Vrouwen 1 op kampioen koers.

 

De afgelopen weken heb ik wat vaker bij de dames van Sparta’30 gekeken en daarvan onderstand verslag gemaakt voor de site. Een en ander is aangevuld en bijgewerkt door Linda die de namen etc. beter kent als ik.

Op zaterdag 03 oktober 2015 werd er thuis gespeeld tegen RWB uit Waalwijk. Op het achteraf veld werd onder een mooi najaarszonnetje een goede generale afgewerkt voor de topper van zaterdag 10 oktober, toen een bezoek moest worden afgelegd tegen mede koploper Well. Moeder van Dijk deelde lekkere spekkies uit waar de kleintjes zoals Nout maar ook de grotere wel raad mee wisten. Ook de overige familie leden van coach Rien van Dijk waren ingeschakeld want zijn zoon Tom liep te vlaggen. De wedstrijd stond onder leiding van de vriend van Marit de Bode nml ., Remco Neemen. De wedstrijd liep op rolletjes voor de Sparta dames en de inval keepster Annemarie Schreuders loste alles vaak voetbalend goed op. Als ik goed geïnformeerd ben was de vaste keepster Richarda Naaijen op huizenjacht. Na een aarzelend begin was het Martine van Andel die in de 28e minuut de score opende door vanaf links de bal buiten bereik van de RWB keepster de bal in het doel te plaatsen. Vlak voor rust werd deze score verdubbeld toen opnieuw Martine goed door ging en voor de keeper geen fout maakte en de 2-0 binnen schoot. De tweede helft heb ik niet meer kunnen zien omdat ik elders verplichtingen had. Ik heb begrepen dat Sparta de wedstrijd goed in handen had en de score nog op heeft gevoerd tot 4-0.

Op zaterdag 10 oktober 2015 werd er uit gespeeld bij mede koploper Well. Sparta en Well behaalde uit 4 wedstrijden de maximale score van 12 punten, alleen het doelgemiddelde van Well was veel beter. Helaas kon ik deze wedstrijd niet bezoeken maar ik heb begrepen dat de Sparta dames een prima wedstrijd hebben gespeeld en met 1-3 hebben gewonnen zodat zij na 5 wedstrijden alleen aan kop zijn gekomen met de maximale score van 5-15.

Op zaterdag 17 oktober werd er thuis aan getreden tegen de Koz.Boys dames uit Werkendam. En gelukkig aan het verzoek om ook een keer op het hoofdveld bij de kantine te spelen was gehoor gegeven. En eerlijk is eerlijk als koploper dwing je dat ook af.

Er werd gestart in de volgende opstelling; op doel Richarda Naaijen, achterin van links naar rechts; Annemarie van Gelder, Jamie Wind, Chantal Timmer en Gaby Vink, middenveld; Maruscha van Wouwen, Denice van Wijgerden, Amandi Schoester en Linda Sonneveld. Voorhoede; Martine van Andel, Larissa van Heiningen. Wissel speelsters; Jersey van Tilborg, Madeleine van Meurs, Danielle Zijlstra en Marit de Bode. Grensrechter Tom van Dijk. Scheidsrechter; Remco Neemen.

De wedstrijd dan; Na enig aftasten werd Sparta wat gevaarlijker en vooral Martine zorgde voor veel dreiging. In de 7e minuut kwam zij vanaf links trok naar binnen passeerde enkele tegenstanders en schoot de bal onder de keepster van Koz.Boys in het doel 1-0 voor Sparta.In de 10e minuut was Martine wederom gevaarlijk maar haar schot ging net naast. In de 14e minuut kwamen de Koz.Boys dames goed opzetten via hun gevaarlijkste speelster op rechts. Haar schot werd bekwaam gestopt door Richarda. In de 18e minuut een mooie pass van Linda op Martine maar haar schot wordt nog net gekeerd door de keepster van de Boys ten koste van een hoekschop die kort genomen wordt maar verder niets opleverde.

Het dient gezegd dat de Koz.Boys dames goed meevoetbalde en vooral hun rechtsbuiten bezorgde Annemarie handen vol werk. Ook de spits van de Boys voetbalde goed en ook Chantal Timmer moest vaak handelend optreden om groter onheil te voorkomen.

In de 28e minuut was er een vrije schop voor de Boys maar Richarda stond op de goede plaats en pakte de bal klemvast. In de 36e minuut ontsnapte de Sparta dames aan de gelijkmaker toen Chanti op links eruit werd gelopen door de handige buitenspeelster van de Boys. Zij behield het overzicht en vond de vrij staande spits die gelukkig voor Sparta rakelings naast schoot.

In de 41e minuut een mooie aanval van de Sparta dames over 3 schuiven. Martine speelde de goed ingevallen Jersey aan en die speelde door op Maruscha die net iets later bij de bal was dan de Koz.Boys keepster.

De laatste 5 minuten hadden de Sparta dames een sterke periode. In de 43e minuut een prachtige solo van Jersey die maar net afgestopt kon worden door de laatste vrouw van Koz.Boys.In de 44e minuut een goede aanval van de Boys en Jaimy had het moeilijk maar gelukkig kon Gaby door goede rugdekking de schade beperken. Ook de Boys zette nog een keer goed aan. Chantal werd er op links uitgelopen maar het schot van de koz.Boys speelster ging net naast.

In de tegenaanval ging vanaf links Martine handig door schoot op doel maar de Koz.Boys keepster tikt de bal nog net corner. De druk van de Sparta dames nam toe en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Uit de eerste corner, goed genomen door Linda, weet de keepster ten koste van een 2e corner nog een doelpunt te voorkomen. Opnieuw plaatste Linda de bal scherp voor het doel die in eerste instantie nog wordt weggewerkt maar dan komt de bal voor de voeten van Jersey en zij schiet de bal via de binnenkant van de paal in het Koz.Boys doel 2-0 en een lekkere opsteker voor de tweede helft.

De 2e helft is nog maar enkele minuten oud als Sparta de marge vergroot tot 3-0. Helaas gaat Marucha voor eigen rechter spelen en scheidsrechter Remco kan niet anders dan een rode kaart trekken en Marucha wordt uit het veld gezonden. Even dreigt Koz.Boys hier van te profiteren door 3-1 te scoren maar verder laat Sparta het niet komen en loopt zelfs met 10 dames uit naar een prachtige 7-1 eind score. De middag werd nog leuker doordat concurrent Well weer 2 puntjes liet liggen door bij NOAD’32 gelijk te spelen met 2-2 zodat Sparta nu alleen aan de leiding gaat met de maximale score van 6-18 en 5 punten voorsprong op Well.

A.s. zaterdag spelen de Sparta dames wederom thuis en wel tegen Wilhelmina’26 dames.

Als u de dames wilt aanmoedigen bent u van harte welkom, zij verdienen het. Aanvang;12.30 uur.

 

Vrouwen 17-10-2015

 

Geef een reactie