Mij ( ondergetekende) werd deze week gevraagd waarom er nog geen wedstrijdverslag op de site stond van onze laatst gespeelde wedstrijd en of ik het was vergeten.
Nou de eerlijk gebied te zeggen dat ik na aanleiding van het wedstrijdverslag van het 4e wat Arian Schouten heeft geschreven ik hier eigenlijk niet meer aan durfde te beginnen want Arian heeft de ‘lat’ wel erg hoog gelegd en zal voor mij de overtreffende trap: goed , beter, best moeilijk te hanteren zijn, maar vooruit na de nodige aanmoedigingen vanuit ons team dat ik in het verleden wel eens meer een goed verslag heb geschreven ga ik het toch maar proberen. ( om sommige passages te begrijpen is het vooraf zinvol om eerst het verslag van Arian te lezen van 19 sept )

Deze wedstrijd zou eigenlijk volgens het voetbalrooster onze tweede wedstrijd moeten zijn in de competitie maar omdat we tijdens de Giesse Mert tegen GRC ’14 uit moesten voetballen ging de eerste wedstrijd niet door want tijdens dit jaarlijkse spektakel in Giessen is er op het voetbalveld geen man te bekennen. Na dat weekend hebben trouwens de meeste spelers van hun team de weg naar het voetbalveld nooit meer kunnen terugvinden denk ik want opeens was het team uit de competitie verdwenen. Jammer, jammer .

Maar op deze zaterdag zou de competitie dan voor ons 5e toch echt gaan beginnen.
Helaas was ons team nog niet geheel op oorlogssterkte om maar in dezelfde trant te schrijven als Arian en miste wij de nodige spelers het leek wel of ons 5e ‘bataljon’ ook net terug was van een grote veldslag en gingen we op voorhand gehavend als team de wedstrijd in.
Gelukkig kregen we versterking vanuit andere teams ( Alexander en Frank van het 3e en Joop en Robert van de A ) waarvoor nog onze dank . zo konden we toch met 11 man starten al was wel Gherardo genoodzaakt om zich op het veld om te kleden van scheidsrechter naar speler ( hij had net de dames gefloten ) zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel want nu konden de dames genieten van de geweldige sixpack van Gherardo.
Ondergetekende had een offensieve strategie bedacht en we gingen van start in een 4-3-3 formatie maar dat was achteraf gezien toch wel wat te offensief ingesteld.
Dit team van Kerkwijk waar wij nog niet eerder tegen hadden gevoetbald bleek toch behoorlijk sterker te zijn dan het team van vorig jaar en werden wij vooral op het middenveld overlopen het duurde dan ook niet erg lang voor Kerkwijk de bal bij ons doel de touwen in werkte ( 15e min )en waren wij er wel gauw achter dat dit geen gemakkelijke pot voor ons zou worden. Toch kregen we gedurende de eerste helft wat meer grip op de wedstrijd en kregen wij ook wat kansjes. Gelukkig was onze sluitpost ‘Good Old’ Marco goed bij de les en wist hij de rest van de eerste helft het doel leeg te houden en zag het er naar uit dat de ruststand 0-1 zou worden maar dat liep gelukkig toch anders voor ons want op slag van rust kregen wij een vrije trap van een metertje of 25 van het doel van Kerkwijk welke Hans mooi richting het doelgebied schoot , Henk die kopte door en Sander maakte koelbloedig af 1-1 ( was eigenlijk ook niet te missen maar ja je moet er wel staan ).
Na de thee gingen we toch wat anders voetballen en zijn we over gegaan in een 4-4-2 formatie om de slag op het middenveld te heroveren . Dit plan leek ook gedoemd te mislukken want voordat alle trouwe supporters terug waren vanuit de kantine ( we speelde achterop ) was opnieuw Kerkwijk meer bij de les als wij en lag bij ons de bal in het doel 1-2 ( 50e min )Na deze vroege tegenslag bleek toch al gauw de omzetting te werken en kregen we de wedstrijd weer een beetje in handen en waren we menig keer dicht bij een treffer maar helaas lukt het telkens net niet en liep inmiddels de klok al aardig richting de 90 minuten maar zoals bij veel wedstrijden zat ook bij ons het venijn in de staart.
Onze kersverse nieuwe aanwinst Arie ( transfervrij overgekomen van GVV’63 ) wist vanuit een hoekschop de bal precies op het hoofd te krijgen van Henk en kopte Henk vervolgens de bal onhoudbaar in het doel van Kerkwijk 2-2 ( 83e min ) dit was uiteindelijk ook de eindstand en voelde voor ons als een gewonnen punt.

Martin v Tongerlo

Geef een reactie