HHC’09 JO13-1 – Sparta’30 JO13-1 3-3 (1-2)

Vandaag gingen we op bezoek bij HHC’09 uit Heusden. Deze staat laatste in de competitie met 0 punten. Onze jongens wisten dit van te voren ook en dachten dat ze hier wel even van zouden gaan winnen. Voor de wedstrijd duidelijke afspraken gemaakt dat we fel zouden de duels aan zouden gaan en bij balbezit het veld groot zouden maken. Hier hebben we eigenlijk heel de wedstrijd niks van gezien. HHC was veel feller in de duels. Onderschatting van de tegenstander dus.

We komen na 10 minuten spellen wel op voorsprong. Het is Kris die de bal voor geeft op Sem van B. en deze schiet droog in de korte hoek. De eerste goede aanval werd gelijk beloond. 0-1. Vlak daarna komt HHC op 1-1, omdat we totaal niet ingrijpen en hun zo vrij op het doel laten aflopen. 1-1. Voor rust komen we toch nog op voorsprong. Het is Jurre die de bal op 16 meter van het doel krijgt en hard uithaalt. 1-2. Dit is tevens de ruststand.

In de rust nogmaals vertelt dat we met een minimale inzet en het niet goed benutten van de ruimtes op het veld niet gaan redden. Maar helaas de tweede helft wordt het niet veel beter. We starten wel goed, want 2 minuten na rust de tweede mooie aanval van Sparta via Jurre en Sem van B. komt de bal bij Kris die er 1-3 van maakt. Daarna gaan we weer verder waar we gebleven waren en krijgt HHC alle gelegenheid om aan te vallen en nog 2 doelpunten te maken. Zo is de eindstand 3-3.

Conclusie is wel dat we gewoon elke wedstrijd scherp moeten zijn en niet denken dat we het wel even doen. We hopen maar dat dit een les is geweest, want we hadden de wedstrijd ook nog kunnen verliezen. Goed trainen de komende week en volgende week weer een nieuwe kans uit bij Dussense Boys.

Geef een reactie