Trainingsopkomst v.v.Sparta’30 2. Seizoen 2015-2016.

Gestart op zaterdag 01 augustus 2015 met een dagtraining

Aantal keren getraind t/m donderdag 03 december 2015 38 keer.

1. Paul vd Wiel 37
2. Emiel Groenenberg 36
3. Michel Visser 32
4. Jarno van Andel 31
5. Hanno Sterrenburg 29
6. Martijn Timmer 28
7. Michel de Cloe 26
8. Bart Schouten 26
9. Nicky de Wit 26
10. Gijsbert van Andel 23
11. Joram Kuypers 22
12. Mark Schouten 22
13. Wesley Akkermans 21
14. Jacky Sonneveld 21
15. Arwin Verhoeven 18
16. Mark van Helden 15
17. Remco van Noorloos 14
18. Jaap de Vente 12
19. Sander Sonneveld 12

Ten opzichte van vorig seizoen zijn er wat wijzigingen geweest ten aanzien van de selectie van het tweede evenals de invulling m.b.t. de trainingen op dinsdag en donderdagavond. Aanvoerder Jan van Andel, een trouwe training bezoeker, is gestopt en in Vlijmen gaan voetballen. Ook Gert-Jan vd Linden is bij het 2e gestopt en lager gaan voetballen. Tevens stopte keeper Stefan Vos om het bij G.D.C. te gaan proberen. Nieuw dit seizoen zijn de uit de A-junioren overgekomen Emiel Groenenberg, Jarno van Andel en Joram Kuypers. De t.c. commissie zorgde voor een nieuwe keeper de van Roda Boys overgekomen Sander Sonneveld.
Tot op heden einde 2015 kunnen wij niet anders stellen dat de competitie tot op heden uiterst teleurstellend verloopt. In het voorwoord van de Spartaan schreef ik dat we revanche wilde voor het vorige seizoen. De praktijk wijst uit dat daar niets van terecht komt. Uit de eerste seizoen helft haalde we wegeteld een overwinning thuis tegen G.D.C.3. Alle overige wedstrijden, 10 in totaal, gingen verloren waardoor we nu op de laatste plaats staan met 3 punten uit 11 wedstrijden. Ook ons doelgemiddelde spreekt boekdelen 9 voor en 31 tegen, zegt in dit opzicht genoeg. Boven ons staan respectievelijk S.S.C.2 en W.N.C.3 met 9 punten. Door het terugtrekken van Nivo Sparta 4 is deze ploeg al rechtstreeks gedegradeerd. Wij zullen in het nieuwe jaar alle zeilen moeten bijzetten om van de laatste plaats af te komen.
Als de resultaten zo tegenvallen ga je oorzaken zoeken. Als eerste kijk je dan ook naar de trainingsopkomst of dat een graad meter is voor de slechte resultaten. We zijn door de komst van een nieuwe hoofdtrainer anders gaan trainen. Meer gezamenlijk vanuit teambuildings oogpunt. Ook de komst van een nieuwe keeper was een belangrijke verandering t.o.v. vorig seizoen.
Als je kijkt naar de trainingsopkomst tot op heden is dit zeker niet slecht te noemen al kan het altijd beter. We zullen de lijst eens even doornemen met wat op-en aanmerkingen.
Op nr. 1. Paul vd Wiel een voorbeeld voor velen, naast een drukke studie en een bijbaan toch altijd present om te trainen en te voetballen. Ondanks een bewuste keuze om als aanvoerder bij het 4e te gaan voetballen niets ingeboet aan motivatie om toch te blijven trainen. Altijd bereid ,indien nodig om te spelen bij het 2e, als wisselspeler of als grensrechter te fungeren. 1 training gemist, ik dacht voor een etentje bij een verjaardag. Op 2 nieuwkomer vanuit de A, Emiel., 2 trainingen gemist, volgens mij 2 trainingen op donderdag achter elkaar 1 wegens ziekte de ander wegens uitreiking van zijn propedeuse. Op 3. Michel Visser ook knap om telkens vanuit Gorinchem toch praktisch altijd aanwezig te zijn al is het de laatste weken wat minder. Op 4 wederom een knappe nieuwkomer nml., Jarno van Andel ook vorig seizoen uit de A-jun. overgekomen. Miste enkele trainingen aan het begin van het seizoen door vakantie nml.4. Op 5. Ook iemand die over het algemeen trouw komt trainen Hanno Sterrenburg. Heeft in het begin vooral wat trainingen op de maandag overgeslagen en is inmiddels vader geworden wat ook betekend meer verplichtingen in de gezin situatie en rekening houden met elkaar. Op nr.6. Martijn Timmer en daar zijn we bij 2 uiterst verheugd op omdat het altijd afwachten is hoe iemand uit een zware kruisband blessure met operaties hersteld om weer actief te kunnen gaan sporten. Maar gelukkig Martijn is weer terug en miste de eerste 4 trainingen door vakantie en had anders nog hoger gestaan. Op nr.7. Michel de Cloe die ook door vakantie de eerste 5 trainingen niet kon bezoeken. Op 8. Bart Schouten die ook door vakantie in het begin wat trainingen miste. Op nr.9. Nicky de Wit. Is onze beroeps militair en mist daardoor nogal eens wat trainingen doordat hij op oefening moet naar het buitenland. Op nr.10 Gijsbert van Andel. Kon door zijn avonddienst bij Van Wijk alleen op donderdag trainen en had daarvoor speciaal iets geregeld. Is inmiddels verandert van baan en werkt nu in dagdienst en zal daardoor zeker gaan stijgen in het klassement de komende maanden. Op nr. 11.Joram Kuypers nog een nieuwkomer uit de A. Moest in het begin van het seizoen door liesblessure nog al eens een training laten lopen. Op nr.12 Mark Schouten die in september weinig heeft getraind door een lange welverdiende vakantie in o.a.Vietnam. Op nr.13 Wesley Akkermans was vorig seizoen vaker op de training en is nu op dinsdag vaak afwezig. Motivatie of studie? Op nr.14. Jacky Sonneveld. Ja, met ook een voetballende vrouw die ook wil trainen is het afspraken maken en de een op dinsdag en de ander op donderdag trainen want er zal ook opgepast moeten worden op de kleine. Nr.15. Arwin Verhoeven onze aanvoerder dit seizoen geeft niet het juiste voorbeeld zoals Jan van Andel vorig seizoen. Oorzaken zijn er wel bv. Late vakantie i.v.m. verplichtingen aan de eigen zaak en ook een gebroken pink in oktober hielp niet echt mee om te trainen. Het kan de komende tijd alleen maar beter worden!!!!
Ja, we zakken steeds verder op de lijst en de aanwezigheid van deze spelers is uiteraard ook steeds minder geworden.. Nr. 16 . Mark van Helden,15 keer is natuurlijk erg weinig een oorzaak? O.a., vakantiebaan in de recreatie zorgde ervoor dat in augustus trainen voor Mark geen optie was. Zal hopelijk de komend maanden meer tijd en motivatie vinden om te komen trainen.Nr.17. Remco van Noorloos, traint hoofdzakelijk alleen op donderdag. Begrijpelijk als je in Breda woont en toch verbonden wilt blijven met je Andelse vrienden en Sparta’30. Op nr.18. Jaap de Vente. Ook bij Jaap is de motivatie weggeëbd na wat spelen in het 3e. Ook het inmiddels trotse vaderschap heeft hier uiteraard mee te maken. Op de laatste plaats en niet geheel verrassend onze nieuwe keeper Sander Sonneveld. Ik volsta met te zeggen dat zowel Sander als wij er veel meer van hadden verwacht.
Nog even terugkomend op de trainingen in het algemeen; het is gebleken dat het gezamenlijk trainen niet heeft geleid tot een daad werkelijke verbetering van onze resultaten in de competitie al zou het te ver gaan om alles daarop af te schuiven. Iedereen bij het 2e heeft zijn mening kunnen geven en wij hebben besloten om na de winterstop weer apart te gaan trainen. Ik hoop dat iedereen weer goede voornemens heeft om in het nieuwe jaar met een frisse start de competitie te hervatten.
Ik wens ook mede namens Henk en Edwin iedereen Prettige feestdagen een goede gezondheid en veel sport plezier in 2016.

Hans Groenenberg

Geef een reactie