SPARTA’30 – SVW 1-1 (0-1)
30e min 0-1 Jordi Melkert
61e min 1-1 Remco van der Heyden

Een wedstrijd met twee heel verschillende helften. Voor rust was SVW de bovenliggende partij en zij beheersten in die periode het middenveld. Maar met goed positie spel kwamen zij nauwelijks tot de verdediging van Sparta’30. Een sterk optreden van de Sparta defensie zorgde ervoor dat de SVW ‘ers nauwelijks daar doorheen konden komen. Een paar keer leken zij wel gevaarlijk te worden maar de inzetten waren te onzuiver of gingen voorlangs. Dat zij toch op een voorsprong konden komen was een lucky goal van Jordi Melkert, waarbij de altijd toch betrouwbare doelman Jeffrey van der Loo een inschattingsfout maakte. Het vleugelschot van de SVW ér was meer bedoeld als voorzet dan als schot op doel. Vanaf zo’n 40 meter vanaf de linkervleugel verkeek de Sparta doelman zich op de bal. In de veronderstelling dat de bal over zou gaan zag hij deze tot zijn ontzetting toch in de verste hoek belanden en keek Sparta tegen een 0-1 stand aan. Gezien de veldverhouding wel een verdiende voorsprong voor de Gorcummers maar de manier hoe deze voorsprong tot stand gaf te denken. In ieder geval niet toe te schrijven aan het betere veldspel van de Gorcummers.
Ondanks aandringen van de gasten bleef Sparta ’30 overeind. Overigens zonder dat zij zelf gevaarlijk konden worden voor het doel van doelman Daniel Gebreamiak Goitom
De thee had de Spartanen duidelijk goed gedaan. Vanaf het begin namen zij nu het initiatief en al snel bleek dat de Gorcummers voor rust teveel van hun krachten hadden gevergd. De conditie ging en rol spelen en daarvan kon Sparta nu duidelijk profiteren. Aanval op aanval rolde op het doel van de streepjes af en in de 61 minuut was het dan eindelijk raak. Anrico Visser ging op links er in zijn gebruikelijke snelheid langs de lijn vandoor. Hij switchte bij de doellijn naar binnen en vond Remco van der Heyden net binnen het strafschopgebied recht voor doel. De lage voorzet was precies op maat De Spartaan knalde de bal hard en droog langs de SVW doelman, waarmee Sparta de dik verdiende gelijkmaker op het scorebord kreeg.
Daarna volgde een half uur lang een aantrekkelijk en spannend duel, SVW trachtte de bakens te herstellen en moest daarvoor uit verdediging komen. Dat gaf ruimte voor de Spartanen die nog enkele redelijk goede kansen kregen. Aan de andere kant moest Jeffrey van der Loo een keer handelend optreden bij een uitval van SVW. Bij een afgeslagen aanval van Sparta bleef een Spartaan geblesseerd achter. Ervan uitgaande dat sportieve SVW érs de bal buiten het veld zouden spelen was een misrekening. Zij gingen toch door met de aanval waarbij tenslotte de Sparta doelman hen van het scoren af kon houden. Daarmee kwam ook een eind aan deze enigszins beladen wedstrijd, waarmee de pasjes-affaire van 5 september, die heel wat beroering teweeg had gebracht als afgedaan beschouwd kan worden. In ieder geval was het wel zo dat de KNVB met deze affaire, waarmee zijn scheidsrechter Huigen voor schut zetten, zeker geen schoonheidsprijs verdiend hebben.
Scheidsrechter Cees van Hoogdalem uit Papendrecht had in deze toch wel sportieve replay geen enkele moeite. Kaarten konden achterwege blijven
Opstelling Sparta ’30:Jeffrey van der Loo; Arnoud Verhoeven; Bertil van Bergeijk; Tim Verbruggen (56e min Dick Wind)Remco van der Heyden; Arne van Noorloos; Anrico Visser; Mike Janssen
( 72e min Remco van Buuren); Arnald Smits; Corné Vernooy ( 56e min Jan de Fijter); Lennard van Andel.

Geef een reactie