Vandaag de derde wedstrijd voor de competitie thuis tegen koploper RKDVC uit Drunen. Na 2 nederlagen starten we vandaag in een 4-4-2 opstelling om het achterin wat meer gesloten te houden tegen de fysiek sterke tegenstanders. Piet, Rafael en Noah waren er niet bij vandaag. Zodoende kon Wierd zijn debuut maken bij ons.
De eerste helft een duidelijk beter RKDVC dat na zo’n 10 minuten op 0-1 komt na zwak ingrijpen van Sparta zijde. Hiervoor had Levi al een paar prima reddingen verrichten hij zou dit deze wedstrijd nog wel vaker doen. Als we af en toe iets alerter waren geweest en passing wat nauwkeuriger dan hadden we voor de rust zeker wat kansen kunnen creëren, want Kris en Sem van B. kregen voorin heel veel ruimte van de tegenstander.
Na rust komen Aron en Wierd voor Joost en Sem van S.(allebei hard gewerkt jongens). Sparta start fel en goed aan de tweede helft en binnen een minuut is het al bijna raak. Het Stan die Kris goed de ruimte in stuurt, deze geeft de bal goed voor, maar helaas komt Sem van B. net te kort om de bal binnen te schieten. We houden de druk op de tegenstander, maar helaas komt RKDVC op 0-2, nadat Levi de bal eerst 2 keer heeft tegen gehouden is het de derde keer wel raak. Jongens hier moeten we wel beter op reageren en niet de tegenstander zo 3 keer een bal laten in schieten. Vlak daarna weer een mooie aanval van Sparta. Na een mooie bal van Kris is het Daniel die de bal krijgt en van 20 meter uit haalt. Helaas voor ons komt de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Vlak voor tijd maakt RKDVC er nog 0-3 van en zo verliezen we opnieuw.
Jongens allemaal heel hard gewerkt, maar we zien ook dat tegen de tegenstanders (bijna allemaal 2e jaars) de handelingssnelheid omhoog moet. Hier gaan we zeker op trainen en als we dan met deze instelling spelen gaan we echt nog wel punten halen.

Geef een reactie