SPARTA’30 – DIA 5-0 (2-0).

20e min. 1-0 Remco van Buuren
27e min. 2-0 Remco van Buren
47e min. 3-0 Mike Janssen
50e min. 4-0 Anrico Visser
62e min. 5-0 Anrico Visser

Een ontketend Sparta’30 heeft op overtuigende wijze de plaats in de 3e klas kunnen handhaven. Winst was noodzakelijk en een must om daarvan zeker te zijn . De basis werd de week daarvoor al gelegd door winst bij ASH, In Hellouw werd met 2-1 gewonnen maar dat was nog niet voldoende en daarom moesten de Spartanen er deze middag tegen DIA met volle bak tegenaan. En dat is op overtuigende wijze en zelfverzekerd gebeurd.. BIj Sparta ontbrak doelman Jeffrey van der Loo, die ook vorige week al wegens werkzaamheden niet kon keepen. Hij werd perfect vervangen door de oud-Sparta keeper Collin Bouman. Daarnaast ontbrak ook aanvoerder Peter Tankens. Hij moest vorige week al met een blessure uitvallen en deze was nog niet zodanig hersteld dat hij deze middag in dde basis kon beginnen. Wel nam hij plaats op de reservebank maar het was niet nodig om hem in de loop van de wedstrijd nog in te laten vallen.
De Spartanen wisten dus waar ze om half drie op de zaterdag voor Pinksteren en tevens de zaterdag van de Aelse Dag moesten beginnen. Er opdeze feetstelijke dag van Ael er nog een feestelijker tintje aan te geven om te winnen van DIA en 3e klasser te blijven.
Dat is gelukt en hoe.
De eerste fase van de wedstrijd was er een van aftasten. Daardoor kwamen er in het eerste kwartier nauwelijks kansen voor. Het gevaralijkst was Sparta nog met een paar tegenstoten waarbij Anrico Visser tot tweemaal toe een kans liet liggen om de score te openen. Maar de toon was gezet en Sparta voelde zich sterker worden. In de 20e minuut een goede aanval over links waarbij Mike Janssen de bal voor het dpoel lepelde. Remco van Buuren kreeg een kans en met een fraai schot krulde hij de bal over de DIA doelman Dennis van Hassel Sparta op voorsprong en de basis voor meer. Dat volgde al snel met opnieuw een aanval nu over links tussen Mike Janssen en Anrico Viser. Laatstgenoemde kon doorgaan maar hij werd in een te kleine hoek gemanoeuvreerd. Met precisie legde hij de bal toen voor het doel waar Remco van Buuren ter plekke was om deze aanval doeltreffend af te ronden. De DIA protesten dat er hsnds gemaakt zou zijn werden door de goed leidende scheidsrechter P.T. van Veelen weggewuifd en Sparta leidde met 2-0. Nu was het zaak om niet te verslappen om te voorkomen dat DIA de aansluitingstreffer zou kunnen produceren.
De concentratie was direct ook aanwezig en dat leidde reeds in de 47e min. tot de 3-0 van Mike Janssen. Weer stond Anrico Visser aan de basis toen hij op snelheid over links de DIA verdedigers passeerde. Vanaf de achterlijn legde hij de bal nu voor de voeten van Mike Janssen die gemakkelijk kon scoren. Je moet er natuurlijk toch maar staan.
Daarmee was de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning en die kwam er dan ook.Een ontembare Anrico Visser – hij speelde een uitstekende partij – kreeg kort daarop dankzij zijn sprintsnelheid in de 55e en 62e min. de kans de voorsprong te vergroten tot 5-0.. Daarna nam Sparta wel wat gas terug maar toch kregen ze nog diverse kansen om de score verder op te voeren. Maar dat lukte toen niet meer maar het feit lag er dat Sparta’30 3e klasser bleef. Slachtoffer werd de rood-zwarte brigade uit Zuilichem waar oud Sparta’30 trainer Ron Laros de trainer is. Hij zal dus met Zuilichem een de bak moeten om die ploeg voor degradatie te behoeden.
Kort voor het verstrijken van de wedstrijd kregen Arnald Smits en Dik Wind nog een publiekswissel aangezien zij een punt zetten achter hun actieve voetballoopbaan als eerste elftal speler. Voor wat betreft de toekomst kan Sparta deze met vertrouwen tegemoetzien,. want de jongere spelers makten deze middag de wedstrijd terwijl ook een Lennard van Andel weer terug begint te komen van een langdurige blessure.
Opstelling Sparta’30: Collin Bouman; Arnoud Verhoeven; Bertil van Bergeijk; Tim Verbruggen; Remco van der Heijden; Arne van Noorloos; Remco van Buuren; Anrico Visser; Mike Janssen; Jan de Fijter (70e Dik Wind – 88e min Gijsbert van Andel) Arnald Smits (70e min,. Mike van Heukelum)

Geef een reactie