SPARTA ’30 – SV Capelle 2-0 (1-0)

34e min 1-0 Anrico Visser
90+2e min 2-0 Dik Wind.

Het meest opvallende moment van deze wedstrijd was de totstandkoming van de 2-0 waarbij de hoofdrol voor Jan de Fijter was weggelegd.
Terwijl iedereen al zat te wachten op eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter S. de Wind, kwam er een uittrap van doelman Jeffrey van der Loo. Dik Wind ving de bal op het middenveld op en ontdeed zich op subtiele wijze van een tegenstander en met nog een tegenstander voor zich ging hi op doel af, Hierbij liepen ook Anrico Visser en Jan de Fijter mee. Met drie man op nog een tegenstander en keeper Erik Kuysten. Dat moest de beslissende treffer opleveren. Terwijl Anrico Visser de tegenstander wegtrok kon Dik Wind doorgaan en hij legde de bal af op Jan de Fijter. Deze kwam op enkele meters vrij voor doelman Kuysten. Het leek heel gemakkelijk om zelf te scoren maar Jan hield het hoofd koel den behield overzicht op de opkomende dik Wind. Hij legde de bal daarna panklaar voor Dik Wind die toen de bal maar meer voor het intikken had en de eindstand voor de Spartanen op een 2-0 winst zette. Het was werkelijk subliem zoals Jan de Fijter dit uitspeelde zonder ook maar enig risico te lopen dat de Capelle doelman nog de mogelijkheid had o m de inzet te stoppen. Dit was klasse voetbal.
Het was een uitermate spannend en boeiend duel waarbij beide teams met veel inzet speelden. De Capellenaren waren naar de Jan Claessenhof gekomen om de drie punten te pakken om verder uit de gevarenzone te raken maar ook de Spartanen zouden baat hebben bij drie punten. De eerste fase was duidelijk voor Capelle dat zonder topscorer Jurgen van Selst naar Andel was gekomen. Desondanks namen zij het initiatief en zetten Sparta onder druk. Bij de Spartanen ontbraken uiteraard de langdurig geblesseerde Lennard van Andel, en de ook geblesseerde Tim Verbruggen terwijl Mike Janssen een schorsing uitzat. Met Bertil van Bergeijk op links, Arnald Smits en Peter Tankens en Arnoud Verhoeven gaf de Sparta verdediging geen krimp. Toch ontsnapte Sparta na zo’n twintig aan een achterstand toen een afstandsschot de onderkant van de lat boven Jeffrey van de Ley beukte. Maar echte kansen wisten de Capellenaren niet te scheppen. Allengs kon Sparta onder druk uitkomen en even later was het toch Anrico Visser die zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kon zetten. Bij een ingooi op rechts kreeg hij de bal aangespeeld en met een fraaie solo zette hij diverse tegenstanders op het verkeerde been om tenslotte voor Erik Kuysten geen fout te maken en de 1-0 aan kon laten tekenen. Even later was het weer bijna raak bij een afstandsschot maar nu stond de lat succes voor de Spartanen in de weg. Na rust opnieuw een aanzettend Capelle dat overigens tegen de sterke Sparta verdediging en de hardwerkende middenvelders Remco van der Heyden, Remco van Buuren Arne van Noorloos en en Mike van Heukelom geen ruimte kreeg om echt gevaarlijk te worden. Wel een keer een afstandsschot dat boven op de lat belandde. Sparta kreeg door de ruimte welechte kansen want zowel Corné Vernooy als Anrico Visser lieten een opgelegde mogelijkheid liggen om al eerder de voorsprong uit te bouwen. Intussen moest trainer Adrie van Steijn een paar wissels toepassen want er werd vooral op de conditie van de middenvelders een zware wissel getrokken. Door het aanvallend spel van Capelle kregen Corné Vernooy en Anrico dus die mogelijkheden. Intussen waren ook Jan de Fijter, Dik Wind en Bart Schouten in het team gekomen voor de moegestreden wisselspelers. Met die verse krachten wilde Adrie van Steijn de voorsprong consolideren. Dat lukte goed tegen een tegenvallend Capelle, waarna Sparta in blessuretijd genadeloos toesloeg.
Vermeldenswaard is dat scheidsrechter S. de Wild een uitstekende partij floot. Hij hield de touwtjes strak zonder het spel dood te fluiten.

Opstelling Sparta’30: Jeffrey van der Loo, Arnald Smits, Peter Tankens, Bertil van Bergeijk, Arne van Noorloos, Mike van Heukelum, Corné Vernooy Remco van der Heijden, Remco van Buuren, Anrico Visser, Arnoud Verhoeven, Bart Schouten, Jan de Fijter en Dik Wind.

Geef een reactie