Opgeruimd, staat netjes.

Aan alle Sparta ’30 leden en een ieder die dit aan gaat

De afgelopen weken constateerde ik veel teleurgestelde en chagrijnige gezichten bij onze vrijwilligers die alles op en rond de velden netjes proberen bij te houden.

Deze vrijwilligers zijn praktisch elke dag in weer en wind bezig om alles in orde te maken voor alle Sparta’30 leden. Het wordt deze belangrijke mensen de laatste weken wel erg moeilijk gemaakt en daarom doe ik een oproep aan alle leden om ze een handje te helpen.

We hebben door het nieuwe kunstgrasveld een prachtige up to date sportaccommodatie gekregen, alleen hebben de meeste leden niet het besef dat daar ook op de juiste wijze mee moet worden omgegaan.

Onze vrijwilligers van het onderhoud stellen alles in het werk om iedereen jong en oud op zaterdag te laten voetballen. Als u denkt dat dit van zelf sprekend is voor een voetbalclub maakt u net als de meerderheid van de leden een grote denk fout. Want wie zorgt er voor dat er in deze herfst periode de bladeren worden verwijderd van de velden 1,2 en 3? Wie zorgt er voor dat er lijnen op de velden staan? Wie zorgt er voor dat het kunstgrasveld dagelijks geborsteld en gesleept wordt? En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Waarschijnlijk is het er een beetje ingeslopen door de opening van ons prachtige kunstgrasveld en de daarbij behorende afbakening maar onze trainers en leiders die trainen maken er de laatste weken een bende van waardoor onze mensen van het onderhoud belemmerd worden in hun vrijwilligers werk voor de club. Wat is namelijk het geval, op en rond de velden blijven kleine en grote doelen staan. Het geheel biedt op zaterdag een erg rommelige aanblik. Iedere trainer dient na afloop van elke training zijn spullen netjes op te ruimen en de doelen te plaatsen waar ze thuis horen. En wel op de daarvoor aangewezen plaatsen.(Zie advies onderstaand)

De doelen dienen opgetild te worden om beschadiging aan het kunstgras te voorkomen.

Een reparatie loopt zo in de duizenden euro’s en daar zit de club niet op te wachten. Loop netjes door het bestaande poortje in het hekwerk en ga niet lopen smijten met de doeltjes. Je beschadigt niet alleen de doeltjes maar ook het nieuwe straatwerk En als u denkt dat ik overdrijf dan moet je maar even naar de grote verplaatsbare doelen kijken; onherstelbaar beschadigd .Dus heren jeugd-en senioren trainers hier ligt een verantwoordelijke taak om dit goed te begeleiden in je eigen belang maar ook dat van de vrijwilligers want het kan niet zo zijn dat deze in de ziektewet belanden (door hun rug gegaan) omdat ze op vrijdag met de zware doelen aan het sjouwen zijn geweest.

Ook het volgende wil ik nog even meegeven. Als je als trainer 10 trainingsballen meeneemt zorg dan ook dat je na afloop nog 10 trainingsballen hebt. Overdreven, nou niet bepaald als Bert op vrijdagmorgen een zoek actie doet en hij vind 10-tallen ballen dan zou je haast zeggen dat er trainers zijn die nergens naar kijken. Let wel dat 10 trainingsballen al snel een waarde vertegenwoordigen van honderden euro’s.

Tot besluit, beste Sparta familie, als iedereen zijn goede wil toont, de spullen netjes opruimt en wat beter op zijn trainingsspullen let dan weet ik zeker dat wij op zaterdag in de kantine weer een lach zien op het gezicht van onze vrijwilligers

Geef een reactie