GVV’63 5 – Sparta’30 5 ( 2-1 ) eindstand 2-2

Op zaterdag 31 Oktober reisde we met ons 5e af naar het Gelderse Gameren .
Om daar te proberen 3 punten weg te slepen.
Omdat het 4e vrijaf had omdat hun tegenstander niet genoeg mannen op de been konden krijgen waren wij deze keer in de luxepositie om met maar liefst 15 man aan te treden op het sportpark van Gameren. Waarvoor nog onze dank heren. (7 van het 4e en 1 van het 3e )

Nadat we voor de wedstrijd 1 minuut stilte in acht hadden genomen i.v.m. met het overlijden van Mark Esseveld konden we aan deze klus beginnen.
Het was al snel duidelijk dat het voor ons een zware dobber zou gaan worden op deze middag want in het begin van de wedstrijd was GVV’63 heer en meester en werden we compleet weggespeeld.
In de 7e min was het al raak voor hun en werd er vanuit een corner feilloos raak gekopt 1-0
Nog geen 2 minuten later kwam er weer een goeie aanval van GVV’63 en lag de 2-0 er al in.
Waar ondergetekende dacht vorige week een telraam nodig te hebben voor al onze doelpunten tegen Almkerk vreesde ik nu dat het andersom zou zijn voor onze tegenstander van vandaag.
Gelukkig werd dit ook deze keer weer geen waarheid en kregen we toch wat meer grip op de wedstrijd en kwamen we aardig in ons spel.
In de 15e min was het Paul die een goede voorzet van de rechterkant richting het spitsenduo gaf maar helaas werd die aanval afgeslagen door de Gamerse defensie .
In de 23e min kwamen wij weer goed weg. GVV’63 kreeg weer een corner en deze keer was het onze goalie van vandaag Herbert die de bal uit het doelgebied bokste.
Gelijk daarna kregen wij weer een goeie kans maar werd deze aanval afgevlagd wegens buitenspel.
Maar zoals eerder geschreven keerde onze kansen en was het dan ook in de 38e min raak voor ons op het middenveld werd de slag gewonnen en was het Hans die de bal met een fraaie trap het doel in werkte ( waarschijnlijk heeft Hans op zijn vakantie in Turkije goed kunnen zien op de Turkse Televisie hoe Sneijder dit doet en zich bedacht heeft wat de ‘kleine’ kan dat kan ik ook ) ( 2-1 ) In de 40e min was het O.J. die met een rush vanaf de rechterkant de complete achterhoede het nakijken gaf en de bal snoeihard op de paal schoot in de rebound was het Henk die net miste en vervolgens bedacht Hans dat kan ik nog een keer maar helaas ging die bal hoog over het doel van GVV’63. Zo gingen we met deze stand de rust in en konden we gaan genieten van de thee.

In de 2e helft konden we door ons luxepositie 4 verse krachten inbrengen en gingen we op jacht naar de gelijkmaker.
In de 53e min was het Adriaan die maar eens een keer lekker uithaalde maar helaas geen doelpunt. 2 minuten later was het Henk die een mooie pass gaf op Steven maar andermaal bracht de doelpaal redding voor GVV en verdween de bal richting de zijlijn.
In de 60e min was het toch weer een keer GVV die in aanvallend opzicht ook weer eens wat terug deed maar dat viel onder de noemer een klein kansje het vuur van het eerste kwartier was allang verdwenen bij hen.
In het laatste kwartier gingen wij alles of niets spelen en gingen we over op het 4-3-3 systeem natuurlijk was dat risicovol en lag het achterin aardig open maar of je nu met 2-1 verliest of met 3-1 of 4-1 dat maakt dan ook niet meer uit .
In de 87e min was er weer loon naar het harde werken en lukte het Henk om in een overvol doelgebied alsnog de bal de touwen in te rossen. Even werd er nog geappelleerd door de assistent scheidsrechter voor ‘Hands ‘ maar daar ging de correct fluitende scheidsrechter niet in mee en werd het doelpunt gewoon (terecht ) goed goedgekeurd. ( 2-2 )
Achteraf gezien een juiste deling van de punten en had er in mij ogen niemand recht op de volle winst. Zo konden we in de 3e helft dan ook zoals eigenlijk altijd hoort met elkaar als 2 teams de bierflessen gezamenlijk openen.

Volgende week wacht ons thuis de voor mij onbekende ploeg TGG 2 uit Den Bosche maar dat is ook wel eens een keer leuk om tegen een onbekende ploeg te voetballen. In ieder geval lekker thuis om 14.30 uur.

Geef een reactie