Sparta’30 5 – TGG 2 (2-4) 6-6

Op zaterdag 7 nov mochten we het 2e van TGG ontvangen op ons sporterrein de Jan Claessenhof. Dit betreft een voelbalclub uit Den Bossche die voor ondergetekende geheel onbekend was tot nu toe. Vandaag waren bijna in de gelukkige omstandigheden dat we op Marko Vos (nog herstellende van een blessure) en Sander na dat we als team voor het eerst voltallig konden aantreden (Sander was later omdat zijn zoontje pupil van de week was en Marko was erbij zodat nu eindelijk de teamfoto gemaakt kon worden.
Omdat ondergetekende i.v.m. privéaangelegenheden er vanaf het eerste begin niet bij kon zijn werd door derden vanaf onze reservebank de hoogtepunten genotuleerd de eerste 35 minuten en schrijf ik dit dan ook graag ongeveer zo over (waarvoor nog dank aan de notulisten).
In de 13e min was er een mooie pass van Adriaan op Herman die op zijn beurt de bal mooi terugtrok waardoor Henk redelijk simpel de bal in de korte hoek kon binnen tikken. (Maar je moet er wel voor op de juiste plaats staan maar daar heeft ‘onze ‘Henk wel een neusje voor (1-0) In de 20e min was het TGG die van zich liet spreken en werd er een afstandsschot afgevuurd op onze sluitpost het bleek in de volksmond om een ‘zwabberbal’ te gaan die onder Marko door ging (1-1)
Door deze tegenstoot leek ons team enigszins wat verlamd want net na de aftrap lag de bal in de 21e min alweer bij ons in de verre hoek in de touwen 1-2
Waarschijnlijk had Hans ook dat kunstje afgekeken en dacht hij weer net als vorige week: Dat kan ik ook en inderdaad dat kon hij ook vanaf de 16 schoot hij ook de bal met een fraaie trap ook de verre hoek in (2-2) Helaas was de vreugde voor korte duur en lag in de 38e min door een opstapeling van fouten achterin de bal andermaal bij ons weer in het doel (2-3) en dat werd nog erger want net voor rust ging er weer het nodige mis achterin en was het opeens 2-4
Met deze ruststand konden we dan ook richting de kleedkamer om ons te gaan bezinnen op ons nieuwe strijdplan voor de tweede helft.
Met wat verse krachten vanuit de A (Robert en Yannick) waarvoor nog onze dank heren gingen we strijdlustig proberen om de wedstrijd te kantelen en die strijdlust wierp zijn vruchten af. Eerst was het Gert-Jan die een kansje kreeg maar helaas werd deze aanval afgeslagen kort daarna was het Robert die vanuit een mooi combinatie de bal ook fraai het doel in werkte ( 3-4 in de 60e min ) de aansluiting was er weer maar niet voor lang want de tegenstander was ook nog lang niet uitgeraasd en lag de bal binnen 1 minuut weer bij ons in het doel ( 3-5 ) Gelukkig werd door deze teleurstelling niet de spreekwoordelijke handdoek in de ring gegooid door onze manschappen maar bleef het geloof om in ieder geval 1 punt uit de wedstrijd te slepen. Dat geloof werd andermaal weer uitbetaald. Deze keer was het een van onze gastspelers Jurgen (die het spelletje toch niet helemaal kan missen) die met een afstandsschot de doelman van TGG onaangenaam verraste en stond er de stand 4-5 op ons onzichtbare scorebord.
En je voelde gewoon van de kant dat er meer in zat. In de 76 e min was het Robert weer die het maar weer eens probeerde maar helaas. Toen sloeg de wedstrijd weer om en was het door een fout in de verdediging bij ons dat er weer gescoord werd door TGG (4-6) In de 85e min waren wij weer aan de beurt en werd er ons een penalty toegekend omdat er ‘Hands’ gemaakt zou zijn in het 5 meter gebied. Deze strafschop werd genomen door Arie die vooralsnog een penaltykiller blijkt te zijn want hij schoot de bal onberispelijk binnen (5-6) met nog 4 minuten op de klok kregen we weer de hoop om opnieuw het kunstje te flikken en alsnog 1 puntje veilig te stellen en ook nu bleek het spreekwoord van toepassing: ‘hoop doet leven ‘want in de 89e min was het toch weer raak voor ons.
Na een afvallende bal in het doelgebied van TGG was het Gert-Jan die de bal de touwen in roste. (6-6) dit was dan ook de eindstand en behouden we dan ook hierdoor in ieder geval thuis de ongeslagen status.

Volgende week komen de manschappen uit Knollenland (Brakel) op bezoek en zullen we in ieder geval proberen onze ongeslagen status te verdedigen en hopelijk kunnen ze na de wedstrijd weer terug naar het over- Jordaanse met 0 punten in de pocket.

Namens het 5e
Martin.

Geef een reactie