image1

image2

image3

image4

image5

image6

image7

Afgelopen week hebben de boys van het tweede de laatste gezamenlijke activiteiten van het seizoen 2014-2015 afgewerkt. Allereerst was er vorig weekend het voor het tweede 2e weekend uitje na Winterberg werd ditmaal een programma opgezet met voetgolf in Maurik en stappen en overnachten in Arnhem. Aanvoerder Jan van Andel en Jacky Sonneveld hadden de organisatie op zich genomen en alles geregeld. In Winterberg waren we met 14 man en aangewakkerd door het succesvolle weekend aldaar hadden we nu 16 man. Helaas was leider Henk afwezig wegens familie verplichtingen dus moest ik een andere slaapmaat zoeken. We vertrokken op zaterdagmorgen 06 juni richting Maurik om aldaar voetgolf te spelen. We hadden geluk want een prettig zonnetje scheen een ideaal begin van ons weekend. Toen we aankwamen in de prachtige omgeving van Het Eiland van Maurik stonden de muffins en de koffie al klaar op het mooie terras. Na dat deze genuttigd waren begaven we ons naar het speelterrein van het voetgolf. Na de spel uitleg werden we in 4 groepen van 4 verdeeld. Je hoeft geen goede voetballer te zijn om een rondje voetgolf te lopen. Natuurlijk, een goede trap wordt beloond, maar geluk, tactisch spelen en vooral plezier zijn net zo belangrijk.
Voetbalgolf is gegarandeerd een middag vol lol en gezelligheid. Na afloop kun je je score vergelijken met die van o.a. profspelers van Ajax en bekende Nederlanders zoals Jan Smit. Het is genieten op het prachtige Eiland van Maurik en voor iedereen die dit leest een aanrader. De voetbalgolfbaan in Maurik telt 27 holes. De variatie in holes is enorm.; lang, kort, hoogteverschillen, ludieke obstakels……….uitdagend, dat is de voetbalgolf in Maurik. Er zijn 3 lussen van 9 holes, de blauwe, witte en rode. Wij hebben de blauwe en witte gedaan wat normaal is dus 18 holes. De kortste hole is 20 meter en de langste 155 meter.
Het baanrecord is 59. bv., Ricardo van Rijn 67, Christiaan Eriksen 86 en Jan Smit 74. Afgezet tegenover deze scores deden wij het voor de eerste keer niet eens zo slecht. Ik deed mee in een groepje van aanvoerder Jan van Andel, Paul vd Wiel en Hanno Sterrenburg. Van de overige weet ik de scores niet maar Jan gaf het goede voorbeeld en won bij onze groep met een score van 78. Na het voetgolf waren we natuurlijk toe aan een drankje op het terras. De scores werden bekend gemaakt en het gaf mij de gelegenheid om de trainingsopkomsten van het seizoen 2014-2015 bekend te maken. De eerste drie kregen een herinnering en cadeau bonnen. Eerste werd zoals eerder vermeldt Paul vd Wiel, tweede Bart Schouten en derde Hanno Sterrenburg.
Na het voetgolf verlieten we het Eiland van Maurik om koers te zetten naar Arnhem. Eerst werden de spullen in het Hotel gebracht en vandaar met de taxi naar het centrum of te wel De Korenmarkt in Arnhem. Het plein zat goed vol dus we weken uit naar de zijkant om op een terras plaats te nemen heerlijk in het zonnetje waar de biertjes prima smaakte. Het happy hour van 17.00 tot 18.00 uur was niet ingecalculeerd maar voor ons dorstige zieltjes mooi meegenomen. Om 18.00 uur begonnen de magen te knorren en staken we over naar eetcafe Bij Oma. Iedereen kon kiezen en volgens mij viel het eten bij iedereen in de smaak. Ik heb een ieder geval heerlijk gegeten. Vooraf een torentje van gerookte zalm beloofde veel goeds. Daarna koos ik voor oma’s drieklaver. (varkenshaas, biefstuk, kipfilet met pepersaus en als toetje oma´s ratjetoe. Zo,….. iedereen weer lekker gemaakt. Prima gegeten voor een zacht prijsje!!!
Na het eten werd het tijd om naar de Champions Leauge finale te gaan kijken tussen Barcelona en Juventes. We kozen voor de bij sommige vrijgezellen feestjes bekende feestlocatie Juicy Lucy. Voetbal kijken biertje in de hand en mooie dames die danste op de bar wat wil een man nog meer……. Verdere details zal ik jullie besparen hoewel voor sommige lezers misschien jammer want er ontbraken bij het zien van de foto’s bij enkele 2e elftal spelers enkele puzzel deeltjes. Het werd een gezellig feestje zonder een wanklank. Maar ja er is een tijd van komen en gaan dus de taxi’s brachten ons veilig thuis bij ons hotel.
Lekker geslapen, gedoucht en een prima onbijt, tijd om weer koers te zetten naar het thuisfront.
Op donderdagavond hebben we met een mannetje of tien onze laatste training afgewerkt. Na afloop werd er vis gebakken. ’s Middags hadden Bert Pellicaan en leider Henk de vet pan van schoon en nieuw vet voorzien zodat de poontjes lekker bruin gebakken werden. Ik had 5 kilo verse poon gehaald en dacht dat komt nooit op maar blijkbaar smaakte ze prima met een biertje want ze zijn schoon op gegaan. Bert en Henk bedankt.!!!

image12

image11

image10

image9

image8

De afsluitdag was afgelopen zaterdag 13 juni en weer was het aangenaam toeven met een lekker zonnetje had de aktie commissie een mooi initiatief genomen door de zeskamp als afsluiter van het seizoen van stal te halen. Een initiatief dat door iedereen zeer werd gewaardeerd en mijn inziens een groot succes is geworden mede door de inbreng van de zeskamp ploegen. ´s avonds moest elke ploeg nog playbacken.
De resultaten van het tweede waren net als in de competitie wisselend. Kop en Kont spel 2e. Brandweerspel 2e Skippyslang 3e. Voetje van de vloer 2e. Steppen 2e. Op touwtrekken hadden we vol in gezet met als krachtpatsers onze beroeps militair Nicky de Wit, Kraanmachinist Wesley Akkermans en om het geheel te complemeteren onze sportieve fitness man Thomas Prins. Ze begonnen tegen de dames die tegenover een heer 2 dames in mochten zetten. Dus 6 tegen 3 heren bleek voor onze mannen helaas een te zware opgave of was het uit sportief oogpunt dat de dames wonnen!!!!!! Helaas werden we op het onderdeel touwtrekken laatste. Overall gingen we als gedeelde 2e de playbackshow in. Er was gekozen voor een feestnummer van Johnny Ruysdaal met Rinus featering Ramona. Titel, Eet meer bananen, bananen zijn gezond.
Arwin Verhoeven vertolkte Johnny en Nicky de Wit speelde Rinus en ondergetekende verkleedde zich als Ramona.
Het geheel zag er prima uit na de verkleedpartij en zelfs het draaiorgeltje, kunstgebit van Henk en de nodige bananen ontbraken niet. Helaas moesten we als eerste optreden en dat is nooit zo lekker. Ook de jury had minder oog voor de details van onze act en letten meer op de letterlijke tekst die door Arwin werd geplaybackt. En eerlijk ik geef het toe wij waren meer van de show dan van het playbacken al hadden wij m.i. meer verdient dan een 5e plaats. Hoe het wel moest liet het dames elftal zien met een compilatie van het songfestival. Een dik verdiende overwinning voor hun zodat zij in de totaalstand nog eervol 6e werden. Wij eindigde door verkeerd gebruik vd joker op de 4e plaats en vielen zodoende net buiten de prijzen, maar de lol was er niet minder om. De uiteindelijk winnaar werd het bij elkaar geraapte team die zich het 1e durfde te noemen.
Al met al een bijzonder geslaagde afsluitdag bij Sparta ´30 waarvoor alle hulde voor de organisatie en voor wat het tweede betreft een superweek waarbij iedereen zich van zijn goede kant heeft laten zien.
Bij deze besluit ik mede namens leider Henk en verzorger Edwin om een ieder alvast een Prettige vakantie toe te wensen en hoop ik iedereen gezond en wel weer aan de start van het nieuwe seizoen 2015/2016 te zien, welke begint met een dagtraining op zaterdag 01 augustus 2015.

Trainer-coach Hans Groenenberg.

Geef een reactie