Kerkwijk 3 –Sparta’30 5 ( 2-1 ) 3-4

Op zaterdag 5 december begonnen we met ons team aan de returnwedstrijden van onze competitie . Waar we in de eerste wedstrijd van dit seizoen thuis gelijk speelde (2- 2 )tegen onze opponent van vandaag mochten we nu gaan proberen in de wedstrijd uit tegen hun wel de 3 punten veilig te stellen. Zoals in menig andere wedstrijd dit seizoen konden we ook deze keer weer een beroep doen op diverse gastspelers van andere teams deze keer kregen we de hulp aangeboden van : Frank, Jeroen, Yannick , Dimar (laatst genoemde spelers beter bekend als de ‘Pelle brorthers ‘) van het 3e en Mark van het 2e ( waarvoor nogmaals onze dank heren.) Omdat onze vaste goalie Marko er ook niet bij kon zijn was het voor deze keer dat onze leider Collin zijn oude ‘roeping ‘ weer op zich wilde nemen . zo konden we van start gaan op het toch wel wat koude winderige voetbalveld van Kerkwijk.
Al vrij snel leek het erop dat er geen sprake van zou zijn dat wij puntloos zouden gaan vertrekken want in het eerste bedrijf van de wedstrijd werd Kerkwijk compleet overklast door ons en het regende dan ook kansen voor ons om de score te openen. In de 4e min was het vanuit een mooie pass van Mark op Gert-Jan die vervolgens net naast kopte. In de 11e min. was het Lean die een cornerbal op maat wist te geven aan Mark maar ook nu werd de bal ternauwernood gepareerd door de keeper. 3 minuten later was het weer vanuit een voorzet van Mark dat Gert-Jan weer de bal met het hoofd richting het doel wist te koppen maar ook nu lukte het net niet. In de 17e min. was het Kerkwijk die ons bijna een handje hielp en werd een eigen doelpunt ternauwernood voorkomen. Deed Kerkwijk in aanvallend opzicht ook nog wat vraag je je wellicht af ? nou eigenlijk niet . Ze hadden tot dusver de handen vol om staande te blijven tijdens onze stormloop en onze verdediging stond ook nog als een vesting opgesteld. In de 21e min. was het dat Gert-Jan die vanuit de middencirkel de vrije doortocht kreeg om de keeper uit te spelen maar helaas lukte dat hem niet.
We spraken inmiddels net in de dug-out over de ongeschreven regel als je zelf zoveel kansen mist dan valt het doelpunt vaak uit het niets aan de andere kant en helaas werd andermaal die uitspraak bewaarheid. Uit het niets kreeg Kerkwijk een kansje en doordat het zicht van Collin weggenomen werd door een verdediger van ons zag hij opeens de bal de kruising in gaan (25e min 1-0 ) Door deze plotselinge wending in de wedstrijd rook onze tegenstander haar kansen en kwamen ze meer uit hun schulp en was erop eens veel meer dreiging . opnieuw kwam er een aanval van hun door het midden en was het deze keer met name door goed keepwerk van Collin dat de 2-0 er niet in ging. Gelukkig kregen we weer snel wat meer grip op de situatie en dat resulteerde weer in goed voetbal. In de 31e min. was het Mark die maar eens van afstand schoot maar die werd net tot corner weggewerkt. In de 35e min. was het wel eindelijk raak voor ons. Vanuit de positie als aanvallende middenvelder wist Sander de bal hard en strak in te spelen op Gert-Jan die op zijn beurt hard en met veel venijn de bal de touwen in roste ( 1-1 ) Helaas was dit nog niet de kentering in de wedstrijd want in de 36e min. kwamen we weer door goed keepwerk goed weg. In de 44e min. was het eigenlijk weer een beetje een kopie van het eerste doelpunt van Kerkwijk en lag de bal met een zo genoemd ‘zondagsschot’ plotseling weer bij ons in de kruising ( 2-1 ) met die stand gingen dan ook richting de thee. Ik weet niet precies wat er allemaal aan extra ingrediënten bij Mark in de thee heeft gezeten want die kreeg opeens ‘vleugeltjes’ in de tweede helft .In de 49e min. liep hij op volle snelheid door het hart van de verdediging van Kerkwijk heen en schoot hij de bal onberispelijk binnen ( 2-2 ) . Om precies te zijn 1 minuut later kwam hij vanuit de vleugelpositie op volle snelheid richting het doel en had de keeper van hun andermaal het nakijken ( 2-3 ) In de 64e min. kwam er opnieuw een prachtig aanval nu vanuit ons eigen doelgebied, Collin gaf een prachtige pass op Gert-Jan die speelde hem rechtstreeks door op Frank die speelde op zijn beurt Sander weer heerlijk aan en die verschalkte met een leep schot ( buitenkantje rechts )de sluitpost van Kerkwijk. ( 2-4 ) ( een aanval uit het boekje ) Vervolgens was Mark in de 73e min. weer aan de beurt maar deze keer bracht de lat voor Kerkwijk de redding op erger. Inmiddels zat er de kramp bij Collin in de hamstrings aardig in en mocht voor het laatste kwartier Yannick nog even tussen de palen. In de 80e min. was het nu Sander over rechts met een mooie pass op Gert-Jan maar deze aanval werd ook weer net weer afgeslagen door de keeper . In de 85e min werd
Mark maar weer eens bediend deze keer door Dimar maar die bal ging ook net mis. In de 87e min. was er nog een laatste ‘stuiptrekking’ van Kerkwijk en ging de bal door een aantal foutjes bij ons achterin alsnog de touwen in ( 3-4 ) dit doelpunt was dan ook geheel tegen de verhoudingen in en gelukkig bleef het hier ook bij. De wedstrijd werd dan ook met deze stand afgefloten en waren de 3 punten voor ons in de pocket.
Voor ons een mooie afsluiting voor de winterstop en hebben wij rust tot 13 Februari dan mogen we thuis aantreden tegen de nummer 1 van de ranglijst Nivo- Sparta die hebben tot nu toe nog geen wedstrijd verloren hopelijk gaan wij als dat dan nog zo is daar een einde aan maken.

Voor iedereen fijne feestdagen toegewenst en hopelijk een gezond sportief nieuwjaar.

Namens het 5e,
Martin.

Geef een reactie