Sparta’30 5 –Brakel 4 ( 3-1) 6-2

Op zaterdag 14 november kregen we de nummer 2 van de ranglijst v.v. Brakel 4 te gast op ons sportpark. Gezien hun positie in de stand en de geschiedenis van eerder gespeelde wedstrijden tegen de ‘rode duivels’ uit knollenland was de verwachting dat dit op voorhand nog geen gewonnen pot zou gaan worden. Deze keer waren het Rik en Frank van het 3e die ons wilde gaan helpen om de 3 punten thuis te houden. ( waarvoor nog onze dank heren )
In begin van de wedstrijd leek het erop dat het venijn van ons deze keer niet in de staart van de wedstrijd zou zitten zoals in eerder gespeelde wedstrijden maar werd de tegenstander vanaf de eerste minuten overklast.
Ondergetekende kreeg maar amper de kans om zich op de bank te installeren met pen en papier in de aanslag voordat Henk in wel geteld 40 seconden de bal op goed aangeven van Herman de bal met het hoofd het doel inwerkte ( 1-0 )
Gelukkig voor Brakel kregen zij nu de bal en mochten ze vanaf de aftrap ook mee gaan doen aan de wedstrijd alleen was dat weer niet voor lange duur .
Deze keer was het Adriaan die ondanks zijn Brakelse Roots geen medelijden toonde met onze opponent en de bal gelijk weer veroverde en op maat in de voeten van Henk wist te spelen deze snelle aanval werd ternauwernood tot corner gepareerd. De corner werd genomen door Herman die vervolgens de bal strak in het 5 meter gebied wist te plaatsen waar Sandeli op zijn beurt de bal de touwen in werkte ( 2-0 ) we waren inmiddels 4 minuten onderweg in de wedstrijd. In de 8e min was het weer Adriaan die een mooie pass gaf op Herman maar die ging net naast. Heel even kreeg Brakel een beetje adem en mochten zij ook af en toe de bal een keertje aanraken. In de 15e min was het weer de sterk spelende Adriaan die de bal aan Rick doorspeelde en die vervolgens een één tweetje aan ging met Frank en de bal vervolgens net naast schoot.in de 20e min was het OJ die op stoom kwam vanuit de achter linie en bracht vervolgens met een strakke voorzet Henk in stelling die deze keer net het doel miste. Na deze stormloop van ruim20 min kreeg Brakel eigenlijk uit het niets ook een kans maar was dan ook meteen dodelijk en vonden zij de aansluiting (1-2 ) ( 25e min )
Even leek het erop dat dit doelpunt een kentering zou zijn in de wedstrijd want opeens was het Brakel die het initiatief overnam wat resulteerde in een aantal aardige kansen.
Het leek er zelf op dat ze gelijk hadden gemaakt maar deze treffer werd ( terecht ) afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens kantelde de wedstrijd weer in ons voordeel en was het vanuit een corner die Arie deze keer inbracht dat Henk de bal weer met een kopbal via de dwarsligger uit het doel zag verdwijnen. In de 35e min was het Jurgen met een prachtige pass op Rick die jammer genoeg net naast het doel schoot. 5 minuten later was het nu Frank die nu Henk bediende maar ook deze aanval werd afgeslagen . in de 43e min werd Herman op het randje van de 16 neergelegd ( volgens sommige ruim binnen de 16 )en was het Henk die de vrije trap nam. Ondanks de drukte in het doelgebied wist Henk toch een gaatje te vinden en schoot hij de bal onberispelijk hard in de korte hoek 3-1 . Met deze stand gingen we de rust in. Na de rust kwam Brakel beter uit de startblokken dan in de eerste helft en kwamen er kansen over en weer. Eerst een kansje voor Rick uit een corner daarna een paar kansjes voor Brakel waarbij Marko nog een goeie redding verrichte . Maar in de 57e min was het toch weer Brakel die door een verdedigende fout andermaal de aansluiting vond ( 3-2 ) In de 59e min werd gelukkig al weer gauw orde op zaken gesteld en kregen wij weer een cornerbal. Deze keer werd hij genomen door Gert-Jan die de bal bij de eerste paal wilde inbrengen maar door de swing die hij aan de bal gaf verdween de bal rechtstreeks in het doel. ( 4-2 ) 2 minuten later was het Arie die net doel miste en weer 2 minuten later was het via weer een goeie corner van Gert-Jan dat Henk weer een doelpunt op zijn lijstje mocht bijschrijven ( 5-2 ) Deed Brakel in aanvallend opzicht ook nog wat terug ? Jawel maar dat viel onder de noemer: ‘ kansjes ‘en niet meer dan dat.
Ook bij ons was inmiddels het kruid aardig verschoten en ging het tempo naar beneden. Er was in de 75e min nog één hoogtepunt. Gert-Jan werd in het 16 meter gebied van Brakel aangespeeld hij nam de bal op de borst aan en vervolgens schoot hij de bal feilloos binnen ( 6-2 ) dat was dan uiteindelijk ook de eindstand.
Conclusie: in verdedigend en aanvallend opzicht speelde we als team een prima wedstrijd en zijn de 3 punten dan ook door allemaal dik verdiend !!

Volgende week hebben we als team een keertje rust en op 28 november mogen we afreizen naar het voor ons altijd lastige Altena maar als we net zo spelen als deze laatste wedstrijd is het zeker voor hun nog geen gewonnen zaak.

Namens het 5e
Martin.

Geef een reactie