Sparta ’30 5 – GVV’63 5 ( 1-0 ) 2-1

Wedstrijdverslag Zaterdag 19 Maart 2016
Op deze dag mochten wij op onze eigen Jan Claessenhof aantreden tegen onze Gelderse vrienden GVV’63 . Waar we in de heenwedstrijd tegen hun voor de winterstop de grootste moeite hadden om nog 1 punt veilig te stellen ( 2-2 ) was nu toch wel ons strijdplan om onze opponent van vandaag zeker niet een punt te gunnen.
Met dank aan Jeroen van Noorloos en de bereidwilligheid van Collin om een keertje te keepen hadden we deze keer naast een elftal in het veld zelfs 2 spelers op de reservebank.
Met dit gegeven kon Marko Kwetters eens is een keertje een wedstrijd vanaf een andere positie beleven en dat was tot zijn verrassing in de spits samen met Gert-jan.
Voor Arie was dit ook een bijzondere wedstrijd omdat hij voor het eerst tegen zijn oude ploegmakkers moest spelen. Er was een moment in de wedstrijd dat hij even vergeten was dat GVV onze tegenstander was en hielp hij hen bijna aan een doelpunt ( het was natuurlijk ook wel verwarrend voor hem want zij dragen ook gele shirts)
Vanaf het eerste begin was al te merken dat er een gretig Sparta elftal stond en dat er achterin niets werd weggegeven en er ook lekker aanvallend gevoetbald kon worden het duurde dan ook niet lang voordat ondergetekende de eerste kans kon opschrijven.
Een mooie aanval van Gert-Jan over rechts op Jeroen die de bal net naast het doel schuifde.
In de 10 min kwam er helaas al ( weer ) een einde aan de wedstrijd voor Lean. Deze keer werd hij op een nogal onvriendelijke manier geschoffeerd en was zijn tegenspeler gewoon veel te laat waardoor Lean een bovenbeen blessure opliep. In mijn ( onze ) ogen was dit minstens een gele kaart waard maar de Scheidsrechter dacht daar helaas anders over.
Gelukkig bleef het hierbij en werd er de rest van de wedstrijd ‘gewoon’ gevoetbald.
In de 18e min was er een mooie 1-2 van Arie en Jeroen door het midden maar ging andermaal de bal weer net naast het doel langs.
In de 27e min was het Gherardo (die was ingevallen voor Lean waardoor hij ook een keertje op een andere positie moest spelen en zich daar ook zeker niet onverdienstelijk maakte) die de bal richting de touwen werkte alleen werd dit nog net door de verdediging voorkomen en tot hoekschop weggewerkt.
Vervolgens werd de Cornerbal door Adriaan fraai ingebracht en was het een mirakel dat de bal nog van de doellijn werd weggewerkt door GVV.
2 minuten later was het weer Adriaan die net misschoot.
In de 34e min was er weer een mooie combinatie van Adriaan- Marko K en Gherardo alleen werd weer het net niet gevonden maar de druk nam toe en was het wachten op …….
Dat wachten duurde uiteindelijk tot de 42e min deze keer was een opnieuw een sterk spelend Adriaan die een mooie pass gaf op Arie en die vervolgens Gert-Jan strak inspeelde die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot beheerst de welverdiende 1-0 binnen.
Met deze stand gingen we dan ook richting de thee.

Na de rust gingen we eigenlijk vanaf het begin weer op dezelfde voet verder en had GVV de grootste moeite om verdedigend de zaken op orde te krijgen waardoor ze net als in de eerste helft aan aanvallend voetbal bijna niet toe kwamen.
In de 50e min was het weer Adriaan die een mooie pass gaf op Gert-Jan die onzelfzuchtig de bal aflag aan Marko K maar die kon helaas het net niet vinden .
In de 55e mij was het Gert-Jan zelf die de 2-0 had moeten maken maar ook deze keer helaas niet.
En als je dan kans op kans mist en eigenlijk al lang de wedstrijd had moeten beslissen dan komt vaak de ongeschreven regel om de hoek kijken dat de bal aan de andere kant er wel in gaat. Zo ook deze middag. Na een 2-tal kansjes van GVV was het Wim C die Kees T op maat bediende (overgenomen uit het verslag van GVV het lijken zo wel verdachten in een strafzaak) en lag de bal in het doel achter Collin. ( 1-1 )
Waar het weer dreigde een puntendeling te worden werden er 2 ( bijna) verse krachten ingezet ( Sander en Hans ) die het verschil zouden moeten gaan maken en dat gebeurde uiteindelijk ook. Zo was het in de 78e min bijna raak door een combi van Hans en Jeroen alleen ging de bal in de kluts net naast het doel.
In de 83e min kregen we als geheel team loon naar werken en was het Adriaan die een mooie voorzet gaf op Hans die wist op zijn beurt Sander moeiteloos te vinden en die legde op zijn beurt de bal keurig in het doel van GVV ( 2-1 ) dat was ook de eindstand en kunnen we zeker spreken van een welverdiende 3 punten.

Groeten,
Martin

Geef een reactie