Op verzoek van onze aanvoerder Arwin Verhoeven kon ik natuurlijk niet achter blijven zonder het schrijven van een verslag. Vorig seizoen schreef ik vrij regelmatig een stukje voor de site van Sparta. Tot op heden was mijn bijdrage zeer beperkt gebleven om de simpele reden dat ik het niet op kon brengen om weer een verslag te schrijven als we weer verloren hadden. Ik had soms wat klaar liggen maar ik dacht nee ik ga het niet negatiever maken dan het al is dus vandaar. Als jullie nu zorgen voor de punten zoals afgelopen zaterdag komen de verslagen van zelf weer vanaf de laptop op de site van Sparta. Want eindelijk…..eindelijk…….eindelijk na precies 10 wedstrijden zonder ook maar een enkel punt was daar afgelopen zaterdag eindelijk weer een overwinning en niet zomaar een overwinning nee een klinkende overwinning met maar liefst 6-1 op Kerkwijk 2. Onze laatste overwinning dateerde van 26 september 2015 op G.D.C.3 met 2-0.
We begonnen vandaag in de volgende opstelling; onze keeper Hanno Sterrenburg had met vrouw en kind een weekend gepland op Texel dus kon er deze middag niet bij zijn. In een vroeg stadium had leider Henk Verhoeven oud keeper Marco Kwetters gevraagd om vandaag in het 2e te keepen. Met oud keeper doe ik Marco te kort want wat hij op zijn leeftijd nog laat zien is klasse. Geconcentreerd met de absolute wil om zijn doel schoon te houden en de partij te willen winnen zo straalt Marco zijn wil uit. Als het nodig is er tussen kletsen om tussen de spelers de bal te pakken en een vrije trap gestrekt nog uit de hoek te tikken. Zonder Hanno te kort te doen een voorbeeld voor velen om op deze leeftijd nog zo fanatiek te spelen. Zo zouden we het elke wedstrijd wel wensen. Marco bedankt en misschien kunnen we nog wel een keer een beroep op je doen in geval we een keepers probleem hebben. De opstelling verder doornemend; rechtsback Arwin Verhoeven, laatste man Martijn Timmer, voorstopper Joram Kuypers, die steeds beter gaat spelen in 2e en linksback Mark van Helden die Wesley verving omdat die te weinig had getraind voor een basis plaats. Ook Mark speelde een van zijn betere wedstrijden maar dat gold trouwens voor heel het team. Ons middenveld; verdedigende middenvelder Remco van Noorloos die ook te weinig traint maar wel laat zien dat hij tot een van de beste spelers behoort bij Sparta 2. Daardoor is het voor een trainer soms wel eens moeilijk om keuzes te maken want als je toch 2 keer hebt getraind en je zit dan toch wissel is dat frusterend. Maar ja naast trainen moet je het nog altijd in de wedstrijd waar maken. Rechts op het middenveld speelde Emiel Groenenberg, achter de spitsen de niet geheel blessure vrije Jacky Sonneveld die de lijnen moet uitzetten en de passes moet verzorgen en op links Jarno van Andel die vandaag ook al een van zijn betere wedstrijden speelde. Voor in naast het vertrouwde gezicht van Michel Visser nog een debutant nml.A-jun. Dinand Naayen. Aan niets was te merken dat hij voor het eerst bij het 2e speelde. Hij ging de strijd aan met de verdedigers van Kerkwijk, schuwde geen kopduel en zette goed druk. Daarnaast, al zou het eigenlijk andersom moeten zijn inspireerde hij collega spits Michel Visser die ook hierin mee ging en hard werkte voor de ploeg. Als wissel hadden we deze middag dus Wesley Akkermans, Nicky de Wit en Paul vd Wiel. Over Paul zou ik alleen al een verslag kunnen schrijven; een sparta man pur sang. Aanvoerder van het 4e eerst spelen, bij het 2e vlaggen, invallen bij het 2e. Voor Paul is niets te veel. Maar goed het ging eigenlijk om het verslag maar ja….voor onbekende hoort er toch ook wat informatie aan vooraf te gaan.
De wedstrijd dan. We begonnen scherp aan de wedstrijd en de trainer kreeg zijn vooraf gewenst vroeg doelpunt dat niet alleen voor een voorsprong zorgde maar ook een boost moest geven aan het elftal en het verdere verloop van de wedstrijd. In de 13e minuut schoot Dinand Naayen op doel en de Kerkwijk keeper stompte de bal naar de zijkant precies voor de voeten van de mee opgekomen attente Jarno van Andel die de bal in het doel schoof. In de 15e minuut een vrije schop waar zich Jacky Sonneveld mee belaste. Zijn schot werd van richting verandert door een Kerkwijk verdediger en daardoor was de Kerkwijk keeper kansloos 2-0. In de 19e minuut werd het score bord weer in werking gezet voor de 3-0. De keeper van Kerkwijk was zo in paniek dat hij volledig mis trapte bij een terug speelbal van een van zijn verdedigers. Voor Michel Visser was het toen een koud kunstje om de bal in het lege doel te plaatsen. In de 21e minuut schoot Michel Visser ook de 4-0 binnen. Nog binnen het half uur werd het ook nog 5-0 toen Michel Visser een prima corner afleverde precies op het hoofd van Dinand Naayen die zo zijn debuut op luisterde met een kopbal tegen de touwen. Ongeloof bij Kerkwijk dat zich werkelijk geen raad wist met dit Sparta. Ze probeerde wel vooruit te voetballen maar ja dan was er altijd nog onze keeper Marco die handelend op trad en verder onheil wist te voorkomen.
Met deze tussenstand richting rust werden we wel wat nonchalanter en gingen we het ons onnodig moeilijk maken. In de rust werd hier nog op gewezen en gelukkig pakte we het weer goed op. In de 47e minuut was Michel Visser eerder bij de bal dan de verdediging van Kerkwijk en schoot de bal voorbij de keeper richting het doel. Jarno van Andel was er als de kippen bij om het laatste zetje te geven waarbij hij zelf ook in de touwen belanden. In het eerste kwartier na rust hadden we werkelijk dubbele cijfers kunnen halen maar we werden slordig in de afwerking. Michel Visser en Emiel Groenenberg (lob over de keeper maar net naast het doel) misten op gelegde kansen. Door blessures werd er nog gewisseld zo kwam Wesley voor Jacky en Nick voor Joram en ook bij Jarno was de pijp leeg en werd vervangen door stand in grensrechter Paul van de Wiel die ook nog mocht genieten van deze aanstaande overwinning van het 2e. Jan van Andel was weer bereid om de vlag ter hand te nemen waarvoor dank Jan. Bij een schot van afstand moest Marco toch nog een bal uit het net halen 6-1. Het laatste woord van deze middag was toch weer voor Marco want bij een knap genomen vrije schop ging hij nog stijlvol naar de beneden hoek en tikte de bal uit het doel. Het bleef uit eindelijk bij 6-1 en onder een wel verdiend applaus van het talrijk onder het afdak verzamelde Sparta publiek verliet Sparta 2 het veld en droop Kerkwijk 2 af. Na afloop trakteerde leider Henk nog op een verjaardags kratje en Edwin op een schaal bitterballen. Het smaakte naast de 3 punten van de wedstrijd allemaal prima en eindelijk kon iedereen van het 2e eens een keer genieten van een heerlijk voetbal weekend.
Volgende week zijn we vrij en dan uit naar WSC 2 waar we hopelijk een goed vervolg kunnen geven aan deze wedstrijd zoals vandaag gespeeld tegen Kerkwijk…..want zoals gezegd deze overwinning moet ons zelf vertrouwen moed geven en smaakt naar meer.