Joren is tijdelijk naar de C2 omdat zij spelers tekort hebben. Memphis is ziek en verder gelukkig iedereen weer fit.

Het zou vandaag wel weer eens een lastige wedstrijd kunnen worden. HSSC’61 had vorige week uit bij de nr.2 Heukelum gewonnen en schoven daarmee door naar de 2e plaats achter ons. We moesten door afwezigheid van Joren en Memphis wat schuiven van positie maar nog kwaliteit genoeg. Om 10.35 was de aftrap voor ons. Zoals altijd willen we direct druk naar voren zetten om zo snel mogelijk de eerste klap uit te delen. En in de 2e minuut is het al raak. Vanuit een mooie aanval komt de bal bij Koen, die Memphis in de spits vervangt, en hij zet Stijn alleen voor de keeper en die schiet de bal snoeihard achter de keeper.0-1. Zo….dat was een beste klap. We bleven het betere van het spel houden. In de 8e minuut een kans voor Koen maar die kreeg de bal niet goed onder controle en kans voorbij. Daarna zakte het spel van ons onder een bedenkelijk niveau. Of dat we bijna allemaal bevroren waren door de kou. Alle duels gingen verloren. Totaal geen beweging meer en ontzettend slordig. HSSC’61 nam het initiatief en kregen hele goede kansen maar troffen vandaag een uitmuntende Olav die alles pakte. We gingen terug naar 4 middenvelders want we werden overlopen door HSSC’61. Maar zoals ik al zei, Olav was vandaag niet te passeren. In de 30e minuut eindelijk weer eens een aanval van ons en het is weer Stijn die de bal achter de keeper schiet.0-2. Notabene 3 kansen en 2 doelpunten. Uiterst effectief, maar ik kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Dit was ook de ruststand. In de rust werd behoorlijk de puntjes op de i gezet. We gingen terug naar 3 middenvelders en Jan ging linksbuiten spelen. Goed wakker kwamen we uit de kleedkamer en we namen in de 2e helft direct weer het initiatief. Na een prachtige pass van Dennis op Jan bedenkt Jan een prachtige lob op randje 16 meter en de bal valt hoog in de hoek binnen.0-3. Een prachtig doelpunt van onze Jan. We bleven de boven liggende partij. HSSC’61 werd nu wel bij de strot gepakt en we lieten niet meer los. In de 50e minuut is het weer raak en deze keer is het Ruben die de keeper van HSSC’61 passeerd.0-4. We kregen daarna nog voldoende kansen op meer. Na een vlotte combinatie in de 61e minuut komt de bal bij Koen en die geeft een prachtige steekpass op Stijn en die weet deze kans weer te benutten.0-5. Maar weer kwam het toetje op het eind van de wedstrijd. Het is weer Koen die een crosspass geeft over 40 meter op Jan. En wat doet Jan? Precies hetzelfde als zijn vorige doelpunt. Nu op zeker 5 meter van hoek 16 meter de bal weer met een lob over de graaiende keeper. De meeste dachten dat de bal overging, maar niks daarvan de bal valt prachtig in de goal.0-6. Een wereldgoal. Na 70 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde en kunnen we er 3 punten bij tellen en nemen we afstand van HSSC’61.

Volgende week thuis tegen Woudrichem die met een opmerkelijke opmars bezig is.

Wim.

Geef een reactie