Sparta’30 JO15 – GVV’63 JO15  6-3

Om 10.30 was de aftrap onder leiding van Niels Schep. We begonnen sterk aan de wedstrijd. In de 3e minuut al een hele goede kans, maar de bal ging net naast. Toch komen we in de 5e minuut al op voorsprong door een doelpunt van Ruben, die elke week wel een doelpunt mee pikt. Daarna nam GVV’63 het initiatief en kregen zeker 5 mogelijkheden om de stand weer gelijk te brengen. Maar gelukkig werden de kansen niet benut omdat de bal telkens voorlangs ging, of door goed keeperswerk van Menno. Menno? Ja deze keer stond Menno onder de lat want onze stand-in keeper Zeno was ziek. GVV’63 hield zo’n 10 minuten het initiatief en daarna namen wij het weer over. We kregen tot de rust wel 5 of 6 niet te missen kansen om te voorsprong uit te bouwen. Maar telkens waren we te wild in de afronding, of door een verkeerde keuze. Zo was de ruststand maar 1-0. In de rust werden 3 wissels toegepast en kwam Gerton naast Stijn in de spits. Gerton voor meer snelheid en, zoals ze zeggen, om meer oorlog te maken. De 2e helft was nauwelijks 2 minuten oud en het stond al 1-1 door veel te zwak ingrijpen. Maar we lieten de koppies niet hangen en in de 45e minuut schiet Stijn uit een mooie voorzet van Gerton de 2-1 binnen. In de 50e miuut is het Gerton die uit een mooie aanval de 3-1 binnen schiet. Na 54 minuten spelen is het weer raak door aanvoerder Ruben die uit weer een mooie aanval de 4-1 binnen werkt. Dan denk je dat de buit binnen is. Maar we geven notabene het initiatief weer terug aan GVV’63 en die weten binnen 5 minuten 2x te scoren. Zodat de stand weer 4-3 wordt met nog 10 minuten te spelen. Dan wordt de geprikkelde Memphis er weer ingebracht voor Stijn. Door goed doorgaan weet hij de bal uit een voorzet van Gerton met een prachtige actie tegen het netje te werken.5-3. GVV’63 gaf zich gewonnen en we krijgen nog verschillende goede kansen. Het wordt in de 69e minuut nog 6-3 door Gerton door goed voorbereidend werk van Memphis. Zo werdt het toch nog een ruime overwinnig.
Niels Schep bedankt voor de foutloze leiding.
Volgend weekend gaan we naar Asperen waar we al om 08.30 uur moeten spelen.

Ook wil ik weer de ouders bedanken die weer in grote getalen aanwezig waren.

Wim.

Geef een reactie