Wedstrijdverslag Sparta’30 5 – Well 3 ( 1-0 ) 3-2

Op Zaterdag 26 Maart mochten wij onze eerder uitgestelde wedstrijd tegen Well inhalen.
Waar we eerder in de “hel “ van Well niet verder waren gekomen de welbekende brilstand zou het nu toch wel lekker zijn om de volle winst thuis te behalen . gezien de ranglijst ( wij 5e met 26 punten uit 15 wedstrijden en zij 6e met 25 punten uit 14 wedstrijden ) en de eerdere puntendeling was dit van te voren nog geen uitgemaakte zaak.
Helaas waren er op deze inhaaldag de nodige vaste spelers afwezig ( van meerdere teams ) en was het vooraf al een hele tour voor de leiders van 3-4 en 5 om toch geregeld te krijgen dat we allemaal toch konden spelen. Gelukkig is dat uiteindelijk nog gelukt maar daar waren wel de nodige WhatsApp berichten voor nodig. Wij als 5e kregen assistentie van : Dick Wind, Frank Scherf, Emiel Groenenberg ,Robert Bouman en Bart Kant. (waarvoor nog onze hartelijke dank heren.)
Vanaf het eerste fluitsignaal werd de toon al gelijk gezet en was het ons team wat volop de aanval koos wat gelijk al resulteerde een aantal kansjes.
Waar tussendoor Well een paar speldenprikjes gaf waren toch de grotere kansen voor ons. In de 10e min was het Adriaan die een cornerbal op maat gaf op het hoofd van Sander maar die kopte de bal bijna met dezelfde vaart weer terug richting Adriaan.
Nog geen 2 min later was het Dick die door het hart van de Wellse verdediging heen laveerde en werd de bal net weggehaald van de doellijn.
Even later was het Frank die een corner inbracht en die via Dick naar Sander ging die op zijn beurt net naast schoot.
Even later was het nu vanuit de verdediging dat er een mooie aanval werd opgebouwd via Gherardo op Arie naar Frank die het spitsenduo bediende helaas leidde dit vooralsnog niet tot een score. Dit duurde uiteindelijk tot de 21e min toen Emiel het maar eens een keer probeerde met een schot en dat schot ging( in mijn ogen per ongeluk ) tegen het hoofd van Sander waardoor de bal een andere wending kreeg en de bal in het doel lag bij Well ( 1-0 )
In de 25e min was het dat Well een serieuze kans kreeg maar was het door goed keepwerk van Marko dat een doelpunt werd voorkomen.
Op het haf uur was het Adriaan die Gert-Jan mooi aanspeelde maar helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de doelpaal over de achterlijn.
In de 33e min was het Well weer dat gedurende de wedstrijd meer van zich liet spreken en gelukkig voor ons ging de bal hoog over.
In diezelfde minuut was het andermaal Dick die op volle snelheid richting het Wellse doel snelde zijn schot werd uiteindelijk ternauwernood tot corner weggewerkt.
In de 41e min was het een combi van Sander met Dick die uiteindelijk de 2-0 op de schoen had alleen door een knappe redding van de doelman van Well ging dat feestje weer niet door.
In de 43e min was het deze keer onze goalie die andermaal knap keepwerk verrichte.
In de slotminuut van de 1e helft was het Frank nog die op aangeven van Adriaan een kansje kreeg maar ook deze keer lukte het niet en verdween de bal ergens in de struiken een eind achter het doel. Zo gingen we met een kleine voorsprong de rust in maar gezien de kansenverhoudingen hadden we allang grotere afstand moeten nemen en de wedstrijd in het slot moeten gooien.

Na de thee hadden we (dacht ondergetekende) een aardig voordeel want waar we eerder in de 1e helft flink wind tegen hadden was het nu in de 2e helft wind mee .
Ook met Dick ( Wind ) van voren was dit per saldo 2 keer wind mee. Helaas bleek dat we van de 1e wind weinig voordeel hadden en werden er in deze tweede helft veel ballen veel te hard ingespeeld en moest regelmatig de bal ver uit het speelveld gehaald worden wat ons spel niet ten goede kwam.
Van dit manco bij ons werd door Well geprofiteerd en in de 52e min was het eerst nog dat Marko die de bal nog tot corner kon verwerken alleen helaas werd uiteindelijk door Well de corner keurig ingebracht en lag de bal nu wel achter Marko in het netje ( 1-1 )
Gelukkig voor ons was de feestvreugde bij Well van korte duur want 3 minuten later werd er binnen de 16 meter van het Wellse doel ‘ Hands ‘ gemaakt en werd door de correct fluitende scheidsrechter ( Kees Krauweel ) een strafschop aan ons toegekend.
Deze strafschop werd genomen door onze penaltykiller Arie en die maakte andermaal zijn bijnaam waar en schoot de bal onberispelijk binnen ( 2- 1 ) Na deze overigens wederom terechte voorsprong viel er tot 5 minuten voor tijd niet veel noemenswaardigs meer te schrijven voor ondergetekende. En leek de wedstrijd met deze stand te eindigen.
Dit bleek toch niet het geval. In de 85e min was het Dick die vanaf de middenlijn de bal kreeg aangespeeld en die vervolgens de Wellse verdediging het nakijken gaf. Vervolgens de sluitpost van hun keurig omspeelde en beheerst de bal binnen schoof. ( 3-1 ) ook dit bleek uiteindelijk niet de eindstand want in de blessuretijd was het toch nog Well die de spanning nog terug bracht en de 3-2 maakte. Voor ons het geluk dat de tijd erop zat want na het nemen van de aftrap maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en waren net als vorige week de 3 punten welverdiend in de pocket.

Martin.

Geef een reactie