Vandaag moesten we aantreden tegen Heukelum. Uit hadden we verloren met 3-0 en dat was onze eerste nederlaag. Koen was ziek en verder iedereen aanwezig.

Om 10.30 precies de aftrap voor ons. Rik trapt af en speelt de bal naar Dennis. Dennis de bal naar Gerton. Gerton naar Zeno. Zeno naar Dennis. Dennis diepe bal op Stijn. Stijn ligt de bal terug op Gerton en Gerton schiet vanaf 25 meter de bal hard achter de keeper van Heukelum.1-0. Een schitterende aanval zonder dat ook maar 1 speler van Heukelum de bal heeft geraakt. In de 3e minuut een kans voor Stijn maar die wacht te lang met schieten. Na 10 minuten spelen een vlotte aanval en het is Rik die op doel wil schieten maar zijn schot wordt net geblokt. We waren ook nu weer dik de bovenliggende partij. Dit werd beloond in de 16e minuut. Vanuit weer een prachtige aanval een pass van Ruben op Rik en die schiet de bal achter de keeper van Heukelum.2-0. Het was genieten van de jongens. Na 19 minuten spelen krijgt Stijn een geweldige kans maar schiet de bal ver naast. In de 21e minuut de eerste serieuze kans voor Heukelum en is gelijk een doelpunt.2-1. Maar we bleven goed voetballen. Door een fout van de keeper van Heukelum weet Stijn dit kansje te benutten.3-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust werden Jan, Zeno en Rick gewisseld voor Menno, Tim en Memphis. Na de rust een heel fel Heukelum. We werden direct vast gezet. Toch kregen wij de eerste kans. Het is Memphis die op het doel afgaat en weer voor eigen succes gaat en schiet de bal tegen de keeper. Het was van onze kant heel mager de 2e helft. Ipv te blijven voetballen wordt telkens de bal diep gespeeld op Memphis. Hierdoor veel balverlies en kwam Heukelum makkelijk in balbezit. In de 42e minuut komt Heukelum op 3-2 door niet goed ingrijpen van Olav. Vijf minuten later de 3-3 door weer veel te zwak ingrijpen. Heukelum bleef het betere van het spel houden doordat wij vergaten te voetballen. In de 52e minuut komen wij op achterstand door weer balverlies omdat wij de lange bal bleven spelen. Teveel man voor de bal en Heukelum maakt hier dankbaar gebruik van.3-4. Memphis werd gewisseld en Rik ging weer in de spits voetballen. Gelijk gingen we weer voetballen van achteruit. Er was weer rust aan de bal. Dit werd beloond in de 60e minuut. Eindelijk de eerste mooie aanval in de 2e helft. Het is Ruben die van 20 meter uithaald en de bal achter de keeper schiet.4-4. 3 minuten later een kans voor Jan maar hij schiet te zacht in. Met nog 5 minuten op de klok wordt Gerton in de spits gezet. Daar weet hij in de 66e minuut zich vrij te spelen en schiet de bevrijdende 5-4 binnen. We komen daarna niet meer in moeilijkheden en na 70 minuten spelen fluit Paul voor einde wedstrijd. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning. Maar we maakten het ons wel heel lastig tussen de 40e en 55e minuut door veel en veel teveel de lange bal te spelen. Laat dit een les zijn en laten we doen waar we goed in zijn en dat is goed en verzorgd voetbal spelen.

Paul van de Wiel bedankt weer voor de fantastische leiding. Het was weer als vanouds. Je kreeg zelfs complimenten van de tegenpartij.

Volgende week gaan we naar Wilhelmina’26 waar we thuis net met 2-1 van gewonnen hebben.

Wim.

Geef een reactie