Een echt niet sterk spelend NOAD ’32 heeft een nog zwakker spelend Sparta’30 in een lastig parket gemanoeuvreerd Deze nederlaag en de winstpunten die de “concurrentie”behaald heeft hebben er voor gezorgd dat de Spartanen op de vierde plaats van onderen terecht is gekomen. Deze plaats betekent dat dan deelgenomen moet worden aan de promotie/degradatie competitie met de hoger geplaatste ploegen uit de vierde klas. De Spartanen zullen dus nog drie wedstrijden zwaar aan de bak moeten en maar hopen dat de concurrenten dan wel puntverlies lijden. Het zal moeilijk worden om die nare competitie te ontlopen.
Het is zo langzamerhand een Spartaanse ziekte geworden om of niet geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen of de concentratie in de slotfase te verliezen. In de thuiswedstrijd tegen NREO’25 enkele weken geleden kwam Sparta al in de eerste minuut op een achterstand die niet meer goed gemaakt kon worden. Bij SSC ’55 uit werd twee weken geleden in de slotfase een 1-2 voorsprong weggegeven en verlorden de Spartanen alsnog met 3-2. Deze middagwas het al niet anders. Balverlies op het middenveld in de zesde minuut gaf NOAD de gelegenheid een tegenaanval in te zetten die dankzij een blunderende achterhoede leidde tot de 0-1 van Rowan Pruijssers. Sparta was van slag en pas na ruim een kwartier kon er sprake zijn van een opleving waar doelman Denzel de Wit een poeier van Arnoud Verhoeven op formidabele wijze uit het doel ranselde. Even later een goede aanval die leek te gaan leiden tot een doelpunt van Anrico Visser. Een lichte overtreding van den NOAD speler werd echter beloond met een vrije trap terwijl Anrico Visser vrije doorgang had naar het doel waarbij hij door de NOAD doelman grof getackeld werd. Geen strafschop maar slechts een vrije trap op het middenveld voor Sparta. Waarom in zo’n geval geen voordeelregel toegepast. Het waren de enigste wapenfeiten van Sparta maar daartegenover stelde het spel van NOAD’32 ook niet veel voor,.Kansen kwamen er helemaal niet.
Na rust herpakten de Spartanen zich wel en er kamen zelfs een paar kansen voor Mike Janssen uit een vrije trap. De NOAD doelman tikte de bal uit het doel terwijl een goede aanval van Sparta afgerond werd met een schot net naast van Anrico Visser. Ook daar bleef het bij. NOAD kon even later nogmaals profiteren van een mistastende Sparta achterhoede. Drie spelers verzuimden de bal ver uit het veld te poeieren waardoor Bjorn Pootjes de 2-0 aan kon laten tekenen. In de slotfase, in blessuretijd werd Rowan Pruijssers nog neergelegd door doelman Jeffrey van der Loo. Hij liep daarbij een gele kaart op. Scheidsrechter Heijnen streek met z’n hand over z’n hart om de Sparta doelman geen rood te geven. De strafschop werd door Ahmet Turkucu feilloos ingeschoten. (0-3).
In de nog volgende wedstrijden SVW (uit), ASH (uit) en DIA (thuis) zal Sparta alles uit de kast moeten halen om de donkere wolken boven het 3e klasserschap te laten verdwijnen. En dan maar hopen dat SSC ’55, SVW en NEO’25 steken laten vallen. Sparta kan zich geen verlies meer veroorloven. Een wedstrijd vol concentratie duurt 2 x 45 minuten , geen minuut korter en vaak wel wat langer.
Selectie Sparta’30: Jeffrey van der Loo; Arnoud Verhoeven; Corne Vernooy; Bertil van Bergeijk; Peter Tankens; Remco van der Heijden; Remco van Buuren; Mike van Heukelum; Jan de Fijter; Mike Janssen; Anrico Visser; Arnald Smits; Dik Wind; Tim Verbruggen en Gijsbert van Andel

Geef een reactie