OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SPARTA’30 – GVV’63 1-0 (0-0).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

51e min. 1-0 Anrico Visser

Met pijn en moeite heeft Sparta’30 deze wedstrijd in een winstpartij om kunnen zetten. De Spartanen waren net iets minder slecht dan ploeg uit Gameren. De zorgen voor de equipe van Jan van Setten worden nu wel erg groot om de plaats in de 3e klas te behouden. De Spartanen kunnen in ieder geval weer wat ruimer ademhalen alhoewel het gevaar voor de degradatiezone nog lang niet voorbij is. Temeer daar ook de andere laaggeplaatste ploegen wist te behalen. Het is dus elke weken op de tenen lopen en voor de volle 100 % ertegenaan gaan om zich te vrijwaren van de gevreesde onderste plaatsen.
Dan zal er overigens toch beter gespeeld moeten worden dan deze wedstrijd. Ongetwijfeld hebben de zenuwen een rol gespeeld want het aantal foute passes was legio. Gelukkig bakten ook de GVV ´ers er niet veel van
Het begin voor Sparta was wel hoopgevend want Corné Vernooy en Anrico Visser lieten een drietal kansen voorbijgaan om de score te openen. Het spel werd er echter niet beter van en halverwege de eerste helft kwam Sparta goed weg toen een afstandsschot van GVV boven het hoofd van doelman Jeffrey van der Loo. Op de lat spatte. Geluk voor de Spartanen. Het was eigenlijk ook het enigste wapenfeit van de gehele wedstrijd van een uitermate zwak GVV. Een team dat enkele jaren via de na/competitie nog de tweede klas haalde maar vorig jaar weer in de derde klas belandde en nu troosteloos onderaan staat met tien punten achterstand nummer voorlaatst Willem II
Bij Sparta´30 kon Peter Tankens na een langdurige blessure van het begin van de competitie weer maken en dat scheelde achterin toch duidelijk voor wat betreft organisatie en verdedigen.
De rust brak aan met een 0-0 stand maar daar kwam na rust al snel verandering in toen Anrico Visser kon doorsprinten op een loepzuivere pass vanuit het middenveld.
Hij omzeilde zijn directe tegenstander en vrij voor doelman Maikel van Tuijl schoof hij nu de bal wel beheerst langs de GVV-goalie 1-0.
Nu moest GVV zeker wel komen maar daar hadden de deze keer in het oranje gestoken Bommelerwaards niet de kracht voor. Sparta kreeg meer ruime maar echt gevaarlijk konden ook zij niet worden tegen de stevig ingrijpende verdedigers van GVV’63. De GVV-goalie kreeg te weinig moeilijke ballen te verwerken terwijl in de slotfase de Spartanen nog wel alle zeilen moesten bijzetten om onheil te voorkomen. De beheerst optreden doelman Jeffrey van der Loo gaf echter geen krimp op de pogingen van de gasten zodat Sparta met gejuich het eindsignaal kon begroeten. Best was het allemaal niet op een koud sportpark Jan Claessenhof maar in dit geval wist winst belangrijk en die kwam er.
Mogelijk toch een goede opsteker voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Capelle
Na de smadelijke nederlaag van een week geleden bij het bezoek aan BLC dat stevig op weg is naar de titel nu er bij het bezoek aan concurrent Woudrichem met 5-4 gewonnen werd.
Opstelling Sparta’30: Jeffrey van der Loo, Peter Tankens, Arnoud Verhoeven, Arnald Smits, Bertil van Bergeijk, Remco van der Heyden, Arne van Noorloos, Anrico Visser, Mike Janssen, Dick Wind, Corné Vernooy, Bart Schouten, Remco van Buuren, Jarno van Andel Robert Bouman.
Helaas moeten we Lennard van Andel wegens zijn ernstige beenbreuk nog steeds missen terwijl ook Tim Verbruggen wegens een blessure aan de kant moet blijven en Jan de Fijter wegens vakantie verplichtingen absent was.

Geef een reactie