzet van Emiel bereikte de bij de 2e paal geheel vrij staande Thomas, die bedacht zich geen moment en schoot schitterend raak.
In de 57e minuut werd een vermeende elleboog uitgedeeld aan Joram Kuypers. de goed en conseqent Fluitende Herbert van Ooyen was dit niet ontgaan en trok onmiddellijk de rode kaart dus moest Willem II met 10 man verder. In de 60e minuut was er ruimte op rechts voor Remco van Buren. hij legde de bal goed af op de bij de 2e paal geheel vrij staande Thomas Prins die z’n derde van de middag binnen knalde, 4-0.
Sparta werd wat gemakzuchtig en Willem II strafte slecht weg werken van onze achterhoede meteen af. Een afgeslagen bal werd door de rechts buiten van Willem II goed in geschoten en hij liet de ingevallen doelman Janco van Kooy kansloos. Het laatste kwartier was weer voor Sparta die de overtal situatie goed uitbuiten. In de 83e minuut een individuele actie van Remco van Buren die inschoot en de Willem II keeper zat mis 5-1 voor Sparta.
Nog was de Sparta koek niet op en Thomas Prins liet zien niet alleen op de motor snel te zijn, een mooi schot betekende 6-1. Zijn 4e van deze middag waarmee Thomas bewees weer helemaal terug te zijn na zijn lange revalidatie.
Een derde achtereen volgende overwinning doet ons in de midden moot belanden en indien wij met de zelfde instelling en motivatie blijven voetballen zoals de laatste 3 wedstrijden is een toetje zoals na competitie nog steeds niet uit beeld. De eerst volgende horde is G.D.C. uit en daarna volgt thuis S.S.C.’55, allemaal tegenstanders waarvan wij in staat moeten zijn om te winnen. En wie weet wordt het nog een mooi slot van de competitie. Voorwaarde is wel dat wij geen enkele tegenstander moeten onderschatten en het van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken.
Nog dank aan onze sponsors en DJ Koos voor de muzikale omlijsting. Indien de resultaten goed blijven zeker voor herhaling vatbaar.

Hier enkele foto’s

https://www.facebook.com/pg/Sparta30/photos/?tab=album&album_id=1505098916191004

 

Geef een reactie