SPARTA’30 – NEO ‘25 0-2 (0-1)
1e min. 0-1 Tom Tanghe
90e min 0-2 Nicky van Gils (strafschop).

Een wedstrijd die het aankijken nauwelijks waard was, werd reeds in de eerste minuut beslist door een doelpunt van Tom Tanghe na een vrije trap vanaf rechts. Een overtreding van aanvoerder Arne van Noorloos werd bestraft met die vrije trap. De bal werd in de doelmond geslingerd en daar kreeg de NEO spits de mogelijkheid (eigenlijk onbegrijpelijk) om de bal in het net te werken (0-1).
Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist, want deze tegenslag is Sparta’30, zeker in de eerste helft niet mee te boven gekomen. Het concept van de counter waarvan de Spartanen zo graag willen profiteren was weg. De Sprangenaren legden op basis van deze voorsprong het accent op de verdediging en daarmee werd de angel van Sparta met de counters van Anrico Visser, Jan de Fijter en Mike Janssen totaal lam gelegd.
Zoals reeds gezegd, het verdere verloop van de eerste helft was er een van slechte passes, veel balverlies en nauwelijks aanvallen van geen van beide partijen. Zeer zwak.
Na de rust kwam Sparta een stuk sterker uit de kleedkamer en nam al direct weer het initiatief maar de aanvallers kon nog steeds geen bres slaan in het sterk verdedigende NEO’25.
Wel kwamen er kansen en een fraaie actie van Remco van Buuren resulteerde in een prachtig schot in de kruising dat echter op even prachtige wijze door doelman Arnold van Mersbergen uit de kruising werd geranseld. Reen schot van Dik Wind belandde op de kruising terwijl de kansen voor Arne van Noorloos en Jan de Fijter ook al geen genade vonden in de ogen van de Sprang keeper.
Daarbij werd de verdediging van NEO ’25 ook nog eens geholpen door een buitengewoon onsportieve grensrechter. Tot viermaal toe vlagde hij voor een uitbal terwijl de bal bij lange na niet over de lijn was geweest. Daarmee frustreerde hij de Sparta aanvallers hetgeen leidde tot wat schermutselingen terwijl er van NEO’zijde ook nog eens buiten het gezichtsveld van scheidsrechter van Bleek klappen gegeven werden. Dit leidde tot een afkoelingsperiode van zo’n tien minuten waarna de wedstrijd met nog drie minuten te spelen hervat kon worden. In die drie minuten viel tenslotte bij een uitval van NEO’25 ook nog eens een overtreding van een Spartaspeler binnen de zestien hetgeen leidde tot een strafschop die die door Nicky van Gils onberispelijk ingeschoten werd. Daarmee leed Sparta een onverdiende nederlaag, terwijl er toch verwacht werd dat na de fraaie overwinning bij Sleeuwijk de match tegen NEO’25 een vervolg zou krijgen. Het mocht niet zo zijn. Sparta treedt hiermee in het voetspoor van PSV dat wel punten kan boeken tegen sterke ploegen en het tegen de kleintjes meestal laat liggen.
Overigens was het wel opvallend dat de leeftijden een groot verschil aangaven. Bij Sparta’30 stonden zes boven dertigers met als oudste Bertil van Bergeijk (38 jaar) in het veld. Bij NEO ’25 slechts een boven dertiger en daarna nog en speler van 28 terwijl alle anderen jonger waren dat 25 jaar. Dat geeft toch nogal een verschil
Voor Sparta dreigen er moeilijke tijden want de gevarenzone komt nu akelig dichtbij. Geen oppepper voor de zieke trainer Adrie van Steijn die deze middag afwezig was en het dus op zijn ziekbed moest vernemen. Het is hoog tijd dat de bordjes bij Sparta’30 verhangen worden om niet in al te grote problemen te komen.
Opstelling Sparta’30: Jeffrey van der Loo, Arnoud Verhoeven, Arnald Smits, Bertil van Bergeijk Remco van der Heijden. Remco van Buuren, Arne van Noorloos, Anrico Visser Mike Janssen; Jan de Fijter Dick Wind, Bart Schouten, Corné Vernooy, Gijsbert van Andel

Geef een reactie