Sparta’30 JO15-1- GDC JO15-1 2-1

Na vorige week onze eerste bekerwedstrijd te hebben gewonnen, vandaag de 2e thuis tegen GDC. GDC had met 7-1 gewonnen van Almkerk dus bij winst een hele grote kans op de volgende ronde.

De wedstrijd was onder leiding van Herbert van Ooijen. Hij liet ons om 12.00 aftrappen in weer zomerse temperaturen van een graadje of 26. We proberen net als vorige week direct druk naar voren te zetten en zo snel mogelijk een voorsprong te forceren. Maar om de 1 of andere reden kwamen we niet in ons spel. We waren veel te statisch en we dwongen totaal niets af. Zo kreeg GDC de beste kansen. Toch komen we in de 23e minuut op voorsprong door eindelijk een mooie aanval en weet Memphis de bal achter de keeper van GDC te werken. 1-0. Dan hoop je dat we de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten, maar het lukte totaal niet. Het was bar slecht. GDC rook haar kansen en kwam regelmatig gevaarlijk in de buurt van onze stand-in keeper Zeno. In de 30e minuut komen zij toch op 1-1 omdat wij weer eens aan de buitenkant staan te dekken. Dit was tevens de ruststand. De 2e helft was een kopie van de 1e. Geen moment, maar ook geen moment kwamen wij in de wedstrijd. GDC was veel frisser en bewegelijker dan wij. De beste kansen waren ook voor GDC. In de 60e minuut de eerste redelijke aanval en het is Ruben die de bal droog tegen het net schiet.2-1. Daarna is het niets anders dan GDC die de wedstrijd dicteert. In de 65e minuut gaat de spits van GDC alleen op Zeno af, maar het is Tim die met een geweldige sliding de bal net nog kan raken wanneer de spits op doel wil schieten. De laatste minuten leken wel een uur te duren. GDC kreeg nog goede kansen, maar we wisten met kunst en vliegwerk de 2-1 vast te houden. Zo kregen wij meer dan we verdienden. Het was een draak van een wedstrijd van onze kant. Komende week maar weer eens flink trainen en hopen dat we komend weekend tegen GRC’14 voor de competitie beter uit de verf komen.

Een compliment voor scheidsrechter Herbert van Ooijen die een puike wedstrijd floot. Consequent en niet kinderachtig. Die mening deelde ook GDC.

Geef een reactie