Sparta’30 5 – Almkerk 6 ( 1-0 ) eindstand 2-0

Afgelopen zaterdag ( 24 Oktober ) mochten we de manschappen van Almkerk 6 verwelkomen op de Jan Claessenhof en kregen we opnieuw de kans om aanvallend uit onze herfstdepressie te komen. Sommige spelers van ons hebben denk ik een beetje last van het vallen van het blad wat zijn weerslag heeft op hun spelend vermogen. Waar het de 2 laatste wedstrijden onze verdediging en onze goalie het welk lukte om een goed resultaat neer te zetten ( 2 keer de 0 ) was het in aanvallend opzicht alles behalve goed en scoorde we als team in aanvallend opzicht een dikke onvoldoende in de 2 laatst gespeelde wedstrijden.

Met deze woorden begon ondergetekende het voorbereidend gesprek op deze wedstrijd van vandaag en was de toon gezet dat het vandaag anders moest.
Na een extra lange warming up (omdat de man van Almkerk die de tenues bij zich had een lekke band had ) wat voor sommige spelers van ons niet echt verkeerd is konden we dan toch aan de wedstrijd beginnen.
Als snel werd in het begin van de wedstrijd duidelijk dat misschien wel mede door kritische woorden in de voorbereiding sommige spelers getergd waren want vanaf het begin van de wedstrijd zaten we er met zijn allen er bovenop. En was er binnen 5 minuten loon naar werken.
Na een snelle aanval over links was Gert-jan die als aanvallende middenvelder stond opgesteld er als de kippen bij was om de bal op een fraaie manier de bal de touwen in te jagen in het doel van Almkerk. ( 1-0 ) even was bij ondergetekende de gedachte dat wellicht een telraam noodzakelijk zou zijn voor deze wedstrijd maar dat bleek toch niet zo te zijn.
Inmiddels was bij de manschappen van Almkerk ook duidelijk geworden dat de wedstrijd inmiddels toch echt was begonnen en kwam er tegengas.
Dat resulteerde in de 7e min in een goeie kans voor hun maar gelukkig ging de bal hoog over het doel richting de ijsbaan.
In de 9e min was het weer Gert-jan maar nu met een mooie pass op Henk maar die schoof de bal net naast het doel.
Daarna ging van beide kanten het gas er een beetje af in aanvallend opzicht en viel er niet veel te rapporteren.
In de 22e min was het één van de gastspelers ( Gijsbert ) die na een goeie aanval die over meerdere schijven liep de bal ook net naast het doel schoof.
Niet lang daarna ( 25e min ) was opnieuw Gijsbert die een geweldige pass gaf op Henk maar die kopte net naast het doel dit was opnieuw een dot van een kans maar helaas.
In de 30e min was het nu Henk die Arie in stelling bracht maar werd nu de bal door de keeper van Almkerk net voor de lijn weggewerkt.
In de 37e min was het een andere gastspeler ( Martijn ) die het maar eens een keer probeerde om de sluitpost van Almkerk te verschalken maar die wist opnieuw ternauwernood de bal nu met hulp van de doelpaal eruit te boksen.
Helaas raakte er een paar mannen van Almkerk wat geïrriteerd en moest de correct fluitende scheidsrechter Peter Pruijsen tot 2 keer toe een gele kaart trekken voor hun .
Gelukkig klonk al gauw het rustsignaal en konden sommige spelers van Almkerk letterlijk en figuurlijk even afkoelen .

Na de thee was er weer een duidelijk overwicht van ons en werd er in aanvallend opzicht ook het nodige gepresteerd.
Helaas voor Arie leek het wel of het doel zat dicht getimmerd want tot 4 keer toe in de wedstrijd werd de bal die hij in het doel dacht te schieten iedere keer nog net voor de lijn eruit gehaald.
Ook Henk werd er een beetje moedeloos van want ook hem was het nu al om precies te zijn in 241 speelminuten niet gelukt om er een bal in te krijgen.
Gelukkig kwam daar in de 62e min van deze wedstrijd verandering in en was het andermaal een andere gastspeler ( Jaap ) die over links Henk deze keer bediende en nu was het wel raak en schoot Henk de bal onberispelijk binnen. ( 2-0 ) ( voor Henk die jarig was op die dag was dit doelpunt als een zeer welkom cadeau)
Na deze 2-0 was de stormloop een beetje voorbij en stond de klok inmiddels op 80 minuten toen Emiel met een mooi schot er bijna nog een doelpunt bij maakte.
Nog geen minuut later was het eigenlijk uit het niets dat Almkerk een grote kans kreeg om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd .
de spits van hun kreeg een dot van een kans en ging alleen op ons doel af alleen jammer voor hem is dit één van de specialiteiten van onze Marko en lukt het hun spits niet om Marko te passeren en dook Marko als een leeuw op de bal.
Zo tikte de klok weg en werd er niet meer gescoord.
Met dank aan onze gastspelers: Gijsbert, Emiel, Martijn en Jarno konden we 3 punten bijschrijven op onze lijst.

Volgende week mogen wij afreizen naar GVV’63 om daar opnieuw te proberen 3 punten weg te slepen.
Gelukkig hebben wij nu Arie die al de in en outs van zijn oude club kent en naar aanleiding van al die informatie zullen we daar zeker onze strategie op aanpassen.

Martin .

Geef een reactie