Trainingen v.v. Sparta’30 2 seizoen 2015-2016.
Gestart op zaterdag 01 augustus 2015.
Totaal aantal keren getraind 67.

Trainingsopkomst seizoen 2015-2016.

1. Paul vd Wiel 66
2. Emiel Groenenberg 64
3. Hanno Sterrenburg 52
4. Bart Schouten 52
5. Jarno van Andel 51
6. Gijsbert van Andel 48
7. Michel Visser 46
8. Michel de Cloe 44
9. Martijn Timmer 43
10.Mark Schouten 42
11.Joram Kuypers 41
12.Arwin Verhoeven 36
13.Jacky Sonneveld 35
14.Wesley Akkermans 33
15.Nicky de Wit 33
16.Mark van Helden 24
17.Remco van Noorloos 23
18.Jaap de Vente 17
19.Sander Sonneveld 12
20.Ruben Ippel 8
21.Steven Schouten 8
22.Thomas Prins 1

Toelichting;

Over het trainingsbezoek in het algemeen v.w. betreft een 2e elftal kan ik niet ontevreden zijn.
Tot de winterstop was het goed, daarna zakte het wat in m.n. op de dinsdagavond. De resultaten in de competitie zullen wat dat betreft zeker een rol hebben gespeeld. Door de vele nederlagen werd de motivatie minder en de bereidheid om te komen trainen (lees zin) neemt dan ook af.
Tevens hadden we te maken met het wegvallen van mensen door ongeval (Thomas) lange blessures (Arwin gebroken pink) Michel de Cloe (enkel), Jarno en Joram (lies) werkomstandigheden zoals Nicky (leger.oef. buitenland etc)
Kortom; een moeizaam seizoen waarvan we veel hadden verwacht maar dat uiteindelijk leidde tot degradatie.
Individueel: heb ik wat op-en aanmerkingen geplaatst behorende bij de trainingsopkomst ranglijst van nr. 22 t/m nr.1.

22. Thomas. Reden bij iedereen bekent. We hopen dat na het ongeval de breuken dusdanig hersteld worden dat je weer pijnvrij kunt werken en in de loop van het komende seizoen je geliefde hobby nml., lekker voetballen weer kunt beoefenen.
21/20. Steven/Ruben. Steven en Ruben hadden via hun leider te kennen gegeven ambitie te hebben om hoger te willen spelen. Ambitie prima maar maak het dan ook waar, Maar niet op deze manier,
19. Sander. Een nieuwe keeper. Schepte hoge verwachtingen maar niet op deze wijze. De keepers van 1 en 2 vormde dit seizoen het grootste drama op sportief gebied voor Sparta’30. Alle woorden die ik hier aan wijt zijn teveel.
18. Jaap. Is door de geboorte van z’n dochter andere prioriteiten gaan stellen, ook op sportief gebied. Heeft aan gegeven komend seizoen in het 3e te willen spelen.
17.Remco. Begrijpelijk training aantal. Woont in Breda dus wordt 3 x in de week naar Sparta’30 wat teveel van het goede. Ondanks dat had het aantal van 23 wel wat hoger mogen zijn
16. Mark van Helden. Werk, ongemotiveerd, desinteresse. Zal voor volgend seizoen een keuze moeten maken voor welk elftal hij zal gaan voetballen.
15. Nicky. Onze beroepsmilitair kon door verschillende leger.oef. niet altijd voetballen op zaterdag en trainen. Heeft besloten volgend seizoen in het 5e te gaan spelen.
14. Wesley. Heeft eerlijk gezegd de motivatie wat te hebben verloren m.n. in de 2e seizoenshelft. Jammer want behoort op zaterdag altijd tot de betere 2e elftal spelers bij Sparta.
13. Jacky. Door gezinssituatie en een vrouw die dezelfde hobby heeft afspraken gemaakt voor wat betreft de trainingen. Dinsdag Linda trainen, donderdag Jack. Is dit ook nagekomen door meer als de helft opkomsten te noteren.
12. Arwin. Onze aanvoerder, behoort daarom eigenlijk in de Top 10. Reden; vakantie in de voorbereiding. Pink gebroken en werk vormde een belemmering om niet veel hoger te staan in de Top 10.
11. Joram. Had ook zo zijn redenen om wat vaker absent te zijn. Terugkerende opspelende spieren en in de 2e seizoenshelft reistijd van de studie vormde een probleem om op de training aanwezig te zijn. Jammer, het zou zijn voetbalcapaciteiten en mogelijkheden naar 1 toe goed doen.
10. Mark Schouten. Verbazingwekkend , door allerlei oorzaken zo weinig voetballen op zaterdag en toch nog een aardig aanwezigheidspercentage. Stelt naar mijn mening andere prioriteiten dan een partijtje voetballen bij Sparta 2. Zal volgend seizoen een duidelijke keus moeten maken.
9. Martijn. Leek aan het begin v.d. competitie ijzer sterk terug te komen van een kruisband blessure van vorig seizoen. Jammer, lijn niet doorgetrokken in de 2e seizoenshelft. Waarschijnlijke reden, motivatie verloren.
8. Michel de Cloe. Opkomst op trainingen is op zich goed. Door vakantie in voorbereiding en enkelblessure in februari had het aantal beslist hoger geweest.
Maakt hoge verwachtingen in de wedstrijden helaas niet waar. Had voor Sparta 2 veel meer moeten betekenen. Scoorde ook veel te weinig.
7. Michel Visser. Stond in de winterstop in de Top 3. Trainingsopkomst is in principe altijd goed. Dit seizoen door relatie problemen van half febr. tot begin maart afwezig. Begrijpelijk, wel jammer, want voor een team is dit funest en onacceptabel.
6. Gijsbert van Andel. Kon stijgende lijn van vorig seizoen niet doortrekken. Kwam daardoor en deels door verschillende blessures tussen 1 en 2 in te zitten en dat is geen benijdenswaardige positie. Instelling is altijd positief daardoor zijn er voor volgend seizoen zeker nieuwe kansen.
5. Jarno. Opkomst op training is goed. Doorlopende blessures vanaf het begin van het seizoen speelde hem parten. Moet binnenkort weer zware operatie ondergaan. Jammer, heeft voetballend zeker mogelijkheden.
4. Bart. Ex equo met Hanno. 52. De keuze voor Bart op 4 te zetten is vrij simpel. Bart is helaas zelden op tijd voor training of wedstrijd bespreking. Werk hieraan Bart. Wat voor Gijsbert geldt geldt ook voor jou. Tussen de wal en het schip. Ook progressie van vorig seizoen niet doorgetrokken. Inzet op training en wedstrijd is prima. Nu nog op tijd komen en constanter worden en proberen in het eerste te komen. Het antwoord is aan jou.
3. Hanno. Evenals vorig seizoen in de Top 3. Dat getuigd van een goede instelling. Heeft ons ook uit de brand geholpen met keepers problemen. Trok de handschoenen aan en dat verdiend ons aller- respect. We zullen voor volgend seizoen moeten afwachten wat je keuze wordt.
2. Emiel . Nieuwkomer vanuit de A-jeugd. En gelijk op 2. betekent een goede instelling. 2 trainingen gemist i.v.m.het uitreiken van je propedeuse. Inzet en motivatie zijn goed nu nog het nonchalante eruit op training en wedstrijden.
Ik doel hier voornamelijk op de passing. Indien dit verbetert voorzie ik mogelijkheden in het eerste. Dus werk hieraan.
1.Paul. Wederom na vorig seizoen nu weer op 1. 1 training overgeslagen door een etentje ter ere van de verjaardag van je vader. Hoe onvoorstelbaar is een toekomst want aan het begin van het jaar is je vader overleden. Ik hoop dat je aan het etentje goede herinneringen bewaart. Van ons als begeleiding en van het hele team verdien jij diep respect op de wijze waarop je hiermee bent omgegaan in de moeilijke tijd na het overlijden van je vader. Je wilde toch trainen en voetballen.
Evenals vorig seizoen heb ik voor de nr’s 1,2 en 3 weer een blijvende herinnering voor deze prestatie plus bijkomende cadeaubonnen. Op een geschikt moment gaan we hier nog aandacht aan schenken