Na de winterstop hebben we 3 vriendschappelijke wedstrijden gespeeld oa tegen GDC (5-2 verloren) Almkerk (2-3 gewonnen) en tegen NOAD’32 (3-2 gewonnen).  3 hele nuttige wedstrijden om weer in het ritme te komen voor de 2e helft van de competitie.

En vandaag was het dan zo ver. De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar. Het was direct een taaie tegenstander. Uit naar GVV’63 waar we thuis wel van gewonnen hadden, maar dat ging niet erg soepeltjes. Om 10.30 was de aftrap voor ons. GVV’63 zat er gelijk bovenop. In de 3e minuut hun eerste kansje en de bal ging hoog over. Het was wel duidelijk wat de bedoeling was van GVV’63. We werden vanaf minuut 1 onder druk gezet, dat wat wij altijd doen. We konden er nog niet onderuit komen en in de 6e minuut hun 2e kans. Maar deze keer was het Olav die het gevaar keerde. Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd. In de 8e minuut een mooie aanval en het is Koen die de bal achter de keeper werkt.0-1. We waren na de 0-1 los. Het liep daarna allemaal beter en het vertrouwen groeide. Vanuit weer een mooie aanval in de 12e minuut is het weer Koen die de bal snoeihard binnen schiet.0-2. We bleven de bovenliggende partij. De mooiste aanval is in de 15e minuut. Door van achteruit de bal 1x te raken door 4 spelers wordt Stijn weggestuurd in de diepte. Die gaat door tot de achterlijn en weet de bal precies op het hoofd van Ruben te mikken en die kopt de bal prachtig binnen.0-3. Weer een mooie aanval in de 23e minuut maar Stijn schiet net naast. Daarna wordt het allemaal wat minder. We geloofden het wel en GVV’63 kwam terug in de wedstrijd. In de 30e minuut wordt hun spits weggestuurd en het is Olav die uit zijn doel sprint om de aanval onschadelijk te maken. Zo bleef de stand tot aan de rust.0-3. In de rust probeer je de puntjes weer op de i te krijgen. We gingen over op 4-4-2 om het eerste kwartier de boel goed dicht te houden. Vanaf de 1e minuut was het GVV’63 die het initiatief nam en ons flink onder druk zet. Zij kregen door veel te slap ingrijpen van ons kans op kans. Zelfs 2x voor een leeg doel wisten zij de bal over te schieten. In de 55e minuut de eerste kans voor ons maar zelfs op de doellijn kregen we de bal er niet in. Dan weer een kans aan de andere kant maar hun vizier stond gelukkig niet scherp. In de 65e minuut een snelle omschakeling van ons, maar ipv dat Memphis de bal breed ligt op Stijn gaat hij voor eigen succes en mist deze kans. Na 70 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde en kunnen we weer 3 punten bijschrijven.

Volgende week carnavalweekend dus geen competitie. Maar wij voetballen vriendschappelijk thuis tegen 2e klasser Altena JO15-1 om 10.30.

Wim Vos

Geef een reactie