GRC’14 JO15 – Sparta’30 JO15 0-1

Door verschillende omstandigheden misten we vandaag 4 spelers bij de eerste competitie wedstrijd. Waaronder nog steeds onze keeper Olaf die een vervelende enkelblessure heeft. Beterschap Olaf, we hopen dat je er weer snel bij bent. Zo moest Zeno weer onder de lat en zou dat weer verdienstelijk doen.

Door omstandigheden in een andere formatie maar met nog genoeg kwaliteiten begonnen we sterk aan de wedstrijd. We lieten nu de bal wel rustig rond gaan en kregen in het begin goede kansen. Maar dan ontbreekt weer de rust voor de goal om de bal binnen te schieten. Iets waar we toch de hele week op hebben getraind. Met de nadruk op voor je schiet kijken waar of wat doet de keeper en de bal niet loeihard maar ook geplaatst in het netje te werken. Achterin stond het prima met Marwin in een hoofdrol die de boel goed dirigeerde met naast zich Collin en Jan en voor hem Tim die ook steeds sterker wordt in duels, alleen moet hij nog meer rust krijgen in de opbouw. Het duurde tot de 20e minuut voordat we op voorsprong kwamen. Het is onze stofzuiger Menno, die zich op het middenveld steeds beter laat zien, en de bal binnen tikt.0-1. Hoe en waarom weet ik niet, maar er lukte daarna weinig meer. Weer dat onrustige en heel veel balverlies. Toch komen we in de 27e minuut op 0-2. De bal was duidelijk zichtbaar zeker 20cm over de lijn maar de scheidsrechter, die in de middencirkel stond, twijfelde en ging naar de assistent-scheidsrechter van GRC’14 die aangaf dat de bal niet over de lijn was. Jammer, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal. Zo was de russtand verdiend 0-1. In de rust probeer je de rust in het team te brengen. Maar in de 2e helft was het vanaf minuut 1 tot het laatste fluitsignaal bar en bar slecht. Geen schim van de 1e helft. Totaal geen beleving, veel te onrustig en geen beweging zonder bal. GRC’14 rook hun kansen en waren in de 2e helft de bovenliggende partij. We kwamen enkele keren goed weg door prima keepers werk van Zeno. Gelukkig floot de verder goed leidende scheidsrechter na 72 minuten af. Een onnodig zwaar bevochten overwinning, maar de 1e 3 punten van de competitie zijn binnen. Dat het beter moet is duidelijk. We hebben de laatste 3 wedstrijden veel geluk gehad, en als het niet snel beter gaat kost het binnenkort punten. Daarom van de week weer keihard trainen want zaterdag komt het altijd lastige GVV’63 op bezoek.

Supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid, we hopen jullie zo spoedig mogelijk weer een mooie wedstrijd te laten zien.

Wim.

Geef een reactie