SPARTA’30 – ASH 1-2 (0-0),

54e min 0-1 Danny Bijl (strafschop)
86e min 1-1 Corne Vernooy
E min 1-2 Jarno van Andel (e.d.).

Een wedstrijd die maar gauw in het vergtelboek geschreven moet worden. Een wedstrijd waarin scheidsrechter diverse verrassingen in petto had maar die waren helaas alleen maar voor ASH. Sparta’30 kreeg van hem duidelijk de Zwarte Piet toegeschreven.
Maar gesteld dient te worden dat de beide ploegen er ook totaal niets van bakten. Sparta kreeg geen vat op het boerenkoolvoetbal van ASH, waarbij het tevens de pech had dat diverse ASH spelers hard, zo niet te hard in kwamen. Behoudens drie gele kaarten voor hen mocht dit allemaal wel. Bij der overtredingen moest Tim Verbruggen met een bloedende hoofdwond – hij werd tegen zijn hoofd getrapt zich onder dokters behandeling stellen. Gelukkig kon hij toch nog weer terugkeren op het sportpark. De problemen voor Sparta begonnen in de eerste helft ton de 46 jarige doelman Toni Bambacht bij een voorzet de bal niet onder controle kon krijgen en een der Spartanen de bal in het doel kon schieten. Alhoewel er van een overtreding zeker geen sprake was keurde de matig tot slecht leidende scheidsrechter R. Simon uit Zwijndrecht deze goal toch af.. Ook van ASH zijde snapte men niets van deze beslissing alhoewel zij het toch wel goed vonden. Di wekte ergernis bij Sparta op en zij waren vanaf dat moment totaal van slag en konden niet meer in de wedstrijd komen. De beste kansen met afstandsschoten waren wel voor Sparta maar geen resultaat. Na rust moest Sparta tegen de harde win in boksen.. En wat altijd het geval is gebeurde ook deze middag. Bij een spaarzame uitval van ASH was er een voorhoede speler die een Schwalbe maakte en daarmee ook een strafschop versierde. Deze werd door Danny Bijl onberispelijk ingeschoten. Ook dit presentje werd door ASH dankbaar aanvaard. Gevold was dat ASH de voorsprong ging verdedigen en er bleven vanaf dat moment acht tot negen spelers achter de bal. Geen ruimte meer voor de Spartanen en daardoor kon Anrico Visser ook zijn snelheid niet benutten. Het spel werd er niet beter op en de scheidsrechter ging ook in malaise delen. De twee teams bakten er werkelijk niets meer van. In een alles of niets offensief kwam er toch nog een gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Mike Janssen werd de bal voor doel geslingerd. In de scrimmage die daarop volgde kon invaller Jarno van Andel de bal doortikken naar Corne Vernooy die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Sparta rook de drie punten maar kreeg in de slotfase het lid op de neus. Zij maakten daarbij de traditionele fout om weer de aanval op te zoeken om geen genoegen te nemen met een gelijkspel. ASH kreeg daardoor de ruimte en bij een volgde aanval verzuimde de Spartadefensie resoluut in te grijpen waardoor Jarno van Andel in uiterste poging de bal weg te werken deze in eigen doel schoof (1-2). In het allerlaatste offensief werd Sparta wel erg zwaar gedupeerd. In de eerste plaats wuifde scheidsrechter Simon weer – voor de rust had hij dat ook al een keer gedaan – een handsbal van een ASH speler weg.terwijl hij kort daarop Sparta een strafschop ontnam toen een aanvaller naar de grond werd gewerkt. Hij gaf na de wedstrijd zelfs nog toe dat hij inderdaad een strafschop had moeten geven. Het leed was toen echter allang geschied. Tot overmaat van ramp kreeg Arnoud Verhoeven, wegens herhaaldelijk aanmerkingen op de leiding nog een tweede gele kaart zodat hij voortijdig kon gaan douchen. Een slechte wedstrijd om snel te vergeten.
Gele kaarten waren er voor Mike Janssen en Arnoud Verhoeven(2x) van Sparta’30 en voor Remon Steenbruggen, Arjan van der Meijden en Perrij de Bruin van ASH.
Opstelling Sparta’30: Jeffrey van der Loo; Bertil van Bergeyk (77e Gijsbert van Andel; Tim Verbruggen ( 19e mijn Corne Vernooy);

Geef een reactie