Vorige week hadden we de topper uit tegen Haaften. Bij winst van Haaften werden zij de nieuwe koploper en zouden wij winnen namen we afstand van Haaften. Oftewel een 6 punten wedstrijd. Omdat ik ziek was, daarom ook geen verslag, was Hans Nuvelstijn de coach deze wedstrijd. Nogmaals bedankt Hans. Ik
begrepen dat er van onze kant totaal geen beleving was. Onbegrijpelijk, zo’n belangrijke wedstrijd en dan geen strijd leveren. Bijna alle duels werden verloren en we geloofden het wel. Dan verdien je het ook niet om koploper te zijn.

Vandaag hadden we een bekerwedstrijd in de 2e ronde tegen 2e klasser Asperen. Vooraf aan de wedstrijd werd middels een minuut stilte stilgestaan bij het overlijden van Teus Tankens. De wedstrijd stond onder leiding van Paul van der Wiel die nooit kinderachtig fluit en wel van mannelijke duels houd. Om 10.30 was de aftrap voor ons en voordat ook maar 1 speler van Asperen de bal had aangeraakt was het Memphis die uit een pass van Stijn de 1-0 binnen schiet. Zo, dat was weer lekker. Nauwelijks 1 minuut later is het alweer 1-1 door knullig verdedigen. Asperen was een goed voetballende ploeg al lieten wij dat ook toe. We stonden veel te ver van onze directe tegenstander en waren daardoor telkens te laat. Ons middenveld werd overlopen en daarom gingen wij over naar 4 middenvelders en 2 spitsen. Maar nog kregen wij geen grip op hun bewegelijke middenvelders. In de 20e minuut komen wij op achterstand. Door zo’n domme overtreding binnen de 16 meter kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip liggen. Asperen wist hier wel raad mee.1-2. In de 25e minuut weer veel te gemakkelijk balverlies en wordt het 1-3 voor Asperen. Het leek wel of we toen pas wakker werden. Vanaf de 25e tot de 35e minuut krijgen we zoveel kansen dat het makkelijk en zelfs zo had moeten zijn dat we met 6-3 voor hadden moeten staan. Maar dan gaan we zo slap of nonchalant om met de kansen. In de 35e minuut weet Stijn dan toch nog de 2-3 binnen te schieten. Dit was ook de ruststand. Dan hoop je dat ze in de 2e helft de draad weer oppakken van de laatste 10 minuten van de 1e helft. Maar niks van dit alles. De 2e helft was voor Asperen. We kregen nog wel 2 goede kansen maar weer dat slappe gedoe voor de goal. Asperen weet nog 2-4 te scoren in de 60e minuut. Het is dat Olav in bloedvorm is anders had de uitslag nog groter geweest. Geen moment, maar ook geen moment hadden wij recht op meer de 2e helft. Slap en futloos. Na 70 minuten fluit de scheidsrechter voor het eind. Asperen gaat verdiend door naar de volgende ronde.

Paul van der Wiel weer bedankt voor de leiding. Het was weer als vanouds.

Wij kunnen de eerste helft van de competitie terug zien als bij vlagen heel goed tot heel erg matig. Tegen zwakke tegenstanders staan we ons mannetje wel, maar moeten we strijd leveren tegen sterke tegenstanders geven we niet thuis. Aan dat laatste gaan we keihard werken.

Langs deze weg wens ik iedereen fijne dagen en een voorspoedig, sportief 2017.

Wim.

Geef een reactie