DIA – SPARTA’30 0-0.

Een geconcentreerd spelend Sparta’30 heeft een knappe prestatie geleverd door tegen runner-up DIA uit Teteringen een 0-0 uit het vuur te slepen. De gastheren beschikken, onder leiding van oud-international en oud PSV-speler Ernie Brands een knap spelend elftal met snelle vleugelspelers en steeds maar opkomende backs. Des te meer een goede instelling van de Spartanen om dit team in bedwang te houden. Niet voor niets hebben zij inmiddels een positie in de kopgroep ingenomen Bij Sparta ’30 ontbraken uiteraard Peter Tankens en Lennard van Andel nog terwijl ook Arnald Smits zijn vaste rechtsbackplaats niet in kon nemen Hij had andere afspraken deze middag zodat Tim Verbruggen zijn plaats in moest nemen. Hij deed dit voortreffelijk.
Kansen kregen zij tegen een georganiseerd en sterk verdedigend Sparta ’30 nauwelijks. Daarvan uitgaande was trainer Adrie van Steijn ervan overtuigd dat er na rust meer in zat dan een gelijkspel. Gezien ook de kansen die er voor rust waren waarbij Anrico Visser en Mike Janssen goede mogelijkheden creëerden om op voorsprong te komen. Daartussendoor moesten de Sparta backs Tim Verbruggen en Bertil van Bergeijk steeds op hun hoede zijn om vooral die opkomende backs aan banden te leggen. Zij kregen daarbij wel de steun van een sterk spelende laatste man Arnoud Verhoeven terwijl op het middenveld Arne van Noorloos, Mike Jansen Remco van der Heyden en Corné Vernooy vroegtijdig moesten storen om doorbraken te voorkomen. Gezien deze spel opvatting moesten Remco van Buuren Jan de Fijter en Anrico Visser wachten op de mogelijkheid om een met snelle counter de gastheren te verrassen. Dat lukte dus niet.
Na rust zette DIA wel druk op de Sparta verdediging maar zij zagen geen kans om een bres te slaan in de hechte defensie. Dat lukte aan de andere kant met Anrico Visser en Mike Janssen evenmin ook niet terwijl de vorige keer zo succesvolle Jan de Fijter deze keer niet tot scoren kon komen. Zo bleef het bij een verdienstelijke draw en maakte Sparta’30 het thuisspelende DIA punten afhandig. Met uitzondering van een 1-8 miskleun tegen BLC sv op 19 september had DIA geen enkel punt op eigen terrein meer verloren.
Opstelling Sparta’30: Jeffrey van der Loo; Tim Verbruggen; Arnoud Verhoeven; Bertil van Bergeijk; Arne van Noorloos; Mike Janssen; Remco van der Heijden; Corné Vernooy (Bart Schouten) Remco van Buuren (Emiel Groenenberg) Jan de Fijter (Dick Wind) en Anrico Visser

Geef een reactie