Herstel Sparta’30 dames.

Na enkele nederlagen in de afgelopen weken gaven de dames een goed signaal af aan de zieke trainer Rien van Dijk. Een klinkende 5-0 overwinning op G.D.C.was het gevolg. Sparta’30 begon in de volgende opstelling; op doel Joyce,rechtsachter Marion, voorstopper Chantal Timmer en op links Danielle.

De achterhoede werd aangestuurd door aanvoerster Jamie. Op het middenveld; op rechts Sanne, centraal op het middenveld de onvermoeibare Gaby en op links Romi. De voorhoede werd gevormd door op rechts Vera in de spits Martine en op links Kris. Als wissels fungeerde; de niet geheel fitte Denise, Manon, Chantal de Rover, Iris en Chantal Visser.

De G.D.C. vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd en doelvrouwe Joyce moest bij de tweede paal handelend optreden om verder onheil te voorkomen.

Helaas voor de G.D.C. speelster liep het minder goed af want zij kwam onzacht in aanraking met de doelpaal en moest even later duizelig het veld verlaten.

Na de waarschuwingen van het aanvallend begonnen G.D.C. namen de Sparta dames het hef in handen. In een klein kwartier voetballen werd G.D.C. overklast en viel er voor hen geen eer meer te behalen. De eerste goal ontstond na een goede aktie van Sanne zij gaf voor en Gaby schoot tot verbazing van iedereen rechtstreeks de bal tegen de touwen 1-0. Even later een mooie aktie van Martine en het was 2-0. Binnen 18 minuten werd G.D.C. gevloerd en het was wederom Martine die 3-0 liet aantekenen. Hierna herpakte de G.D.C. dames zich enigszins en moest Jamie regelmatig ingrijpen om te voorkomen dat G.D.C.weer terug in de wedstrijd zou komen. Nog voor rust werd het ook nog 4-0 toen een in het nauw gedreven G.D.C.speelster hun eigen doelvrouwe passeerden. 4-0 werd tevens de ruststand en gaf gelegenheid om onze wissels in het veld te brengen voor de 2e helft.

Iris verving Danielle op de linksback plaats en speelde een prima 2e helft. Denise ging voorstopper spelen voor Chantal en Manon verving Sanne op de rechtshalf positie. In de voorhoede werd Vera gewisseld voor Chantal de Rover.

Het dient gezegd dat de G.D.C. dames bleven voetballen voor een eervol resultaat maar de Sparta dames waren niet van plan om deze middag voor Sinterklaas te spelen en bleven geconcentreerd voetballen. In de slotfase kreeg ook Chantal Visser nog de nodige speel minuten doordat Gaby eerder weg moest vanwege haar werk. Het werd uiteindelijk ook nog 5-0 doordat Martine binnen de 16 werd gevloerd en zelf de strafschop benutte.

Momenteel bezette de Sparta’30 dames een gedeelde 4e plaats met 8 gespeelde wedstrijden en 18 punten. De eerst volgende wedstrijd is a.s. zaterdag thuis tegen RWB om 10.30 uur. Indien met dezelfde inzet en motivatie wordt gespeeld als vandaag tegen G.D.C. moet het weer mogelijk zijn om 3 punten te behalen. Rest mij om Herbert te bedanken voor de goede leiding en Dennis Meydam voor het assisteren als grensrechter.

Geef een reactie